SNART ADVENT!

23 november - 2009 | 7 kommentarer

Ja det är det faktiskt! Och igår ville flickorna få upp sina ljusstakar ”på riktigt” som de sa…..

Jag förstår dem! De har åkt upp och ner ända sedan september…men nu åker de upp för att stanna!

Och för er som planerar ett adventsmingel till helgen kan jag meddela att här kommer att krylla av tips på enkla, goda rätter att bjuda på i veckan, inte minst för att jag ska göra ett adventsmingel hos Malou i ”Efter 10”, (Tv 4) på fredag.

Och till er som ska gå bort på ett adventsmingel till helgen kommer redan idag ett bra tips på en mycket uppskattad ”gå bortpresent” , Julsenap!

JUL SENAP

Detta är ett fantastiskt recept på en underbart god julsenap, kryddig, söt och stark! Perfekt på julbordet men också som gåva, för än så länge har jag inte träffat någon som inte blir glad över en burk hemlagad senap!

1 1/4 dl mild rödvinsvinäger

1 1/4 dl ättikssprit, 12%

100 g gula senapsfrön

100 g bruna senapsfrön

3 dl strösocker

Salt

3-4 tsk kryddnejlika, mald

Blanda samman vinäger och ättika. Tillsätt senapsfrö och låt  stå att svälla 2 dagar.

Mixa hälften av senapsfröna till en slät massa och låt resten vara hela. Ös upp allt i en kastrull. Tillsätt sockret och värm sakta under omrörning tills allt socker smält, det tar ca 15 minuter.  OBS! Den får absolut inte koka!

Smaka av med salt och malen kryddnejlika. Ös upp på väl rengjorda burkar och förslut.


Millan! Härligt! då vinkar jag igen;)! /Monika

monika | 2009-11-24 21:53:01

Jag tar ledigt på fredag och tittar på Dig och Malou efter 10 ;-) Ska bli spännande och se vad Du lagar för gott då.... Good luck!

millan | 2009-11-24 19:29:30

Gunilla! Då ska jag vinka till dig;)! /M

monika | 2009-11-23 20:11:27

På fredag har jag en ledig dag, då ska jag titta på dig på tv och städa och pynta inför advent. Senapen kanske jag också provar den verkar ju hur god som helst. // Gunilla :)

Gunilla | 2009-11-23 19:36:05

Maria! Känner igen mig....plötsligt när barnen blir sjuka får man lite tid över;)! Blondie! Ha, ha,,,"total-fluffig" det var kul! Och svårt att göra senap? Nejdå, det klarar du, jag lovar! /Monika

monika | 2009-11-23 11:29:35

Darling Monika! Jag VISSTE väl att din resa skulle bli fantastiskt (fattar inte hur ni hann göra alla grejerna från din bok - du är total-fluffig!). Senapen verkar ju hur läcker som helst, men är det inte svårt?!?! Undrar jag oroligt...

Fluffbabe Blondie | 2009-11-23 11:03:03

Tack för senapstips! Det ska jag testa. Har precis putsat av köksfönstret och satt upp röda gardinerna... är hemma och VAB:ar med son som har magsjuka. Tack och lov är den av den stillsamma sorten, men tvättberget från inatt är rätt omfattande ändå ;-( Men tänkte ta tillfället i akt att adventsstöka lite - inget ont som inte har något gott med sig ;-)

Maria | 2009-11-23 09:58:23

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *