EGENTLIGEN….

1 januari - 2010 | 12 kommentarer

…borde vi ju börja det nya året med en festmåltid!

Men för oss som bor långt i från affären och är allmänt sega i dag blev det till att krafsa djupt i frysen!

Stärkt av en lång promenad som fick en belöning i form av en bortglömd flaska champagne med värdfolket från igår gick jag således hem och tillagade kycklinglår….visserligen blev det rätt så gott till slut, med hjälp av ”slattar av allt jag hade”, rött ris och en sallad därtill…

Vi var ändå inte på hugget, vi hade andra intressen….Vi har nämligen fått en ny familjemedlem idag, Nelly!

IMG_7257

Och Beata vet inte till sig av lycka över sin katt!

IMG_7258

Bara nu inte Nelly äter upp Rakels hamster Tussan……….


Åh, det var en söt liten Nelly, då har ni fullt upp! Vi har en liten sköldpaddsfärgad, långhårig Signe som föddes i april 2009, det är den finaste "kattfärgen" tycker jag. Sonen har en dvärghamster som Signe är mycket intresserad av men samtidigt är hon lite rädd, tro´t eller ej.

Anna | 2010-01-03 22:16:22

Millan! Nu kommer du aldrig undan! De kommer inte att ge sig! /Monika

monika | 2010-01-03 21:59:38

Millan Inget fel på datorn:)..bara "mellanlandat" på bloggen i en land som icke har samme ä,ö som i Sverige och champagnen var för lite av...tyvärr! Köra pilates?? var det inte en boll och övningar?..jaja,, vad vet jag, det kanske finns ett eller annat fordon med samma funktion och form?;)

TKB | 2010-01-03 20:25:36

Ciao! Grattis till Er nya familjemedlem ;-), härhemma har vi blivit hamstervakt en vecka då våra grannar åker upp till fjällen....dottern och sonen tjatar att de NU måste få en egen hamster ....jag har börjat smälta men skulle vilja ha en hund som kan följa med i löpspåret i vår i skogen ! TKB! här får man ett gott skratt, har du börjat skrica norska eller danska efter nyaå!?fel på datorn eller?för mlt champagne kanske, mest troligt(fniss) tror lilla jag! Må så gott alla, nu ska jag köra pilates hemma :-)

millan | 2010-01-03 13:19:38

God fortsættning och sjælvklart skall det vara champagne på førsta dagen (førresten den andre og) på det nye året!! KATT?? Søt så klart och hærligt att Bea har en till og gose sig med:) ..og du får ænnu mer fullt upp!! Susanne Det handlar om træning och sællskap...næste Ny År det kanske inte finns några som helst alternativ;)..klemma!

TKB | 2010-01-02 18:02:27

Ja, hon är nog världens sötaste lilla Nelly! Hoppar och skuttar omkring här.....Och Gunilla, den tårtan ska du absolut göra, du kommer att älska den! Susanne, ha, ha, det är just detta som skiljer en festprisse från en festprisse.......Kram! /Monika

monika | 2010-01-02 16:26:15

Monika! Tappert att ge sig på en flaska champgne på nyårsdagen!!!!! Själv funderar jag på att aldrig mer i hela mitt liv dricka champagne.....

Susanne | 2010-01-02 11:05:50

God fortsättning på det nya året ! Äntligen lite ledig i helgen. Tänkte ha goda vänner här på middag idag. Lammstek får det bli. Tänkte bara berätta för dig att dottern var på nyårsfest och skulle ordna desserten. Hon gjorde en tårta från din tårtbok med vit chockladmousse och den gjorde succé. Kul, nu måste jag också prova. Vilken söt katt! Jättebra för barn att få växa upp med djur. Ha det bra och hälsningar från en vintrig och kall västkust ! // Gunilla

Gunilla | 2010-01-02 10:53:09

Önskar dig och familjen en riktig god fortsättning och ett lyckosamt 2010. Så roligt för Beata att få en kissekatt att slösa kärlek på.Har två katter själv som vi i familjen älskar. Gott Nytt År önskar jag er alla!! Lillemor

Lillemor | 2010-01-01 23:13:00

Gullungar, både dotter och katt! Gott Nytt på er alla!

Bigge | 2010-01-01 23:01:01

Naturligtvis vill även jag önska dig och övriga bloggfamiljen ett riktigt Gott Nytt 2010! Kanske lite sent, men den här dagen har gått i långsamhetens tecken. Jodå, det är gårdagens festligheter som avslutades lite för sent (eller tidigt, beroende på hur man ser på saken) som satt sina spår:-) Och så tar det på krafterna när 8 x 8 glas ska handdiskas. Jo, vi har diskmaskin, men den var full med annat... Himla söt liten kisse! Förstår dock oron för hamstern. Vår katt hade nypt den snabbt om han fått chansen!

L8 | 2010-01-01 22:14:28

Det var allt ett litet snyggo Beata gått och skaffat sig.

Carro | 2010-01-01 21:46:36

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *