VÄRMANDE GRYTA!

7 februari - 2010 | 10 kommentarer

Ja efter faktiskt två dagars avhållsamhet från spisen gjorde jag i går en Bouef Bourguignon och efter en söndag som rivstartade i morse med ett uppstigande redan klockan 7! på grund av fotbollsträning och slutade med flera timmar i  skidbacken  så var ingen gladare än jag att det fanns lite över…

Och det ”värsta” är att sådana här grytor vinner i längden, smakar gudomligt när de är en dag gamla! Detta gör dem också till en perfekt bjudningsmåltid men tyvärr glömmer man det…..Och receptet finner ni här!


Tack Martina! Snodde receptet genast till dagens inlägg;)! /Monika

monika | 2010-02-09 09:13:15

Elin Maria och Monika, här finner ni mitt recept på Stifado: http://matochodla.blogspot.com/2009/12/stifado-grekisk-kott-och-lokgryta.html

Martina | 2010-02-08 20:23:40

L8! Nya böcker blir det men det är inte det som hägrar mest just nu.... Martina! Stifado, det låter spännande! Är det en gryta med tomatsås? Elin Maria! Om vi inte får det av Martina ska jag försöka "skaka fram" ett recept på Stifado,,,, TKB! Åh nej...så är det att vara Mamma! Cecilia! Låter gott:)! Karin! Absolut, kanske en kräftstjärtrisotto till Alla Hjärtans dag? Håll utkik! /Monika

monika | 2010-02-08 08:48:46

Nu blev jag riktigt sugen på risotto när jag läste igenom din blogg, kan du inte delge oss ett bra recept snälla Monica.

Karin | 2010-02-07 22:30:20

Monika! Grytor är underbara men hemma hos oss blev det Kalkonbröstfile som jag glacerade med mangochutny från Söderåkra, muma värre, och pudrade över ströbröd sedan in i ugn till 68 grader - till det serverades ugnsbakade rotfrukter. Inte illa om jag får säga det själv. Det kan jag inte ha i Middagskorgen då tillagningstiden är för lång kram Cissi

Cecilia | 2010-02-07 21:41:44

Monika ..söndag och kl.7?? med alla dessa aktiviteter..vilken kraft och energi, du måste vara den bästa mamman som finns.... här var det en hel underbar promenad i det vackra med det vackra;)

TKB | 2010-02-07 21:00:31

Apropå gryta ja, min med vildsvin blev helt underbart god! Het och härlig och köttet var perfekt så det ramlade isär i munnen. Det smaskades och njöts och vi fick vara så fina och ta fram "såsskedar" för allt skulle ätas upp! Idag gjorde jag en enkel gryta med vitkål som jag förvällde och så stekte jag färs och blandade med vitkålen. En idé dök upp i skallen om att teriyakisås skulle kunna passa, man har ju sirap i kålpudding och den såsen är ju också lite söt. Mmmmm, så gott det var! Nu måste jag googla på "stifado" för det har jag aldrig träffat på!

Anna | 2010-02-07 20:29:04

MARTINA / MONIKA / STIFADO ! NÄR SÅG JAG DET SENAST ?? KAN DU INTE GE RECEPTET GENOM MONIKA ELLER BE OM HJÄLP ATT SÄNDA DET TILL MIG ?? OTROLIGT ATT NÅGON MER ÄN JAG GILLAR DEN. TOPPEN. HOPPAS DET SKULLE FUNKA. FÅR DRÖMMA MIG TILL SÖDERN IGEN, VINDRUVSKLASR & SÅNG PÅ ORIGINALSPRÅKET. JAG LÄNGTAR......TACK PÅ FÖRHAND !

ELIN MARIA SUNDBERG | 2010-02-07 20:06:22

Ja, så är det ju, grytorna smakar mycket mer dagen efter. Gjorde en fantastiskt god grekisk gryta för ett tag sedan, Stifado, den var såååå god dagen efteråt!

Martina | 2010-02-07 19:59:13

Mmm, gryta är gott! Här blev det porterstek på älg. Helt Ok också:-) Vad spännande med ett nytt projekt. Ny bok lät det som? Ser verkligen fram emot att på höra mer!

L8 | 2010-02-07 19:52:47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *