FORTSATT RENSNING AV FRYSEN!

2 december - 2009 | 4 kommentarer

Jag fortsätter att rota runt i frysen för att använda vad som finns. Igår hittade jag en mindre bit lyx, en bit, ca 300 g oxfilé….men hur skulle det räcka till oss?

Eftersom jag återupptäckt woken fick det bli en härlig wok med mycket grönsaker.

Broccoli, morotsstavar, purjolök, färskriven ingefära och vitlök, lite teriyakisås och risvinäger blev tillsammans med bitar av oxfilén och en kastrull pasta en riktigt god rätt som föll alla väl i smaken. Dessutom är wok en bra vardagsrätt eftersom det går fort och lätt att laga och innehållet kan varieras i det oändliga utefter vad som finns hemma. Men ett bra tips är att köpa hem färsk ingefära för det är den som sätter ”det lilla extra” till woken.

Sedan vill jag passa på att ge er ett tips på var ni kan få tag på en glad gris till jul! Det får ni  här!

Idag blir det stök i mitt kök. Jag ska göra ätbara julklappar, marmelader, senap och andra inläggningar som ska fraktas ner till Göteborg inför mitt besök där i helgen.

Har ni vägarna förbi Göteborg på fredag eller lördag så kan vi ses där!

Jag finns på Akademibokhandeln på Kungsgatan, fredag 17-18 eller i Bäckebol centrum mellan 13-16 på lördagen, hoppas vi ses!


Åh, Gunilla! Nu fick jag "hemlängtan"! Men jag kommer ju imorgon..... /Monika

monika | 2009-12-03 20:52:33

Hej ! Vad trevligt, är du i Göteborg igen. Har ju redan köpt två böcker av dig men vem vet jag kanske kommer igen. Göteborg är en fantastiskt fin stad så här års. just nu minus grader, kanske snö ? Jul på Liseberg m.m Ska göra din senap och marmelad samt "U" Kram Gunilla

Gunilla | 2009-12-03 19:39:13

ingrid! Ingefära är underverket själv! Räddar ofta mig från förkylning...färsk riven i hett vatten, drick som te:)! och nu hade jag mycket färsk ingefära hemma efter min förkylning....som tur var;)! /monika

monika | 2009-12-02 17:18:00

Visst är det härligt att rensa frysen, ofta kan man finna mkt godsaker.......Jag brukar göra precis som du, en wok(när jag hittar ngt "köttigt", inte om jag hittar bakverk, haha), kanonbra och kan bara hålla med att färsk ingefära är superbra och gott. Vilken skillnad det blir:) Sen har ju visst ingefära mkt nyttiga egenskaper om man ska tro den sk "icke-vetenskapliga" sidan av saker, men tro kan försätta berg:) Ha det gott och lycka till i Gbg, i min o min sambos "gamla" hemstad, saknas mest på vår/sommar inte så mkt kring denna tid då vi vill a vitt på marken, inte "surt". Tyvärr ingen vinter här ännu men hoppet finns kvar och tron......

Ingrid | 2009-12-02 08:53:59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *