ÅH, VAD JAG ÖNSKAR…

14 december - 2009 | 19 kommentarer

…att jag kunde dela mina tankar kring mitt vinterprat i radion och musiken jag har valt. Men jag måste ju hålla mig förstås eftersom jag vill att ni ska lyssna den 28 December klockan 13….

Nu får jag istället åka till Sveriges Radio och dela mina tankar med Anders!


Visste inte att du hade fiende....

TKB | 2009-12-15 18:38:40

Maria Persson! Ha, ha! Ja, det är jag! När jag kom hem från Italien hade jag ju bestämt att jag skulle bli filmstjärna...men jag hamnade på Rosendal istället! Och tack:)! Millan! Jaaa, det är tiden nu som är min allra största fiende! /Monika

monika | 2009-12-15 18:05:21

Monika! Ingen fara att vara vemodig, jag önskar Dig all lycka till ;-)radioprogrammen, förstår att det är en utmaning och mycket TID som går till att bara göra ett radioprogramm, men helt klart detta fixar du gulliga, rara!!! <3 Biggan , vá synd att Du ej bor i Sthlm Du är en sådan person man skulle kunna prata med en hel dag, och fika Monikas goda fika-bröd MED! :-)

millan | 2009-12-15 13:55:56

"Vill du dansa?" "Nä, det vill jag inte!" Känner du igen det ;O) Det är ju du som spelar med i "Black Jack"!!! Har sett den hur många gånger som helst men inte sett att det var du förrens igår. Kul! Tack för en underbar blogg som ger mig så mycket inspiration! Maria

Maria Persson | 2009-12-15 13:11:10

TKB! ;)! Gunilla! Kul! Och de kommer att bli nöjda med senapen! Sofie! Jag har mailat dig! Charlotte T! Du kan antingen förbereda eller göra den nästan eller helt färdig. om den görs helt färdig tillsätter du lite extra grädde när du värmer den. /Monika

monika | 2009-12-15 08:09:51

Ser fram emot vinterprogrammet!!! Ja nu närmar sig julen med stormsteg och vi ska ha gäster boende hos oss 23 till 28 december. Kul förstås men man vill ju förbereda så mycket som det går. Hur mycket kan jag förbereda janssons dagen innan julafton?Mvh Charlotte ps På tal om "Bergs Konditori boken" så bakade jag sarah bernard ifrån den o de blev helt underbart GODA!

Charlotte T. | 2009-12-15 07:59:47

Hej igen Monika! Ja, jag har kollat med Norsteds. Ringde dem idag på morgonen och de sa att de inte hade någon kvar som de kunde sälja tyvärr. Men åh, vad glad jag skulle bli om det skulle kunna ordna sig ändå! Det skulle vara så himla snällt av dig! //Sofie

Sofie | 2009-12-14 22:29:44

Idag har jag gjort din julsenap, Tänkte ta den med mig bort på söndag då vi är bjudna på glöggmingel. Tror det blir en uppskattad present. Mannen gjorde leverpastej från din bok i helgen när jag jobbade, ska bli spännande att smaka den ! ser jättegod ut :) // Gunilla

Gunilla | 2009-12-14 21:28:14

Vita sidor..då kan det finnas en möjlighet att få handskrivna recept.. jag ställer upp och byta bok..och andra sidan;)..måste hinna att skriva av recepten,,,

TKB | 2009-12-14 20:24:52

Åsa! Hu så hemskt! Men ring Piratförlaget direkt om det är knöligt med Cdon...de skickar en ny det är jag alldeles säker på! Och gud ske lov har jag inte hört det förut, men det såklart att det ibland blir fel särskilt när man måste trycka många fort! /Monika

monika | 2009-12-14 19:23:17

Hej Monika! Hett om öronen som vanligt! Var nog en av de första som köpte din vackra julbok, via Cdon.com. Jag har bläddrat lite i den under hösten, men idag - till min fasa - när jag skulle lägga in sill, så visar det sig att sidan 45 och sidan 48 är vita. Inga recept till de vackra bilderna... Jisses - det kunde ju varit värre, men lite retfullt är det, eller hur? Har du hört detta innan om den första tryckningen? Vet inte om Cdon.com har fler böcker, men får verkligen försöka ordna recepten på något smart sätt. Det behövde ju inte vara just sillen som var borta.... Ja, ja - jag får ställa om och göra något annat ikväll. Vi hörs! Å

Åsa i Lund | 2009-12-14 19:15:40

Biggan! Åh....du är fin! Margareta! En lyssnare till då! Och härligt att godiset blev bra och hoppas de blev nöjda på jobbet! Millan! Det kluriga med musiken är att den måste passa till vad man säger...det går helt enkelt inte att bara välja vad man "gillar" för ögonblicket utan man måste välja noggrannare...substans, känsla och sammanhang...just nu är jag rädd att jag är för vemodig..... TKB! Ha, ha...som vanligt! Sofie! Välkommen! Och har ni verkligen kollat med Norstedts? Om inte kan jag hjälpa dig, av just den boken råkar jag ha 4 exemplar.... Tina! Just det, det är som karamellen innanför pappret... Biggan! Du glömmer alldeles bort dig själv! Du tillför en massa här! /Monika

monika | 2009-12-14 19:06:45

Millan! Åh så skönt att du är fit for fight igen!!! ....du verkar ju också vara en sån´där uppigande person, sätter din prägel här på bloggen. Kram och en "Millan"-smile ;-) från mig, Bigggan

Biggan | 2009-12-14 18:05:46

Förstår att du vill dela med dig men ibland kan man bara inte göra det och det blir ju mer spännande för oss att ha något att se fram emot! :-)

Tina´s Mat | 2009-12-14 17:41:46

Hej! Vilken mysig blogg! Jag lånade en av dina böcker, Bergs konditori på Marstrand, på biblioteket för några veckor sedan och har sedan dess varit helt förtjust i boken. Den är ju jättemysig med fantastiska recept! Har redan provbakat några och hittat flera favoriter! Så nu står den som nummer ett på min önskelista till jul. Den enda haken är att mamma ringde och sa att den är helt hopplös att få tag i :( Så jag började leta jag också, men hon hade rätt.. Förlaget har ju slutat ge ut den och har inget ex kvar att sälja, ingen av alla de bokhandlar vi har kontaktat har kvar den och vi får heller ingen träff på antikvariatwebsidorna. Så nu tänkte jag höra om du möjligtvis har exemplar kvar och om du i så fall har möjlighet att sälja en bok? Det skulle vara kanon! Lycka till med vinterpratet å GOD JUL! // Sofie i Lund

Sofie | 2009-12-14 15:59:31

Du i New York och vi bänkade i Sverige, lyssnar på "vinterprat".... hmm, varför känner jag mig som ett barn som inte fick den största och bästa julklappen?

TKB | 2009-12-14 15:56:17

Oj. oj vad spännande det ska bli att få höra och veta lite om din musiksmak också den 28/12!.....;-) Biggan!Jag tycker att Monika hade kunnat få gå på nobelfesten och spridit glädje och skratt (och mkt mer)med denna underbara blus och ngn läcker kjol till :-) We like U Monika! Hälsn.en glad Millan som kan gå och böja sig! ps.jag läste om Dig i Ica-buffé, vad härligt med New York!

millan | 2009-12-14 14:48:52

Ser fram emot vinterpratarna o inte minst den 28 dec...... Tillverkade Snickers o "U" i lördags o gjorde förstås stor lycka. Även mina kära arbetskamrater får en smakbit idag, det blir säkert applåder här också. Fortsatt bra adventstid Margareta

Margareta | 2009-12-14 13:41:20

....den som spar; den har...vi har mycket att se fram emot även efter julhelgen tack vare dig Monika. Det kommer att bli otroligt spännande, för jag har märkt att du har en hel del innanför pannbenet!!! Kloka ord och funderingar, kanske litet djup mellan varven. ...och det där med kärleken, som du "hintat" om..... Nu är det provsmakning här av julbaket, vi har en tradition att samlas några vänner på en ledig VARDAG och smaka varandras "alster" till en kopp mitt på blanka dagen.... Kram Biggan PS Vad du var snygg i din blåa blus Monika på TV, du lyste upp hela du, den "gröna donnan" bredvid dig var med all säkerhet väldigt modemedveten, men det var DIG vi såg, heja heja.DS

Biggan | 2009-12-14 12:57:32

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *