ÄR DET ETT VARNINGSTECKEN MÅNTRO?

7 december - 2009 | 13 kommentarer

Ja, det börjar jag undra nu…

I går kväll höll jag på att bränna ner hela huset eftersom jag hällt olja i wokpannan just när något ”hände” i badrummet och blev fast där såklart….ända tills Rakel, som försvunnit upp ur badet, ropar att ”Det brinner”!

Och det gjorde det verkligen! Stora lågor från pannan på spisen och jag tackar högre makter att jag inte hade fläkten på……

Jag fick ut pannan  på grusgången och den slocknade…till slut, får jag nog tillägga!

Nu sitter jag här, går igenom mail och känner att det luktar konstigt!

Ja, såklart hade jag bränt köttfärsen till köttfärssåsen som verkligen behövdes just idag när alla barnen ska äta i olika omgångar på grund av fotbollsmatcher här och där……

Men något kul kan jag bjuda på i denna eldfängda tillvaro! Jag har alldeles glömt bort att berätta att jag återigen är nominerad, vi säger väl till  till guldet då eftersom jag fick det sist;) i ”World Gourmand Cook Book Awards”!

Så nu blir det en ”trip” till Paris i februari!

Och i morgon eftermiddag ska jag avslöja hemligheten;)!


Åh Marie! Jag vet...det är mycket nu! Millan! Lät mysigt med Köpenhamn! Blondie! ¨Ha, ha...underbart fluffigt! Ylva! Åh, tusen tack! Och skarpt av dig att hänga med! Erik! Japp, och tack, tack till dig med! Lena A! Det var fint sagt! Tack, tack och tack! /Monika

monika | 2009-12-08 16:22:05

STORT grattis till kokboksnomineringen och vintervärdskapet !!! Du har en förmåga att se till att vi, dina "fans" alltid har något att se framemot :) kram lena

Lena A | 2009-12-08 14:28:24

Ojojoj, action! Först grattis till kokboksnomineringen!! Och sen tror jag att jag vet vad hemligheten kan vara. Anar att det har något med den 28e att göra och ansluter till Ylvas hurra. Kram Erik

Erik | 2009-12-08 13:47:25

Första Stora Grattiset till Vintervärdskapet!!! Ylva

Ylva | 2009-12-08 13:19:22

Åhhhh, Darling Monika - ska du till Paris?!?!? Det är ju helt underbart! Då får du fullkomligt BADA i champagne... På tal om champagne - jag blev så inspirerad av din rosa glögg, så nu har jag faktiskt skapat en glögg, jag också! Den heter "Fluffbabe Christmas" och här är receptet: 1 del starkvinsglögg 3 delar champagne 1 isbit Om man inte gillar den, så kan man ta en flaska champagne och klistra över etiketten och skriva: "GLÖGG". Kul, va? Fast Fluffbabe Christmas är faktiskt en höjdare... Kram

Fluffbabe Blondie | 2009-12-08 11:21:53

Aj, aj tur i oturen......köttfärssåsen blev svart och oätlig ;-) Skönt att Du och all inredning ej tog skada!!! Du får vara försiktig när du lagar mat i köket! Själv så blåser jag ut alla små ljus då vi ej är på nedervåningen, man vet aldrig.......trots brandvarare! Trevligt med Paris i februari och ha ngt att se fram emot :-) Själv besöktes Köpenhamn i helgen med min kära och åt god lunch/middag på Patissé och Le sommelier, det var dejligt! Ser fram emot eftermiddagens nyhet ;-) Ha en härlig dag! <3

millan | 2009-12-08 11:19:41

För många järn i elden... Puh Monika, ta det försiktigt, vi vill inte att något händer dig och familjen!

Marie | 2009-12-08 09:59:19

Jag har brandvarnare i köket, ja på flera ställen! Den löser ut varje morgon när vi rostar bröd...men inte när det brinner i stekpannan! Skumt! /monika

monika | 2009-12-08 08:31:17

Brinner det i knutarna så brinner det i grytorna..grattis till Paris, liten "travel brandsläckare" som handbagage?

TKB | 2009-12-07 22:55:18

Åhh, vad kul med Paris!!! Grattis, det är du verkligen värd!! Hojta om du behöver någon som bär väskan, eller vad du nu kan behöva hjälp med:-) Inte lika kul med bortglömd mat på spisen:-( Håller med de andra - skaffa brandvarnare om det inte redan finns. Eller kanske timer till spisen:-)

L8 | 2009-12-07 22:40:32

Tur eller .... att inte ert vackra hem brann ner. Efter alla interiörbilder känns det så bekant och ljuvligt vackert ert varma hem. Var rädd om det!! Brandvarnare med nya fräscha batterier i alla rum gäller numera som rekommendation, även hos er! Dessutom bra råd: en köksnisse i köket när madam tvingas göra annat. Til lykke i Paris!

Bigge | 2009-12-07 22:15:15

Låt Thommy vara brandvarnare mendans Ni badar :) så händer inget!!! Eldig??? Susanne!! Det har inte med tändstickor att göra :) Spännande med överraskningen. Ser fram emot morgondagen.

Cath | 2009-12-07 21:17:52

Jaa du Monika....nog för att du är en eldig kvinna, med nog har du tagit det hela till en allt för hög nivå...? Det känns inte som du har full koll på elderiet!? ;-)

Susanne | 2009-12-07 19:59:01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *