HJÄLP HAITI!

22 januari - 2010 | 23 kommentarer

Nu när helvetet på jorden fått ett nytt ansikte i form av den fruktansvärda katastrofen på Haiti måste vi hjälpa till! Vi kan inte gå här uppe i norr med gott samvete utan att göra det!

Och hjälper gör vi genom att skänka en slant, liten eller stor och det kan du göra här, här och här.

Lite absurt känns det då att jag just idag ska bege mig till Östermalmshallen och alla läckerheter där för att filma en snutt……


Susanne! Riktigt bra skrivet och väl formulerat! Tack! /Monika

monika | 2010-01-24 13:15:01

Susanne! Där fick du till det bra, tycker jag! Väl skrivet!

Anna | 2010-01-24 13:11:04

Susanne Mitt i spikhuvudet:)

TKB | 2010-01-24 12:54:19

Under natten har ett tillägg till gårdagens "debatt" vuxit fram, nämligen att det är ganska anmärkningsvärt att att någon kan anse sig ha rätt att uttrycka sig så, rent ut sagt oförskämt, som Nina gjorde. Att hon själv å ena sidan skall åka till Haiti och hjälpa på plats (vilket uppenbarligen gör Nina till en bättre människa) medan Monika skickar pengar (eftersom alla varken kan eller vill åka till Haiti och hjälpa på plats) och därefter gör ett jobb i Östermalmshallarna, gör då detta per automatik Monika till en sämre människa? Och för detta borde hon alltså skämmas..!? Förlorar Östermalmshallarna sin rätt till existens för att Haitis folk lider? Och alla som har råd att handla där också? Är de också sämre människor? Hur mycket pengar de än har skänkt? Är det bara de fattigas bidrag som räknas? Är en 50-lapp från ett ensamstående vårdbiträde mer värd än 5000:- från en välbärgad direktör? Är han en sämre människa för att han har det gott ställt? Svarar man ja på ovanstående frågor tillhör man tveklöst "proletärsnobbarna" - och Gud bevare oss från dem!

Susanne | 2010-01-24 06:24:23

Susanne, Biggan, Tkbb! Tack! Och till dig Nina! Tja....hoppas verkligen att du är "rätt människa" att åka till Haiti och vara den som hjälper till! Ingen skulle vara gladare än jag! Lycka till! /Monika

monika | 2010-01-23 21:47:31

Nina Det du gör för Haiti är ditt val och sätt, fint, tänkvärt och kanske inte möjligt för alla. Det finns olikheter och olika förutsättningar att bidra.. Att fortsätta livet i den existerande verkligheten i var och ens vardag bidrar till att vi skall kunna ge bidrag till verksamheter som stödjer krissituationer och katastrofer över hela världen och det är också en viktigt grund till att kunna stödja, medverka och förändra världen. Att leva i olika verklighet i var sitt liv är ändå var och ens eget val och möjlighet... DU VÄLJER DITT OCH JAG VÄLJER MITT i den tiden, möjligheten och värden var och en av oss har tillgång till! Lycka till med din praktiska insatts i Haiti!

TKB | 2010-01-23 20:49:41

Nina! Jag förstår inte...! Vad lever du i för verklighet som så markant skiljer sig från vissas? Vad gör din verklighet till en bättre sådan? Förklara gärna det.

Susanne | 2010-01-23 19:50:22

Jag åker till Haiti på måndag så offerställning är inte det jag förespråkar. Däremot tycker jag fortfarande att det är en aning märkligt att vissa människor har förmåga att leva i två olika verkligheter utan att i frågasätta det. Att skänka pengar är bra...

nina | 2010-01-23 19:34:02

Monika Det är klart att avsändaren inte ha betydelse...däremot finns människor som behöver ett eller annat sätt att inspireras till att bidra och hjälpa. Själv deltog jag spontant i en aktivitet "i byn" och samlat ihop pengar till Haiti - nyttigt med promenad, frisk luft, prata med folk och väcka medvetenhet om att "det lilla" från oss är stort hos behövande och gör skillnaden! Nina Skämmas kan de som inte gör något och håller med Susanne - bra svar Monika!

TKB | 2010-01-23 15:29:10

Susanne! Bravo! och du hade modet att klä reaktionen i ord! Monika! Precis så är känsklan, jag skrev något om att vi inte skulle behöva ta "tagelskjortan på"....för några dagar sedan, men likt förbenat sätter jag ostronen litet i halsen... Nu gör vi alla det vi kan! Trevlig helg till alla bloggare. Klart att det går att missuppfatta allt, eller överreagera. Själva kärnan och andemeningen tycker jag var ganska tydlig i alla våra inlägg. puss på er...

Biggan | 2010-01-23 15:15:19

Nina! Tyckte nog att du överreagerade lite!!! Bra svar, Monika!

Susanne | 2010-01-23 14:45:28

Paulette! Jag har lagt in Cheryls mailadress i inlägget! Och toppen att du skickar in pengar till Haiti! Tack! Millan! Ja 50 kr kan nog de flesta skrapa ihop! Anna! Just så tänker jag! Nina! Så du menar att vi alla ska inta en offerställning? Vet inte om det hjälper människorna på Haiti? Vi hjälper nog bäst genom att skänka pengar, våra tankar och vår kärlek utöver det måste vi nog fortsätta jobba och leva...och självklart, precis som jag skrev blev det tvära kast mellan två verkligheter i gårdagens inlägg men det är ju också så världen ser ut! Hoppas innerligt att du har skänkt en slant! /Monika

monika | 2010-01-23 13:56:51

Anna! Jättefint skrivet ;-)

millan | 2010-01-23 11:26:11

Tur att du la en länk till Östermalmshallen... hur skulle världens folk kunna klara sig utan Hallen? Skämmes ta mig Fan!

nina | 2010-01-22 21:59:10

Håller med er alla, visst måste vi hjälpa dessa stackars människor som står utan både hem och mat och kanske sina nära och kära. Att vara tacksam för det man har får en ny dimension när sånt här händer, eller hur och samtidigt måste vi ju fortsätta leva i vår verklighet här hemma. Men många tankar går till Haitis befolkning i dagarna och många bäckar små...

Anna | 2010-01-22 21:24:56

Monika! Även bl a Tv4 ska ha en storTV- insamling till ALLA i nöd och svält i Haiti,så sorgligt och tragiskt detta är..... visst kommer jag att bidra med en summa! <3 Vá rädda om Er och hjälp de sårade, gamla som unga människorna i Haiti ja 50 kr har nog alla råd med och summan blir då STOR!<3 Kramisar!

millan | 2010-01-22 20:48:32

tankarna slog mig flera gånger under dan. Imorron görs insättningen. oops jag missade gårdagens inlägg. Please please please, vore tacksam om du kunde maila mig precis som annika lundgren adressen till butiken med de fina bakformarna. (inlägget från igår)

Paulette | 2010-01-22 20:32:33

Doris! Bra! att du hjälper och härligt med räkorna, fick några till lunch idag men inte så färska som dina;)! Åh Biggan! Även om världen är grym...måste vi som kan, leva livet, eller hur? Men utan att ens veta vem du är känner jag att du är en alldeles enastående människa och du är välkommen att kommentera hur du vill här, Jisses ! Det finns så mycket att säga om allt! Och låt oss göra det här då! Helen! Tusen tack! det värmer... Cecilia! Härligt! TKB! Det viktigaste är att alla offrar en 50-lapp eller två...kan jag bidra till det så får massor med barn vatten att dricka och kanske mat att äta! Avsändaren har ingen betydelse.... /Monika

monika | 2010-01-22 20:02:55

Kan vi inte samla ihop en gåva till Haiti med avsändare Monika Ahlberg & bloggfamiljen ;)

TKB | 2010-01-22 19:32:45

Kan bara hålla med Biggan. Att följa denna blogg och "blogg familj" ger verkligen nya dimmensioner till livet. Här förekommer allt, från det närmaste närmaste till det mest absurda. Jag vill även instämma i allt vad vi kan göra från vår sida på jordklotett för att bidra till att lindra katastrofen på Haiti Varma kramar till er alla Cissi

Cecilia | 2010-01-22 18:52:54

Ja vi måste göra vad vi kan för att hjälpa...självklart! Förkyld som jag är satt jag och såg på tv4 fm-repris där du Monika bidrog med fina recept, men du visade också upp en go och glad personlighet som verkar vara väldigt äkta! Fram med fler sådana som du! Jag piggande till! Kram

helen | 2010-01-22 14:53:06

Monika, du empatiska själ...klart jag vill bidra till att hjälpa Haitis befolkning/kanske inte Röda Korsets chefer.../ Just det du beskriver i ditt inlägg i dag, kollisionen mellan våra liv här hemma och situationen där, ...att ,som du ,nu i dag bege dig till Östermalmshallen, det absurda i situationen, det är just det som "trängde och gnagde mig" när jag i går kände mig tvungen skriva några rader om Haiti här på bloggen... Skönt att vi är många som reagerar lika och att vi kan få ha varandra att ventilera våra känslor med. Du har fixat en rent otrolig, egen, fantastisk blogg Monika! Mat och känslor och en slags äkthet rakt igenom! Heja heja, du är unik i ditt slag.

Biggan | 2010-01-22 11:01:31

Klart att vi har bidragit till Haiti...varit på Östermalmshallen på skaldjursmingel helt underbart gott...ikväll blir det räkor med vänner! Må så gott!

Doris | 2010-01-22 09:26:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *