MERA MONIKAS MAT!

21 december - 2009 | 6 kommentarer

Blir det ikväll, 19.30 i Tv 4! Nu är jag bra sugen på att göra nya program!


Hej igen! Jodå, jag fick samma resultat med ditt knäckebröd. Så det är något jag gör fel antagligen. Men nu är dom torkade samt hårda och goda. Även med dillfrön:-) Och God Jul till dig också naturligtvis! Åker du snart? Blir lite konstigt att inte kunna titta in på din blogg varje dag. För jag förmodar att du tar semester från den...

L8 | 2009-12-21 22:42:13

Lotta! God jul själv! Och till dig med Gunilla! L8! Nej inte dillfrön, det finns torkad dill i kryddhyllan, grön och skön... Och gör rödkålsalladen just innan den ska ätas...den tar bara en kvart! ca 20x10 blir bra till "U" Du kan torka brödet precis som med skorpor men det lär du inte behöva med mitt;) Och, God Jul! /Monika

monika | 2009-12-21 20:29:15

Bara en liten fråga till, sedan ska jag hålla mig lugn:-) Jag har bakat knäckebröd några gånger tidigare och tyvärr har det inte blivit hårt och knaprigt som jag vill ha det, utan lite halvmjukt, även om jag haft det inne längre i ugnen än vad som stått på receptet. Har du några knep? Kan man t ex torka det i halvvarm ugn som man gör med skorpor?

L8 | 2009-12-21 19:15:01

Oj, det hade jag missat! Men titta ska jag naturligtvis. Ett fotbad under tiden blir nog bra:-) Och jag som tycker det är skönt att du inte gör nya TV-program OCKSÅ förutom allt annat du håller på med. Men det är klart du kunde ju spelat in dom under någon lugn vecka i... Nää, jag kan inte komma på någon månad som du verkar ha haft det speciellt lugn det här året. Men nästa år vill vi också ha lite nytt! Hos mig står din knäckebrödsdeg på jäsning. Undrade lite över den torkade dillen i receptet. Är det dillfrön du menar? Det var i varje fall det som fanns i huset, så det blev det. Funderar också över om "Rödkålssalladen på 15 minuter" - kan den göras dagen innan och bara värmas? Eller bör den göras samma dag som den ska ätas? Och så sista frågan: Hur stor form är lämplig till Underbara U? Eller formar du bakplåtspappret? Västenbottensillen fixade jag utan problem idag. Eller rättare sagt, den var busenkel att göra. Nu när jag visste att du inte brukar skölja filéerna. Verkar bli mumsig även för en icke sillfantast! Himla bra att kunna ha direktkontakt med mamman till alla recept:-)

L8 | 2009-12-21 18:14:33

Hej ! Då måste jag titta på TV i kväll ! Ska lägga in lite sill också. Har även gjort den andra senapen nu. Blir nog bra den också. Nu har vi också julstämning på västkusten, snöat hela dagen. GOD JUL önskar Gunilla ;)

Gunilla | 2009-12-21 16:09:52

Det ser jag fram imot! God-jul

Lotta | 2009-12-21 10:24:03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *