KATT OCH HAMSTER, GÅR DET IHOP?

3 januari - 2010 | 23 kommentarer

Är det någon som har som vi har numera, en katt och en hamster?

Kommer det att fungera eller kommer det alltid att vara som att ”middagen går förbi” Nelly när Tussan sitter i Rakels knä och gosar? Ett råd eller tips någon…


Josefin! Ja det går bra och eftersom detta är ett "gammalt" inlägg kan jag också meddela att både katt och hamster lever och trivs som bara den! /Monika

monika | 2010-08-17 12:42:16

Hej Jag har hamster och katt ihop. Jag en innekatt i min lägenhet och sedan har mamma och pappa en katt där de bor som är ute katt. Och det går bättre med ute katten han är inte alls nå intresserad han har inte ens gått fram till buren . Men inne katten är mer nyfiken och ser nog hamstern som en middag. Men det går alltid att träna en katt till att förstå att den inte ska vara på buren. Vattensprutan är min bästa vän fungerar jätte bra.

Josefine | 2010-08-16 22:09:57

Grazi!

millan | 2010-01-04 20:40:54

Millan i morgon förmiddag....:)

TKB | 2010-01-04 20:13:56

Hej! Har alldeles nyss äntligen kunnat lyssna på ditt vinterprogram! Tack för all inspiration! Kram Charlotte

Charlotte T. | 2010-01-04 18:42:05

Biggan! Gullidej, så fin kommentar!Du är så go!Så härligt att läsa dina tankar som Du tar Dig tid med här på bloggen, du är enastående!men så har vi lite gemensamt m tänder/service/ödmjukhet/fikastunder m.m......(fniss) Jag var mellanBLOND i mina yngre år......nu 40+är det lite mörkare som gäller du vet de dära vit/gråa hårstråna har kommit för länge sedan och lite fåfäng ska man väl vara!;-) Monika! Du är så klok, jag ska verkligen tänka på det där med hamster eller katt eller.hund....barnen pratar så sött till den där Pesto-hamstern, och ska ge den grön gurka HELA tiden.....bara den inte blir prickig av alla gurka!!! Monika, jag hoppas verkligen att Du får enTv/ MATSHOW och det SNART!Sedan ett Café för oss pratglada bloggare, Snälla!?heja heja! Ha en härlig kväll, imorgon är det lite fest igen :-) Tkb, förslag på vin!?

millan | 2010-01-04 18:08:03

..förresten kanske en hund också?;)

TKB | 2010-01-04 18:03:45

Monika Hamsterburen kan ju hängas ner från taket, katten skall ha mat i skålen dygnet runt så den hinner inte att bli hungrig....mat kan ju du och barnen får väl hålla katten sysselsatt dagarna långa;)

TKB | 2010-01-04 18:03:14

Lena A, Anna och Biggan! Det låter tryggt och bra och jag tror det ska gå..... Millan! Mitt favoritdjur är nog tigern,,,vild, stolt och vacker....nu är jag glad att barnen får växa upp med djur för det tror jag är bra! Magdalena! Smart:)! Men nu önskar jag att det var jag som skulle börja min nya program serie.....och hälsa Mats-Eric! /Monika

monika | 2010-01-04 17:02:03

Hej! Den 20 januari kl 20.00 börjar ”Landet brunsås” i SVT2, ett program för dig som äter. Varför äter vi svenskar som vi gör? Programledarna Henrik Schyffert, Erik Haag och matskribenten Lotta Lundgren söker efter svaren i vår egen kulturhistoria, i omvärldens influenser och i trenderna som påverkar vad vi ställer fram på middagsbordet. Experter i programmet är Mats-Eric Nilsson och Richard Tellström. Om du vill titta på programmet i förväg mejla magdalena.lofstrom@svt.se så skickar jag dig en länk där du kan titta. Vänliga hälsningar Magdalena

Magdalena | 2010-01-04 16:50:27

ÅH Millan ...Golden Retriver!!!!!!!!!! Den underbaraste hunden jag vet....Det blev en golden Lady hos min yngsta dotter när hon blev vuxen sas och flyttade hemifrån. Lady blev på sätt och vis även vår hund mellan varven, den dagen hon gick bort, den sorgen kan jag fortfarande känna. Att titta in i en "goldens" ögon, ja där finns SÅ mycket, både visdom, klokhet och medkänsla som jag läser in, hängivenhet och trogen hund vill jag påstå. Jag skulle kunna tänka mig att du "matchar" en golden, piggelin och nyfiken /kanske blond/ ...nu ä'r det jag som är nyfiken...... ;-) Biggan

Biggan | 2010-01-04 16:36:46

Don´t worry med hamster/katt se till med stängda dörrar bara!!

millan | 2010-01-04 16:32:34

Hej! Monika, ibland UNDRAR jag vad är Ditt favoritdjur? Lite nyfiken i en strut kanske jag är :-) Jag har alltid velat ha en golden retriver.....men den tiden kommer då jag är 60+ och rest klart i världen, om man nu har hälsan vill säga ;-)! Kramisar till alla!

millan | 2010-01-04 16:31:05

Monika! Det kommer att gå så bra!!!!! Tag inte ut någon oro i förskott! Simma lugnt! ...det blir "bara" litet nya "hamstervanor" Kramis ;-) och katter är ju ljuvliga, kurr kurr, och så kärvänliga.

Biggan | 2010-01-04 16:16:56

Jo jag skrev om kombinationen katt-hamster häromdagen. Vi har två egna och två lånekatter och en dvärghamster. Vi lämnar inte hamstern obevakad utan att stänga dörren till sonens rum, där hon bor. Vår lilla kattunge, Signe, är mycket intresserad och sitter gärna och tittar på hamstern men vår stora katt, Siri, är mest rädd och går inte ens in i rummet för det mesta. Men det viktigaste är nog att man har koll på båda djuren, då går det säkert bra!

Anna | 2010-01-04 14:54:30

Vi lever just nu med 2 katter och 3 fåglar i samma hus. Fåglarna flyger omkring i 13-åringens rum när han är där. Det gäller bara att ha disciplin med stängda dörrar. Så jag tror det funkar för er också. Lycka till !

Lena A | 2010-01-04 14:07:43

Cath! Just vad Rakel inte vill höra.... Anna! Kul att du gillade mitt program och allt kommer till dig det lovar jag, sedan gäller det bara att ta tag i chansen som bjuds! Karin! Oj! Hu Susanne! Fy! Helena! Detsamma till dig! Biggan! Äntligen ett hopp i allt elände! Det SKA gå! /Monika

monika | 2010-01-04 13:49:39

Monika! Mot alla odds, kan det gå väldigt bra med kombinationen hamster/katt. Lugn! Vår familj/- den yngsta dottern/ hade 4 st hamstrar under sin uppväxt- dom har ju inte så lång levnadsålder tyvärr...många hamsterbegravningar fick jag åta mig, med psalmsång och blombuketter... Vår katt Fjåsen /betyder fästman på Jämtska/ levde i hela 17 år och under de åren han levde, fick vi bara se till att hålla dom så åtskilda det gick genom att ha den aktuella hamstern i buren när Fjåsen var på G. Gullandet fick ske på tu man hand, det är inte så illa det heller... Lycka till med de små djurliven! Och god fortsättning på det här alldeles nya året. Ljusare, längre dagar, åh så ljuvligt! Kram Biggan

Biggan | 2010-01-04 12:47:53

Nja, ingen höjdare kanske. :) God fortsättning på det nya året!

Helena Ljunggren | 2010-01-04 12:36:25

Dags för recept på hamster...?

Susanne | 2010-01-04 12:15:22

För vår del slutade kombinationen hamster och katt inte så lyckat när katten en dag snabbt knep döttrarnas hamster som i ett obevakat ögonblick hunnit klättra upp på burtaket. Det tog ett tag innan vi ville gosa med katten, men.... kattens medfödda instinkt. Vi testade också katt/marsvin och det gick bättre! Men, ni kanske har en mindre jaktlysten katt - det går säkert bra!

Karin | 2010-01-04 11:12:03

Tyvärr är det nog så att katten kommer att se hamsterna som en god middag..... Ni får helt enkelt vara rädda om hamstern och inte glömma stänga buren.

cath | 2010-01-04 10:18:03

Hej Monika! Ville bara tacka för ett fint radioprogram! Jag lyssnade när jag tog min promenad, givetvis utan långkalsonger i denna brutala kyla. Men ditt prat värmde! Som förstagångsmamma grät jag lite för mig själv när du pratade om dina barn, känner redan igen mig så väl! När du sedan pratade om Rosendal kände jag också att hm, jag måste sätta igång och göra något kul snart, om så bara en kurs någonstans. Tack för det!

Anna | 2010-01-04 10:18:03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *