LÄNGESEDAN!

6 januari - 2010 | 19 kommentarer

Ja, det var längesedan vi åt Carbonara!

Jag får ju göra flera varianter…en utan ägg, en utan vitlök,,,och den godaste, med extra av allt!

Och imorgon börjar Williams skola,  äntligen! Flickorna har en dag till att ”slå ihjäl”……


Monika! Gullidej,tack för komplimang!om man ändå var lika slank som Du! Tyvärr har det blivit för många goda praliner som t ex "U" och annat gotti gott... men jag är nog ej ensam att "frossa" i jul o nyår!??!Näh, nu får jag röra mig mera och göra en massa snöänglar ha ha ha!!

millan | 2010-01-07 19:30:43

Dorran! Det går utmärkt med sidfläsk:)! Biggan! För mig finns ingen ålder i vänskapen och du har rätt! Susanne var timid från början och nu vass som tusan, en riktigt god vän som jag fick här faktiskt! Och GÖR en ängel vet ja! Åsa! Du bara är helt fantastisk! Klart de blir fler och fler och fler... Cecilia! Vi vill ha receptet från din man! Lena Pe! Åh, den är det krämigaste av det krämigaste....urgod! Susanne! Jaaa, idag längtar jagh till imorgon! Har stångats med flickorna hela dagen, butiksägare, slalomskidor och annat elände...må nu allt återgå till ordningen! Millan! Carbonaran går hem här också....Men smal i svart? Jag tyckte då du såg jättesmal ut när vi sågs på mässan, inte vill du väl bli smalare????? /Monika

monika | 2010-01-07 18:57:57

Paaasta carbonara....tjuter barnen minst en gång i veckan här hemma:-), själv vill jag gärna ha lite broccoli bredvid och lille sonen gärna röd paprika! Cecilia! Den däR lasagnen m parmaskinka, parmesan m.m låter ju helt underbar!har du ngn bechamelsås när du varvar i lasagnen!? Biggan! jag gjorde ALLTID snöänglar då jag vá lite mindre....kanske ska göra ett nytt försök med kidsen då jag köpte nya svarta(ser smal i svart, fnissss)skidbyxor i går ;-)!!Jag bara älskar äldre människor...tycker ox´å om att prata!men när jag träffade Monika på mässan så blev jag lite blygviol, ville säga t ex att jag vá såååå GLAD att få träffa Monika ! okidoki, tack för ordet, ska bli skönt att börja arbeta imorgon har mycket energi i kroppen som måste ut ;-)(spikmattan är bra för det !) BJÖRNKRAMAR <3

millan | 2010-01-07 18:36:35

Ha,ha...det var roligt att läsa! Jag håller med dig, Lena Pe, det känns som igår som vi hittade till bloggen! Nu är det daglig rutin. Skönt också att se att faktiskt de flesta nu tycks längta efter lite struktur i livet, dvs att barnen börjar skolan och att allt blir som vanligt och lite arbetsro och sånt....

Susanne | 2010-01-07 18:35:55

Haha, den som söker finner. Hittade naturligtvis chokladfondant under sökordet choklad... Nu undrar jag om det receptet ger riktigt krämiga (läs kladdiga) bakelser för det är det jag är ute efter?!... /Lena

LenaPe | 2010-01-07 17:58:49

Carbonara är jättegott, håller med alla andra (bara man slipper ägg i...hm). Fast jag tycker det är lite godare med fläsk än med bacon . Får bli dagens middag kanske på måndag el tisdag till veckan också här. Liksom Biggan kollade jag receptet och kommentarerna fr sep 2008 och fann mig själv där också. Lustigt, tycker det var "igår" jag hittade hit på jakt efter något recept jag glömt nu. Monika - har du något bra recept på chokladfondant? Har aldrig gjort själv men nu känner jag för att testa på syrran med familj i helgen. Biggan! Bara det blir lite mildare än -21 gör jag gärna änglar i snön... /Lena

LenaPe | 2010-01-07 17:49:01

Hej Monika! Carbonare är min mans specialitet , det är ingen idé att jag ens tänker tanken att laga den, då blir det tut och tjut från våra barn - det är pappas specialitet rör den inte mamma!! Vad det är gott med en man somär duktig på matlagning hans Italenska lasange går inte av för hackor - lasange med parmesan och parma skinka massor med färska tomater. Ha det gott i vinteryran från Kalmar Kram Cissi

Cecilia | 2010-01-07 17:11:57

Ja, visst är det skönt att vardagen kommer tillbaka. Min pojke börjar skolan på måndag, och jag tror faktiskt han längtar - även om han aldrig skulle erkänna det. För mig betyder det att jag får återse mina kära handbollskillar, som återigen ska utspisas innan träning. Dom tenderar bli fler och fler och resultaten på plan blir bättre och bättre. Jag tar åt mig äran lite grann, eftersom dom redan har förstått att kosthållningen är viktig.... På tisdag får dom Carbonara..... Stor Kram och ett riktigt gott nytt 2010.

Åsa i Lund | 2010-01-07 14:51:13

Tack för Carbonarareceptet Monika, det är faktiskt skönt att få laga litet enkelt nu efter allt festandet helgerna igenom... Jag blev riktigt "tagen" av just den sidan du lagt in receptet på, från sept.- 08, där du delger oss din fina vänskap med Ulf Linde och Marie-Louise Ekman bl.a... Att umgås med olika åldrar och människotyper är vekligen givande och ger ibland så otroligt mycket... där hjärtat och värmen finns, där brukar jag känna mig hemma. Eftersom jag är en intresserad människotyp /obs ej nyfiken ;fniss/ gick jag in på kommentarerna den dagen och upptäckte SUSANNES litet" försiktiga " bloggentré....nu är ni vänner, ja du ser Monika, livet är alltid fullt av händelser som längre fram, med facit i hand, säger att det mesta har en mening här i livet. Sköt om dig ..nån´som känner för att göra änglar i den nyfallna, vita snön mer än jag? Kram till alla i den här underbara bloggfamiljen. Biggan

Biggan | 2010-01-07 12:39:38

Tack för tipset! Har ju rimmat sidfläsk i kylen...går väl lika bra? Jag brukar fräsa med rosmarin med vitlöken supergott! Skönt att skolan sätter igång så det blir som vanligt igen!Här i Göteborg är det -11 gr idag! Må gott!

Dorran | 2010-01-07 09:52:42

En fråga! Jo det är det! Råsocker är lite "tyngre" än vitt socker. Man kan byta ut det vita sockret mot råsocker men tar då lite mindre mängd, råsocker strö är mer likt vitt socker än det mer kompakta råsockret. Maud! Det går utmärkt! Och lycka till på jobbet;) Helene! Ha det så kul på jobbet idag;)! Låter som ni haft ett härligt jullov! Helena! Låter supergott! Anna! Risottocarbonara låter gott det med, bra tips! L8! Ja, jag håller med! Den "vanliga" maten är riktigt god nu efter all festmat! /Monika

monika | 2010-01-07 09:17:48

Mmm, Carbonara!! Det var längesedan. Skriver genast upp på matlistan till nästa vecka. För nu ska här bli vardag och ordning och reda igen. Börjar jobba i morgon, vilket jag inte alls längtar efter... Vi åt strömmingflundror och potatismos idag. Och till det din rödkålssallad från julboken. Jättegott! "Vanlig" mat är väldigt gott efter all jul- och festmat!!

L8 | 2010-01-06 22:32:20

hej! Ja det låter mums med Carbonara, tyvärr inget hit för mig som inte tål gluten. Glutenfri pasta är en mycket sorglig historia som jag helst undviker. Men, men det finns omvägar och en kan vara att göra en "risotto-carbonara"! Här börjar skolorna imorgon, det är allt skönt med vardag också och jag, som jobbar med sexåringar, längtar efter att få höra om barnens jullov nu när det äntligen har varit ett verkligt vitt och vackert sådant! Perfekt för barnen (och oss vuxna också förstås!).

Anna | 2010-01-06 22:06:30

Hej! Tusen tack för tipset om nyårsmenyn! Det blev ändrade planer och dovhjort till middag idag istället. Fantastiskt gott!! Jag tog inspiration av ditt recept och stekte filén med örter och gjorde den färdig i ugnen till 50 grader. Röd och mör till en La Gunilla gran reserva från 2002. MUMS! Vi tar ledigt till måndag, men skotjejen här hemma börjar på fredag. Perfekt mjukstart! I morgon blir det kanske carbonara... :) H

Helena | 2010-01-06 22:01:21

Hej Monika! Ja, själv börjar jag också arbeta i morgon. Barnen börjar först på måndag. Vi har åkt skidor, "skrillor" och åkt spark till och med här i Skåne på vårt jullov. Helt otroligt! Ha det så bra! K Heléne

Heléne Persson | 2010-01-06 21:11:56

Ja i morgon börjar jobbet igen efter nästan tre veckors jullov. Känner mig utvilad och arbetssugen. Vi har haft -23 grader här hela dagen och inte blev det någon skidåkning som jag hade tänkt. Kanske kan man ta resterna av julskinkan till en Carbonara?! Middagen räddad i morgon kväll! /Maud

Maud | 2010-01-06 20:20:37

Ja i morgon börjar jobbet igen efter nästan tre veckors jullov. Känner mig utvilad och arbetssugen. Vi har haft -23 grader här hela dagen och inte blev det någon skidåkning som jag hade tänkt. Kanske kan man ta resterna av julskinkan till en Carbonara?! Middagen räddad i morgon kväll! /Maud

Maud | 2010-01-06 20:20:37

Är det någon skillnad mellan råsocker och socker, när man bakar exempelvis bullar och liknande? Å vad jag blev sugen på carbonara! :-)

En fråga! | 2010-01-06 19:53:59

Är det någon skillnad mellan råsocker och socker, när man bakar exempelvis bullar och liknande? Å vad jag blev sugen på carbonara! :-)

En fråga! | 2010-01-06 19:53:59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *