EN DEL ATT STÅ I!

17 november - 2009 | 16 kommentarer

Är det just nu vill jag lova…

Efter en gårdag som startade med en intervju fortsatte med en tur till förlaget för att signera böcker som sedan kan beställas på Bokus, så för er som frågat efter en signerad bok och inte har någon möjlighet att komma dit jag är finns nu alltså en möjlighet här att beställa hem ett signerat ex av ”Monikas Jul”!

Kvällen var fantastiskt trevlig då jag tillsammans med några ytterst sympatiska människor lagade julgodis, mingelmat…

IMG_7154

IMG_7151

IMG_7152

……och ätbara julklappar……

IMG_7153

….ur min julbok på vackra Hufvudsta gård!

Kika bara in på toaletten, vem som håller dig sällskap där!

IMG_7144

…eller på det ovanliga champagnerummet!

IMG_7145

Sent på kvällskvisten när vi sitter och äter en underbart god middag ringer min telefon oavbrutet. Till slut bestämmer jag mig för att svara övertygad om att det är barnen så jag lyfter luren och svarar således:

– Mamma!

Men det är inte barnen…det är en journalist från Aftonbladet som undrar om jag snor mina recept! Jisses vilken fråga!

Och jag får förklara att visst inspireras man av varandra och utvecklar en del recept vidare till sitt eget men vissa, de flesta, kommer jag naturligtvis fram till helt själv. Skulle jag använda ett recept som inte är mitt skriver jag ju att det är ”Pers glögg” till exempel…..och en kalops är ju en kalops… om än lite godare i min regi;)!

I dag blir det, förutom en inspelning av en radiojingel som ska gå som radioreklam för min bok, till att samla ihop mig ordentligt inför ett ofattbart race fram till jul….

Varje dag kommer dessutom nya mail från skolan…3 barn= att det innebär allt X 3 ……

Just nu råder en behjärtansvärd, om än en lite febril aktivitet om julbasarer, klassfester, föräldrafester o dylikt…

Dessutom har jag glömt att fråga flickorna om de vill/ska vara tärnor i Djurgårdskyrkan på Lucia…..

Och ska vi/kan vi vara med i fotbollscup under trettonhelgen…

På allt detta ska jag hinna ytterligare en gång till till  Hufvudsta gård, Ulricehamn, Jönköping, Göteborg, Västerås, Uppsala, Nk, Kamelo, Kista, Täby, Malou ”efter tio”, Nyhetsmorgon, lunch med advokaten, lunch med  Ingrid, fest med Posten, äta julbord, intervjuer med ytterligare tre tidningar..(Måste vara de enda som är kvar;), tre viktiga möten inför livet efter jul….och jag glömde säkert något…

Detta är ingen klagosång, jag gillar läget men skulle behöva ett par timmar till per dygn och det var faktiskt bra att få ner det på pränt, känns ordnat på något sätt!

Snart är det jul;)!


Tack Monika, det var den godaste kalopsen jag lagat i alla fall ;-), mat gör en GLAD och MÄTT :-) kRAAAAM <3

millan | 2009-11-20 18:50:15

Millan! Grattis till kalopsen! Och Grattis till din dotter;)! /monika

monika | 2009-11-20 07:33:43

God kväll! Måste bara skriva om kalopsen jag tillagade i förra veckan Monika, jag hade en gul lök och bl.a kalvfond i! Gud så gott ! :-)! Du har mycket att göra, ska bli trevligt att få höra på din blogg framöver när vår nya dator fått ett nytt grafikkort! Hälsa Susanne i helgen, ska ha kalas för vår dotter( som tappat andra framtanden)....Biggan det ser sååå kul ut ;-)!Kram till Er alla!

millan | 2009-11-19 22:42:03

Underbart Blondie! Tusen tack! /Monika

monika | 2009-11-19 09:47:55

Darling Monika! Din bok är helt underbar - jag såg den hos Annika. Fantastiska bilder, ljuvliga recept och en störtläcker layout! GRATTIS!!! Kram

Fluffbabe Blondie | 2009-11-18 16:19:49

Åh, Lise-Lotte! Tusen tack själv och vad glad jag är att ni blev nöjda! Nu ser jag framemot tisdagen:)! /Monika

monika | 2009-11-18 08:23:58

Tack Monika för en fantastisk kväll! För att vi fick ta del av dina härliga recept och lära oss dina härliga tips och inte minst för att du bjöd så generöst på dig själv. Jag vet efter våra tackmail idag att det var mycket uppskattat. Vi ser fram emot att få "ha" dig hos oss på Hufvudsta Gård igen snart...fler lyckliga kunder som får bli inspirerad av dig...inklusive mig själv. Ikväll har mannen fått smakat på U och han höll med oss alla andra, det blir till att göra U till Jul...eller kanske till och med lite innan :-) Stor kram till dig! /Lise-Lotte

Lise-Lotte | 2009-11-17 20:57:00

Åh, Ingrid! Tack! Och tack själv! Jag säger som jag sagt förut: det var en härlig kväll! Och såg du Aftonbladet;)? /monika

monika | 2009-11-17 17:06:17

Hej Monika. TAck för en fantastisk trevlig kväll. Det är så härligt när en människa ger så mycket av sig själv. sina erfarenheter och kunskaper. Lycka till med dina vidare projekt / Ingrid

ingrid johansson | 2009-11-17 16:56:40

Maria! Du får ge bort den du köpt och köpa en ny, signerad;)! Ingrid! Ibland har man tur;)! Bärbel! Med det fina, underfundiga namnet:)! Så roligt att även du hittade hit! Och tack själv, det var en fantastiskt trevlig kväll! Marianne! Åh, tack själv! Att ni var flera som tog er hit, så roligt! /Monika

monika | 2009-11-17 16:39:10

Hej! Ett stort tack för en trevlig, god, smakrik och rolig kväll! Så härligt med recept som går fort att göra och som blir så goda!! Ha en härlig höst! Hälsningar Marianne

Marianne | 2009-11-17 15:53:18

Hej Monika! Tack för en inspirerande kväll! Nu är det bara att bjuda in vännerna till mingel- och glöggparty! Mätt var man när man kom hem av allt "gottis" och den goda varmrätten och maken fick njuta av lite ur påsarna! / Hälsningar Bärbel

Bärbel | 2009-11-17 12:07:30

Var i min bokhandel igår o tummade på ett ex till en person i min bekantskapskrets som jag ville förära dina recept(bok) till. Jag köpte den aldrig, jag är en person som alltid väntar "lite till" men just nu är jag oerhört GLAD att jag gjorde det för nu ska jag beställa ett signerat ex förstås. Hur GLAD ska personen ifråga inte bli....Lovely:) Ha det bäst alla här och även du Monika förstås!

Ingrid | 2009-11-17 12:03:03

Hej Monika, Åh vad jag önskar att jag inte varit så snabb att köpa din bok - det hade ju varit roligt att ha den signerad... men,men... Vilka härliga och vackra ätbara presenter du gjort!

Maria | 2009-11-17 11:20:29

Åh Pia! Så kul att du hittade hit! Och visst var det en super trevlig kväll! Och tack för info om aftonbladet..undrade just och jag bor ju en bit från affären....;)! /monika

monika | 2009-11-17 10:33:39

Hej Monika, ville bara tacka för en jättetrevlig kväll igår på huvudstagård. Jag kopplade av och njöt för fulla muggar! Och dina recept åh så ljuvliga och lättlagade. Gick hem med mycket possitiv engeri i höstmörkret och ser fram emot att bjuda in vänner på middag och pröva dina recept! Ps. kollade aftonbladet och det står inget än :-) Än än gång Tack för en trevlig kväll / Pia Carlsson

Pia | 2009-11-17 10:19:33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *