SÅ MYCKET TILL PEPPARKAKSBAK MED BARNEN…

30 november - 2009 | 16 kommentarer

…blev det inte för mig i helgen vilket Beata också påpekade flera, flera gånger och jag fick riktigt, riktigt dåligt samvete….

Däremot var det väldigt trevligt på Maritzas 25-årsjubileum igår. Ett mingel som heter duga, vackra kläder och härlig musik. Dessutom sålde Lasse och jag slut på alla böckerna vi tagit dit vilket kändes riktigt skönt med tanke på lördagen;)!

IMG_7178

Väl hemma igen var det bara att kavla upp ärmarna, inte för att påbörja pepparkaksbaket, nej, nej, utan för att göra vackra ätbara julklappar som tillsammans med min bok ska pryda Hedengrens skyltfönster i Sturegallerian denna veckan. Så ni som har vägarna förbi kan in te bara ska er ett exemplar av ”Monikas jul” utan också beskåda det här:

IMG_7181

Och när vi ändå är inne på klapparna då, så kan jag inte nog många gånger säga att alla blir glada för något hemlagat. Och orkar ni inte laga något föreslår jag att ni gör mitt julsalt, enklare kan det inte bli och knappast vackrare heller…..

JULSALT

Mitt julsalt är trevligt att ställa fram på julbordet i en liten skål, ja faktum är att jag har mitt julsalt framme året runt! Jag har också upptäckt att det är en mycket uppskattad present.

250 g flingsalt

1 rejäl msk rosépepparkorn

1 tsk krossad torkad chili

1 msk torkad körvel eller dragon

Blanda samman alla ingredienser i en skål. Fyll en väl rengjord och torr burk, förslut. Skriv en etikett och fäst med bast eller sidenband, klart!


L8! Inte om du sjuder sakta... TKB! Bra att du hjälper till när jag inte hinner med;)! /Monika

monika | 2009-12-01 18:07:25

L8 Alkoholen försvinner när du har kokat "bubblande" ett tag (ca.1-2 min - beroende om man sig alkohalten) Visst du vill ha alkohol i drycken..låt den svalna 2 min och tillsatt alkoholdryck i (var sparsam med med ren sprit - den genererar både "berusning och rusning" i exakt kroppstemperatur).....

TKB | 2009-12-01 17:26:06

Men försvinner inte alkoholen om man sjuder vinet? Eller ska det koka för att alkoholen ska försvinna? Kan ju vara bra att veta!

L8 | 2009-12-01 15:25:19

Åh Charlotte T... De finns säkert där någonstans..... TKB! Tyvärr är telefon och busskort fortfarande borta... L8! Helt alkoholfri är den inte den är ju gjord på rosévin...men visst kan du spetsa den när du värmer den om du vill! /monika

monika | 2009-12-01 10:02:57

Ja du, det är inte lätt att hinna med allt med ett späckat program. Lättare är det att få dåligt samvete... Funderar på din rosa glögg. Brukar du spetsa den med något, eller dricker du den som den är = avalkoholiserad? Ska ge bort den på onsdag när jag ska till en kompis och göra julkort, och hon är nog inte så noga med alkoholen i och för sig, men tänkte att det kunde vara bra att veta till annat tillfälle:-)

L8 | 2009-11-30 22:39:08

Snyggt och självklart blir det en titt på Hedengrens! Julsalt - det vågar jag att ge mig på...och ge bort;) Något nytt om försvunna telefoner, busskort mm.??

TKB | 2009-11-30 19:20:53

Jag menade om du kan länka till dom andra gångerna du varit hos Malou i höst. (tittade "live" i fredags) mvh Charlotte

Charlotte T. | 2009-11-30 19:01:09

Charlotte T! Om du menar länka till i fredags så gjorde jag det under mitt inlägg "Missade ni efter tio?" men här kommer länken igen...http://www.tv4play.se/aktualitet/efter_tio?videoId=1.1361153 Och kul att pepparkakscheesecaken blev bra:)! /Monika

monika | 2009-11-30 16:42:35

Halloj! Såg ju på efter tio i fredags när du var hos Malou. Jättemysigt o bra! Du har ju varit med där flera gånger i höst och då undrar jag om du kan länka dit (har sökt men ej hittat) Pepparkakscheescaken fick toppbetyg i helgen! Charlotte

Charlotte T. | 2009-11-30 16:14:42

Marie! Ingen fara, jag överlever och Gudskelov brukar det inte vara på detta viset, det måste bero på kalsongerna;) och de som kom var alla väldigt rara och trevliga! /Monika

monika | 2009-11-30 14:25:04

Hej Monika! Misströsta inte ditt besök i Västerås i helgen-det stod inte någonstans i lokalpressen att du skulle komma hit!? Min mamma överraskade dock mig med ett signerat ex till min födelsedag idag! Förra året fick jag silverhjärtat från Marstrand-SÅÅÅ snyggt! PS.Mamma tyckte att du var en så trevlig och behaglig person!

Marie | 2009-11-30 13:41:15

Eva B! Åh, brunkål....mums! Blondie! Åh, tack, tack....:) Katrin! Krossa kornen lätt men se till att få med allt "det röda" och kul att du gillar min blogg! Tina! Gör det! /monika

monika | 2009-11-30 13:14:48

Saltet måste jag prova!

Tina´s Mat | 2009-11-30 12:41:47

Hej! Det här är andra gången jag är inne på din blogg, men du har hamnat på min favoritlista:) Jag hittade hit när jag googlade på ditt namn för att kunna länka källa till ett recept. Tur för mig! Jag undrar lite om saltet: Ska man krossa rosépepparn? Vad brukar du använda saltet till? Rosépeppar har jag så dålig koll på vad det passar till... Ha en skön vecka!

Katrin | 2009-11-30 11:20:16

Darling Monika! Jag måste bara säga det: du är helt otrolig! Vilket fantastiskt tempo och så mycket fluffigt och bra du gör hela tiden! Jag är djupt imponerad... Tack för att jag får skriva om din julglögg! Julsaltet är ju minst lika fluffigt! STOR KRAM från lilla Blondie...

Fluffbabe Blondie | 2009-11-30 10:36:34

Tack för tipset om Julsaltet, det låter högst möjligt att göra och är säkert gott dessutom. Så det ska upp på min Göra-lista, men först står Rödkål och Brunkål, eller som det också heter i södra Halland, Brynt vitkål. Må gott!

EvaB | 2009-11-30 10:19:49

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *