HUR VAR FILMEN DÅ?

14 januari - 2010 | 21 kommentarer

Kanske ni undrar?

Nja,,,Jag gick visserligen dit med rätt höga förväntningar men måste ställa mig frågan: Varför fick vi inte veta mer om JW? Systern? Livet på Stureplan? Jag tycker att det blev lite väl mycket fokus på ”Jugoslaviska maffian”…

Men filmen är värd att se för Joel Kinnamans enastående insats, han var verkligen skitbra!

Premiärkvällen var flott och lyxig! Rikligt med champagne och canapéer…

IMG_7261

IMG_7259

Däremot gick vi inte på efterfesten utan intog en god torsk med rödbetor, skirat smör och pepparrot på hotel Anglais! Supergott och trevligt!


Monika! Det låter som du hade en fantastisk kväll! Och särdeles vinkunnigt sällskap, förstår jag....? Det är inte lätt att hålla ordning på alla märken, druvor och årgångar - där får man allt kalla in expertisen!

Susanne | 2010-01-16 07:12:54

Biggan....då är jag väl "typ":) och plötsligt knackar jag på dörren din..eller på bakplåten..

TKB | 2010-01-15 15:15:40

TKB Jag har vanan inne, må du tro... Kom du, här finns rykande varmt matbröd ofta! Mor ror och far är rar, typ!!!!!!!!gäller...som i de flesta familjer. haha

Biggan | 2010-01-15 12:08:04

Gud vad det såg lyxigt ut...med all skumpa...jag älskar skumpa...nu bakar jag grovt bröd..dock ej med Manitoba Cream i...det går välan bra ändå? Hur gick det med Rakels allergi? Ikväll blir det skaldjur och härligt med bloggfamily...må så gott!

Doris fd dorran | 2010-01-15 10:25:19

JA, DET KÄNNS BRA, ATT HA FÅTT DEN HÄR DUKTIGA,VAKNA & KUNNIGT ROLIGA FAMILJEN. DÄR FÅR VI VILA, MEN ÄVEN GÅ VIDARE. JAG GÖR SNART ETT BAK MED SURDEG. SER FRAM EMOT BAKANDET, DOFTERNA & PROVSMAKET. TROR, ATT DET KAN BLI MUSSLORNA SEN TILL KVÄLLEN. BRODERN " TAR LEDIGT " FRÅN MIG & LET´S DANCE I KVÄLL & GÅR PÅ ANNAN DANS I STÄLLET. TILL VECKAN STARTAR HAN SIN SLALOM. MONIKA & ÖVRIGT GOTT FOLK : TREVLIG HELG TILL ER, SAMTLIGA !

ELIN MARIA SUNDBERG | 2010-01-15 07:03:08

Monika ..vad ellers när det gäller dig! De bästa skall ha det bästa.... Biggan Familjbak:)..du bakar..jag äter!

TKB | 2010-01-14 23:03:35

Visst Monika, är vi en bloggfamilj, så är vi!!! Bättre finns inte! Hurra för oss alla!!!!!!!

Biggan | 2010-01-14 22:21:18

Jag slukade Snabba Cash den var en sidvändare - men filmer är alltför ofta en besvikelse när man läst boken. Men jag skulle förstås inte sagt nej till premiär med champagne :)

Bärbloggen | 2010-01-14 21:55:58

Lena Nilsson! Åh, tack! Den kommer från Kriss! Och man får ställa vilken fråga man vill;)! TKB! Det måste ha varit Cabernet....och visst är det så att sällskapet betyder mycket, jag hade det bästa tänkbara;)! Och Biggan! Visst är det tur att alla här hjälps åt att svara!? Tack Lena Pe! /Monika

monika | 2010-01-14 21:32:52

Lena P Tack för at du delgav dina rön angående toppen-mjölet!!! Jag/vi bakar allt vårt matbröd. NU skall här bakas med Manitoba Cream, håll tummarna. Och tusen tack för ditt svar Kram Biggan ...hoppas mjölet finns i vår lilla stad nu...

Biggan | 2010-01-14 21:29:50

Monika Det finns 2 Errazuritz från Chile, en cabernet sauvignon och en syrah.. ..så båda är goda och jag kan nog nästan gissa att det kan har varit faktiskt cabernet sauvignon...den finns på fåtal restauranger och sedan är det maten, tillstånd och sällskap som sätter alltid en extra nyans på smaken;)

TKB | 2010-01-14 21:14:06

Hej! Följer din blogg och har fått många goda råd och recept! Men... nu är jag mest intresserad av var du köpt din vackra blus! Såg att du även hade en blå (på Nyhetsmorgon). Om man nu får ställa en sån fråga i en matblogg... MVH Lena

Lena Nilsson | 2010-01-14 21:13:01

TKB! Ja, ja...men det var inte den vanliga! Det var en annan.... Anna! Det var lyxigt! Lena Pe! Tu sen tack för bra info om MC och BRA! att du blev sugen på chokladmoussetårta;)! Och kameran tog en "skakning" till igår;)! Biggan! Om Jan lovordar det, ÄR det bra! Honom känner jag mycket väl! Såååå, dags för mig att införskaffa Manitoba cream:)! /Monika

monika | 2010-01-14 20:00:36

Monika, Manitoba Cream är hur konstigt det än låter, ett MJÖL!!! En bagare och/mäster/ konditor vid namn Jan Hedh lovordar det! Vi får spana vidare...... Biggan

Biggan | 2010-01-14 18:53:59

Biggan! Jag har sedan en tid tillbaka börjat använda Manitoba cream - alltid till mina surdegsbröd men även ibland till andra bröd, och det finns liksom ingen väg tillbaka om man säger så. Det är verkligen stor skillnad mot vanligt vetemjöl (special). Jag tycker degen blir annorlunda till sin textur, mer lättarbetad och smidig, och brödet högre och mer likt riktigt bra köpebröd. Rekommenderas verkligen! Bakar mycket, det mesta av vårt (och ibland andras) matbröd, har gjort det under några år nu och känner att Manitoba cream tar det hela några snäpp uppåt. Har nyss gjort en poolish som imorgon kommer att förvandlas till något mycket gott bl a med hjälp av MC (låter jag som levande reklam eller? Det är verkligen ett supermjöl, det bara är så...). Shit, vad gott det lät med chokladmoussetårta förresten... /Lena

LenaPe | 2010-01-14 18:52:11

Oj, det såg lyxigt och härligt ut det där, bara att njuta när tillfälle ges eller hur!

Anna | 2010-01-14 18:05:32

Monika Absolut...Errazuritz från Chile, cabernet sauvignon riktig pärla precis som din halsband på premiärbilden.. ;)

TKB | 2010-01-14 18:03:57

Gunilla! Du behöver inte läsa boken först....och kul att du gillade chokladmoussetårtan! Biggan! Har aldrig hört talas om Monitoba Cream men blir lite nyfiken! Och Ulf kommer att bli alldeles till sig när jag kysser honom i nacken från dig! TKB! Fick även är särdeles gott rött vin till torsken...Errazuritz...men inte "den vanliga flaskan" ...kanske känner du till den? /Monika

monika | 2010-01-14 17:37:15

Jaa-a Monika, det verkar som att du fick all lyx under en och samma kväll...och all champagne...hmnn??

TKB | 2010-01-14 17:28:14

Biggan calling: ...eftersom det är en MAT-blogg, startar jag med en "fundring" rörande matbröd. Har du Monika bakat något med Manitoba Cream? Det skall tydligen bli ett fantastiskt gott bröd med det... ...Kanske "proffsbagar´n Susanne har erfarenhet av det? Det skall tydligen vara oerhört proteinrikt. Så till den ANDLIGA spisen. Jag läser nu boken av Ulf Linde "Från kart till fallfrukt". VILKEN MÄNNISKA!!!! Så fascinerande; Jag blir så berörd. Vilket liv! Så rikt! Och vilken humor.!!!!!!!!!!!! Han påminer mig så i sina uttryck och uttalanden om min käre farbror- konstnär och grafiker/finns bla på Nationalmuseum, ateljén var på Skeppargatan/... "Lyllo dig" Monika, som har honom som granne! Oj om JAG kunde be honom följa mig hem och "titta på mina etsningar";-) Vill du ge honom en kyss i nacken från mig någon midsommarfest.. Själv får du en Bamsekram Biggan

Biggan | 2010-01-14 16:01:12

Åh, det ser lyxigt ut ! Var mycket på Hotel Anglais under de år jag bodde i Stockholm, bla på mässor. det var bra då också. Vad beträffar filmen ska jag gå med min man för han gillade boken även den som kom efteråt. Jag har inte läst dem än men kanske ska göra det först? Joel Kinnaman var ju kanonbra även i filmerna om Johan Falk. Gillar verkligen honom. Föresten åt jag din tårta med vit chocklad mousse i måndags när mannen hade födelsedag, den var verkligen kanon! // Gunilla

Gunilla | 2010-01-14 14:13:48

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *