MISSADE NI MITT VINTERPRAT?

28 december - 2009 | 34 kommentarer

Tusen tack till alla er som tog er tid att lyssna på mitt vinterprat och ännu mera tack för värmande ord!

Till er som missade det hela och vill höra kommer en ny chans ikväll! Och då UTAN ljudfelet som jag nu förstått fanns i början, Grrrr!

Programmet sänds i repris i P1 klockan 22.05 och ni kan även höra det när ni vill på webben förstås!


"30 December!" Bra att du blir glad i kroppen! just det som är meningen:)! Nej, jag får inte så mycket skador, bra skor, vara snäll mot sig själv och promenera istället för jogga när kroppen känns trött och jag springer alltid på morgonen annars blir det inte av och det blir mellan 5 km - 8 km beroende på. Gott nytt till dig med! ¨/Monika

monika | 2009-12-30 15:50:07

Tack för ett bra vinterprogram! Blir så glad i hela kroppen när jag lyssnar till Dig! Härliga bilder från NY! Får Du aldrig skador eller ont när du joggar varje dag? Vilken tid på dygnet springer Du och hur långt? Är också en hängiven joggare sedan 30 år tillbaks i tiden! Gott Nytt År

30 december | 2009-12-30 14:44:18

Tack Gun:)! Jeanette! Härligt att du blev inspirerad, det är drömmen för mig! Och gör festen;)! /Monika

monika | 2009-12-30 09:29:09

Tack för ditt fina program! Efter att ha läst flera av dina kokböcker var det en härlig överraskning att höra din röst också. Och alla dina fina inspirerande tankar! Det var så många bra ord du sa som passar in i mitt liv just nu. Det här med kreativitet, fantasi och kasta loss! Gillade även dina låtar- fick lust till att ordna en stor fest med massor av gamla vänner och dansa hela natten....Kram på dig från Jeanette

jeanette | 2009-12-29 23:03:38

Tack för ett jättetrevligt program, bra: tipps, musik och en härlig tjej, du är toppen.

Gun | 2009-12-29 18:14:54

AnnaLena, Maud och Bärbloggen! Tack själva för att ni lyssnade och glad blev jag också! /Monika

monika | 2009-12-29 16:56:08

Härligt program! Vi känner oss helt besläktade med din matfilosofi när vi skriver våra böcker i "Bärserien"! Tack för kloka åsikter och bra musikval! Annica och Eva

Bärbloggen | 2009-12-29 10:23:53

Ja jag hörde ditt program! Blev glad, rörd, stärkt m.m. Tycker så mycket om dig, du är en sådan fin människa. Det lustiga var att jag gick in på din blogg 12.59 och där du påminde oss att lyssna på ditt program. Tala om "tajming"! Tack för programmet och påminnelsen. /Maud

Maud | 2009-12-29 09:47:56

Ånej här missas inget :) helt underbart program du är bäst. Boken jag vann av dej i början av december är flitigt använd. Gav bort ätliga julklappar i år och det gjorde succé hos döttrarna och min pappa blev lyrisk av "U" I julklapp fick dom fick en egen Monikas jul ... så jag får behålla min :) god fortsättning /AnnaLena

AnnaLena | 2009-12-29 07:51:11

Åh...lika varmt tack! till er som kommit till! Och Carro! Åh...jag blir alldeles tårögd av din längtan och lust till att få ge din kärlek! Lycka till och jag är alldeles säker på att huset snart kommer att krylla av glada barn! Och Monica S, hoppas nu bara att du inte fått för höga förväntningar! /Monika

monika | 2009-12-29 03:19:22

Har just lastat in ditt vinterprat på min iPhone och ska lyssna imorgon då jag ska ut och köra bil. Med tanke på alla positiva omdömen här ska det bli en glädje att lyssna!

MonicaS | 2009-12-29 01:32:04

Här har inte funnits Lotta på Bråkmakargatan-charmtroll som stört i dag, ändå väntade jag till sent i kväll innan jag lyssnade på dig. Har suttit här vid datorn och njutit av både musik och dina tankar, och visst är det så att det känns som att jag känner dig efter att ha följt dig länge i bloggen. Jag kanske inte är superflitig när det kommer till kommentarerna, men jag har svängdörr hit in. Gluttar flera gånger om dagen. Det som fastnade mest hos mig i kväll var tankarna kring barn; dina egna och alla som inte har det allt för bra och som inte får bli så älskade som de skulle behöva. Först; tittar på dina underbara ungar på bilderna i bloggen och tänker att de lyser rakt genom skärmen. De ser coola, trygga och underbart älskade ut. Alltid. Inte bara i NY, utan vid vispskålarna, runt köksbordet, vid köttfärskastrullen, fotbollsklädda i hallen. Alltid. Sedan; jag och min man har inte haft turen att få egna barn, men har precis blivit godkända som familjehem. Så förhoppningsvis klapprar det knoddsteg snart också hemma på våra golv, och vi har så vanvettigt mycket kärlek att slösa på dessa trasselsuddar när de kommer, så jag vet inte vad. Jag längtar så efter kritstreck på väggarna och pölar efter barnstövlar i hallen, att få baka med och läsa för och gosa upp ett par småttingar så de också får lysa rakt genom skärmen från min blogg. Tack för ett fantastiskt program i kväll och välkommen hem till Sverige i morgon!

Carro | 2009-12-29 00:31:00

Hej Monika, sitter här lite yrvaken, skulle lägga mig och lyssna på radion i väntan på sömnen. Somnade till lite och vaknade upp till Pavarotti och började lyssna. Vilket program! Vart helt tagen till ditt tal och alla låtarna. Vilket kanonprogram, visste inte din bredd, har bara sett dina matprogram. Jag tror inte dina liv är slut, det skulle kanske vara för att du redan har allt och verkar vara helt komplett. Jag ställer mig upp och applåderar. Tack det värmde. Gott Nytt År från Elsbeth.

Namn | 2009-12-28 23:53:23

Kul och inspirerande program. Jag tycker som du: leve bloggfamiljen som läser, stöttar, kommer med glada tillrop. Bloggen har vidgat min vänkrets på ett underbart sätt.

Eva S | 2009-12-28 23:45:24

Natti, natti alla i bloggfamiljen inklusive Monika.... För min del blir det till att lyssna på din repris i morgon, Monika på webben. "Lotta på Bråkmakargatan" sussade in på sitt rosenöra i 23-snåret i kväll, det var såååå kul allt.............. Vi övriga tog oss en mugg glögg, summerade dagen..., så visst TKB och Lena Pe, ni hade helt rätt/med en timmes marginal- på Almas "plussida"/ dom är för goa dom små liven. I morgon, när hon är hos frissan och klipper sig skall jag lyssna och det med besked. Sköt om er. Kram Biggan

Biggan | 2009-12-28 23:43:51

Grymt bra program, skön och varierande musik varvat med intressanta reflektioner, kloka tankar och inspirerande erfarenheter - se där ett litet kvitto på att ditt program gjorde ngt riktigt bra för mig idag (som tyvärr drabbats av akut ryggskott och varit själv hemma med två små rara barn i värsta trotsåldern) Önskar dig et Gott Nytt År Monica! Cecilia

Cecilia B | 2009-12-28 23:28:38

ÅH, vad Ni är goa allihop! Det värmer verkligen i själen ska ni veta! Och ja, jag kommer hem till nyår! Vi reser hem imorgon! /monika

monika | 2009-12-28 23:20:19

MONICA ! Underbart vinterprat. Drick massor av champagne ( i glas.... ) och njut av din julsemester, det är du värd ! Kram MIA.

mia | 2009-12-28 22:35:38

Väldigt bra vinterradio idag!! Fina New York bilder!! -har inte varit där än... kram Olga, mamma hälsar

olga | 2009-12-28 22:25:39

HINNER NI HEM TILL NYÅR ? VÄLKOMMEN HEM.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2009-12-28 22:03:41

Hej ! Har just lyssnat färdigt på ditt program på webben, jobbade idag kl.13 så jag kunde inte lyssna då. Kanonbra program ! Kände igen endel från Gunnebo när du pratade där. Det var verkligen jättebra. Helt i min stil. Gillar också ditt musikval, vi är ju lika gamla så mycket känns igen. Måste också säga att jag använt din bok jättemycket i jul. Dottern fick en egen signerad i julklapp och hon blev lika glad. Välkommen nu hem till Sverige igen och god fortsättning ! // Gunilla

Gunilla | 2009-12-28 21:33:22

Hej Monika. Ja du inspirerar i bloggen på TV och nu även på radion.Lyssnade med stora öron och vilken underbar musik.Du är så lysande i allt. Lillemor

Lillemor | 2009-12-28 20:24:24

Tack Monika! Vilket fantastiskt program och vilket låtval - nu ska jag lyssna igen och be min älskade son hjälpa mig att spara ner dig på ipoden, så jag kan lyssna när jag behöver inspiration. Tack Monika och vilken slutlåt Gloria Gaynor - I Will Survive!!! Vilken Power!! Du är fantastisk Cissi

Cecilia | 2009-12-28 19:53:52

Suveränt program, tack Monika! Du inspirera så hela tiden i allt du tar dig för, underbart! Önskar dig en fortsatt härlig NY vistelse, bodde själv där på 80-talet i ett o ett halvt år och har sedan varit åter på besök, underbar stad, inget är som "äpplet". Måste få tacka för alla otroligt goda recept i julboken även om dagens blogginlägg inte ankyter till den. På julbordet fanns grönkålspaj, revbensspjäll, skinka med apeslingarne., krabbröran men tog dem på rotfruktschipsen, endivblad med rökt lax o senapsgrädde, pepperkakskryddade köttbullar, leverpastej, vörtlimpa, lingonmarmelad, har kanske glömt något?! Nöthonungen m bär och fikonmarmeladen hade vi till getost på dinkelkex (köpta). Skumgodisfudge, lakritspraliner o "U" gjorde så klart succe i alla åldersgrupper!

UJ | 2009-12-28 19:20:38

Tack för ett inspirerande program. Håller med dig på många punkter och plan. Bra musik också...

Namn | 2009-12-28 18:43:20

Shit Monika, vad du är grym!!!! Det är en ära att känna dig:-) Superbra program och jättebra musik - helt i min smak! Välkommen hem!

Susanne | 2009-12-28 18:21:22

Blir så full i skratt när jag läser hur Biggan beskriver sitt treåriga barnbarn , har själv en i allra högsta grad "Lotta på Bråkmakargatan"-typ i samma ålder här hemma, min dotter. TKB - du har helt rätt - den sorten lägger sig inte när man tänkt, det har jag insett med besked. Håller en tumme för att både denna Alma och min lilla buse sover kl 22 (för det var väl då reprisen var? Missade första halvtimmen tyvärr). /Lena

LenaPe | 2009-12-28 17:42:02

och Biggan "Lottor från Bråkmakargatan" lägger sig aldrig som de vuxna har tänkt sig...så..du får vara ung i kväll både på inre o yttre..= som du är:) Ingrid Gott o höra!

TKB | 2009-12-28 17:25:14

Jättebra radioprogram! ha en fortsatt bra vistelse i NY!!//Annika

Annika | 2009-12-28 17:20:55

Det är ju du som vågar uttala det..vem ellers.;)

TKB | 2009-12-28 17:18:06

Jag kan bara fylla i vad Biggan och TKB har skrivit. Härligt att få tillhöra din bloggfamilj. Det du förmedlade på Hufvudsta gård fick du även fram ut i etern. / Ingrid Johansson

Ingrid Johansson | 2009-12-28 16:36:22

Åh Biggan! Tack, tack, tack....och ni fyller en bit av "hålet" varje dag! TKB! Ha, ha....ja, ja men varför just på mitt?? /Monika

monika | 2009-12-28 16:30:29

Ljudfelet om man säg passade in med tanken på "att lära sig av sina (och andras?) misstag"...vi får väl rulla ut den röda mattan till dig när kommer hem...grattis ännu en gång;)

TKB | 2009-12-28 16:06:21

Stående ovationer!!! Tut i luren!Sprakande fyrverkeri!! Hurra hurra! VÅR egen Monika har gjort det igen!!!!! Kan lilla jag fylla en liten molekyl i "det svarta hålet"/som jag för övrigt känner igen så väl för egen del/ låta den växa till en atoms storlek bestående av stolthet och beundran för dig och medglädje, inom dig tro...Oj så mycket du sa som berörde just mig och det där igenkännandet i så mycket. Tack Monika för att du är den du är! Mitt lilla barnbarn Alma 3 år, från Uppsala är här på besök hos oss nu över nyåret..., det är en liten Lotta på Bråkmakargatan-typ, både till det yttre och inre, hon tyckte inte att mormor skulle lyssna SÅ intensivt och mycket..... I kväll när hon lagt sig, skall jag njuta en andra gång av ditt program på webben. Musikvalet....toppen och så passande till dina ord. Kram över haven till dig i NY.

Biggan | 2009-12-28 15:46:56

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *