KYRKAN, KISTA OCH MONIKAS MAT!

18 december - 2009 | 20 kommentarer

Skolavslutning! Inte klokt så fort det har gått! Nu närmar sig verkligen julen med stormsteg!

Först blir det en vacker stund i Hedvig Eleonora kyrka med flickorna, direkt till Oscarskyrkan med William, därifrån till Kista Galleria för boksignering klockan 15 och så upptäckte jag just att ”Monikas Mat” kommer på Tv ikväll! 19.30 i Tv 4 och om jag inte minns helt fel blir det tips till julminglet!


Christina! Åh, hoppas du får mycket glädje av min julbok och den vita blusen är ett riktigt fynd från H&M för ca 10 år sedan.... Monica S! Rågsikt är en blandning av siktat rågmjöl (40%) och siktat vetemjöl (60%) där grodd och skal siktats bort, så det är alltså ett ljust mjöl trots rågen. Du kan ta ett "tyngre" vetemjöl som vetemjöl special t ex istället om det inte finns liknande. Lycka till! Ma! Åh! Varför kom du inte fram? Och det är väldigt enkla recept i boken och U går inte att misslyckas med, bränn bara inte mandelflarnen! Charlotte T! Åh, tack! Ja, nu blir jag sugen på att göra nya! /Monika

monika | 2009-12-20 10:34:39

Tittat på dina fantastiska program både igår och idag! Så mysiga!!! TACK! Charlotte

Charlotte T. | 2009-12-19 21:29:50

Idag stegade jag inpå min lokala bokhandel och så överraskad jag blev. Där stod en av mina favoritbloggerskor nämligen du. Dum som jag är så vågade jag inte gå fram.....vill bara säga att jag tycker du är så duktig med nya inspirerande recept, fastän jag kanske inte testar så många (ska göra dina U nu till jul i alla fall, hoppas det inte går att misslyckas med dom). Och vackra kokböcker gör du!

Ma | 2009-12-19 19:22:09

Har just varit och hämtat mitt nya ex av din bok på posten (det gamla fick min syster i julklapp) och tänkte baka lite julbröd - MEN - vi som bor i utlandet - vad är egentligen rågsikt? Vad kan jag ersätta det med? Det finns inte att köpa här iallafall...

MonicaS | 2009-12-19 16:23:56

Efter att ha våndats över att inte ha kommit på vad jag önskar mug i julklapp vet jag nu efter att ha läst Boutiqe Maritzas nyhetsbrev: Din nya bok naturligtvis!! Sedan är jag lite nyfiken och vill höra om en annan sak: Du är alltid klädd i snygga och fräscha kläder när du är med i TV. I Maritzas bildsamling syns du i en fantastisk vit kortärmad blus med breda spetsar när du signerar din nya bok. Var fann du denna? En riktigt God Jul önskar jag dig!

Christina Svensson | 2009-12-19 11:17:48

Millan! Akta dig för naprapaten! Och det menar jag! Ingrid! Ja, jisses! Såg det själv nu när jag skulle börja svara på kommentarer...men just det ...Det var Kista galleria såklart! Maria! Ha det så skönt i stugan då! Åh, Lillemor! Tacl! Anna! Ha, ha,,,och håller faktiskt med;)! Men Biggan! Du brukar ju hänga med i det mesta!??? Carin! Kram själv och detsamma! L8! För mig känns det lite "segt" att de visar mina program för tredje året på bästa sändningstid när jag inget annat önskar..än att få göra nya! Och det var väldigt fint i kyrkan och inte alls meningen att skrämmas...upptäckte det som sagt nu! Gunilla1 Jag vet hur det kan vara där..på västkusten men nu har vi massor med snö här i Stockholm! Och kul att du tittar! Lena! Kul! Maud! skönt! och kul om du "orkar" titta! Bigge! Ingen svamp...men ibland får man inte välja själv i tv.....andra intressen helt enkelt! Men jag går inte med på vad som helst så nu har du fel eller vill något annat! Och det är okey det med! Jennie! Jag vet! ;) Biggan! Lycka till! /Monika

monika | 2009-12-18 23:23:18

Bigge Tack för kavringreceptet... Jag tror jag gör en halv sats i helgen, litet mycket med 6st på vår lilla familj. Trevlig helg Biggan

Biggan | 2009-12-18 23:02:47

Ville bara säga att idag gjorde jag och familjen "underbar wienernougat" Jösses vilken succé!! God Jul önskar Jennie.

Jennie | 2009-12-18 22:49:45

Ser hittillls URGOTT ut, precis som vanligt, M E N vad var det för konstig kavring? Såg ut som en "svamp". Hos oss är kavring ett ganska hårt bröd. http://www.mellbybagaren.se/kavring.htm eller http://www.sodervidingebagaren.se/Produkt_Hardkavring.htm är båda jättegoda.

Bigge | 2009-12-18 19:45:44

Puuh! I dag tror jag din man måste fixa middagen. Jag får också jullov idag. Känns underbart! Jag tittar i kväll förstås. /Maud

Maud | 2009-12-18 19:09:13

Hej Monica, Ikväll sätter jag mig framför tv,n. det är så roligt att se dina matprogram. Spännande att se vad du bjuder oss på.

Lena | 2009-12-18 18:52:34

Hej ! Vi har också haft skolavslutning här idag. Julen närmar sig verkligen med stormsteg. Vi har jättekallt på västkusten men ingen snö, kanske blir det till jul. Min senap blev jättegod ! Ska titta på dig kl 19:30 i kväll. God jul från Gunilla.

Gunilla | 2009-12-18 18:40:56

Här är ytterligare en som blev lurad av rubriken. Var den avsiktlig:-) Åh, avslutning i Hedvig Eleonora. Skulle gärna varit med dig där. Var i den kyrkan en tidig morgon och såg luciorna för ganska många år sedan när jag hade kursvecka i Stockholm just den veckan. Underbart!! Nästan skönt att det är repris på ditt program. Dels för att jag inte tror att jag har sett det, men framförallt för att jag tycker att du verkar ha tillräckligt att göra ändå, utan att behöva klämma in ett antal TV-program oxå:- Här är senapsfröna lagda i blöt till senapen. Ren tur att jag startade med den idag. Hade missat att de skulle ligga i blöt i två dygn... Julsaltet är också klart. Men jag tog mycket mer av både rosépepparn och körveln. (Tyckte det blev alldeles för lite av färgen annars. ) Och nu är det dax för mandelsinkakorna. Får se om jag hinner med U oxå innan du är i rutan. Och så avslutningsvis en önskan om en skön och inte alltför fullspäckad helg!

L8 | 2009-12-18 17:44:09

Jag är ett stort fan av Monicas mat. Jag har flera av hennes böcker, älskar de fina bilderna och recepten. Naturligvis ska jag titta på reprisen i kväll. Kram och God Jul!! Från Carin

Carin | 2009-12-18 16:33:38

Jistanes vad du skräms människa!!!!! Gulp! Ingrid, Maria reagerade exakt som jag gjorde...nu kan vi andas ut och önska dig en trevlig helg och lycka till med ALLA dina järn i elden. Här är det full huggning med mat, förberedelser och annat inför helgerna. Och Millan, gumman se till att du får ordning på din rygg nu! Kram till er alla /en liten försiktig till Millan/ Monika själv får en Bamse Mega Kram.

Biggan | 2009-12-18 14:49:37

Ha, ha, jag trodde också att det var en "kista" det handlade om, blev glad när jag förstod att det var Kista det var frågan om. Bra att du tipsade om TV ikvöll för i övrigt är det nog inte mycket att se!

Anna | 2009-12-18 14:49:01

Tittar in och önskar God Jul.Du är inte bara en inspirationskälla utan hela du är så härlig. Önskar dig ett riktigt Gott nytt 2010. Hälsningar Lillemor

Lillemor | 2009-12-18 14:33:22

Håller med Ingrid, trodde att kyrkobesöket var av en helt annan anledning... Passar på att önska alla Monika och alla er bloggbesökare en riktigt god jul. Flyttar ut till stugan över helgerna och kommer att vara datorlös. Tur att Tv4 visar Monikas mat så att vi kan få ny inspiration ;-)

Maria | 2009-12-18 10:20:40

Uj vad orolig jag blev av rubriken....Hade inte en tanke på att det kunde vara "förorten" Kista, "läste nåt annat" jag men nu är jag lugn igen. Låter som en trevlig dag dag nu när jag läst allt, blev lite som rubriksättarna i kvällspressen din rubrik..... Får se om jag hinner se programmet, bakar, gör godis och lagar mat för fullt nu o ingen Tv i köket, vore kanske nåt.....men då blir väl "gubben galen", hihi:) Ha en trevlig helg Monica och Ni bloggläsare!

Ingrid | 2009-12-18 09:54:01

Ha en mysig och trevlig dag idá ;-) Själv ska jag till naprapaten :-)

millan | 2009-12-18 09:50:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *