HAR NI HAFT MÖTEN MED MÄNNISKOR I ERA VUXNA LIV…

9 februari - 2010 | 16 kommentarer

…som ni undrar varför ni inte haft tidigare? I så fall förstår jag precis vad ni menar för igår hade jag ett sådant fantastiskt möte och är glad för det!

Annat att glädjas åt är att Martina delar med sig av sin Stifado och Alexander föreslår en fänkålsrisotto.

Tusen tack, men jag passar väl också på att säga då att jag inte provlagat recepten och lämnar således inga garantier på resultatet;)!

MARTINAS STIFADO
600 g högrev
15 st schalottenlökar
olivolja
salt och peppar
nejlika (1 tsk mald eller 3 st nejlikor)
1 burk krossade tomater
4 dl rött vin
1 st köttbuljongtärning
4 st lagerblad
1 msk mjöl
3-4 st vitlöksklyftor

Skär köttet i bitar ca 2×2 cm. Skala schalottenlökarna och dela dom om dom är stora. Bryn kött och lök i olivolja i en gryta, salta och peppra. Pudra över mjöl, tillsätt nejlika, lagerblad, köttbuljong, pressade vitlöksklyftor, krossade tomater, rött vin och låt koka upp. Koka sedan på svag värme 2½ timma. Låt stå över natten och servera dagen därpå med ris eller potatis.

ALEXANDERS FÄNKÅLSRISOTTO

Hacka lite lök och fänkål, samt koka upp 1.5 liter vatten med höns och grönsaks buljong.
Fräs fänkål och lök i en kastrull med olja

Tillsätt drygt 2 dl vin och låt koka upp
Häll i 4 dl avorioris och koka bort vinet på svag värme.
Tillsätt sedan 1.5 dl buljongvatten var 5-10 minut under omrörning. (Detta tar en bra stund) ända tills kastrullen med buljong är tom.
Efter det, i med 1 DL parmesanost

Stek lite gottigotti från havet och ät! 🙂


Alexander! Du hade blivit "skräppost" så därför har jag inte sett dig förrän nu...men såklart jag lägger upp det här även om jag måste råda dig till att bli tydligare i dina receptbeskrivningar och Chalottenlök heter inte Charlotte! ;)! /Monika

monika | 2010-02-13 20:03:31

Så tycker jag också Helena! Doris! Vi håller tummarna såklart! /monika

monika | 2010-02-10 12:25:07

Idag sökte jag ett nytt arbete! Håll tummarna att jag får det, tycker jag är värd det! Nu gör jag kreolsk gryta som jag ska ta med mig till alla hungriga i Sälen! Ja det är klart ni får hänga med! Må så gott och så hörs vi senare?

Doris | 2010-02-10 09:48:58

åhå, långkok. Det är grejer det! Det låter hur gott som helst. Att möta nya människor som man klickar med och de som får en att må gott är underbart. Det är inte ofta det händer men när det händer kan man leva på det riktigt länge. Jag slås ofta över hur många vänliga och rara det finns, jag blir glad av personer som tar kontakt i ica-kön. För många år sen tyckte jag det var jobbigt men nu uppskattar jag det, MYCKET! Kommunicera mer, ta hand om varandra. :)

Helena Ljunggren | 2010-02-10 09:38:00

Bra Martina! Millan! En dag ska ni få veta allt! Doris! Ha det så bra i Sälen och hoppas vi får följa med;)! Anna! Åh, tack! Vore superkul om du provade med vildsvin och lät oss få veta resultatet! /Monika

monika | 2010-02-10 08:10:04

Jag tyckte att båda recepten lät spännande, man kanske rent av kan göra Stifado på vildsvin ;-) Kan vara värt ett försök i alla fall! Ibland måste man ju kasta sig ut och våga prova, eller hur! När det gäller dina recept, Monika, så VET man ju att resultatet blir gott! Härligt med lyckade möten, glädjer mig å dina vägar.

Anna | 2010-02-09 21:05:12

Möten med människor man inte känner men blir så kanon...underbart...stifado? Gott i grekland och jag säjer som Bigge jag litar nog bara på dina recept! Fänkålsrisotto måste jag testa när jag kommer hem från Sälen sticker imorgon! Ikväll blev det "köpefisksoppa" jag spädde ut med vin fond och grädde och färska räkor blev väldigt bra! Må så gott!

Doris | 2010-02-09 20:01:33

MONIKA! Sååå glad för Din skull, det dära mötet verkade vara "jättelyckat" och hoppas verkligen att Du kan berätta om det ngn dag ;-)! Jag har haft en toppendag och arbetat med ett "proffs", assisterat vid en laserbehandling, så det är så häftigt att fortfarande få utvecklas i livet och få den chansen :-) Men jag har talat om att inte är jag rädd för utmaningar :-) utan är lite like you!Go girl! Glada hälsningar men lite trött <3

millan | 2010-02-09 18:58:18

Jag lovar, Stifadon är kanongod och följ gärna mitt råd att låta den stå över natten, den blir mycket godare då!!

Martina | 2010-02-09 18:40:15

Bigge! Nu skulle jag vilja göra en sådan där "pussmun" du vet....men samtidigt måste man ju våga prova något nytt och Stifadon tror jag ni vågar ...risottoreceptet var kanske en aning "flummigt" men jag ska ge det ett chans och återkommer såklart! /Monika

monika | 2010-02-09 17:29:00

OK, men t.v. litar jag bara på DINA recept som ju alltid håller klass.

Bigge | 2010-02-09 17:09:17

Härligt Blondie! Då vet du vad jag menar....:)! Susanne J! Kul med minglet och visst är det bra att man kan få alla möjliga tips här! Jogga på;)! Pernilla! Tack för bra tips! Och anledningen till att det inte varit bilder de två senaste dagarna är att den maten inte lagats....annars brukar det allt finnas bilder här! /monika

monika | 2010-02-09 17:03:25

Vad roligt att du la upp det här! På återseende / Alexander http://maxiander.blogspot.com

Alexander | 2010-02-09 12:51:42

Monika! Stifado är så jädrans gott. Jag skulle prova med lamm (som man gör i grekland) eller kalv (som jag föredrar). För övrigt tycker jag att det är godare att använda vitt vin istället för rött. Det blir lite fräschare och har en förmåga att lyfta de andra smakerna mer. Släng i ett par korn kryddpeppar också. Prova! Pernilla Ps. du är lite dålig på a bildblogga....

Pernilla | 2010-02-09 12:13:50

hej!De verkade vara ett spännande möte. och mingel maten tänker jag på ännu den var så god.Ja röra på sig och äta lite av allt är nog det bästa,så jag fortsätter att halka på tills snön smälter och det blir fast mark igen:) ANNA:Tack för tipset,det ska jag fixa för vintern verka bli lång! Monica.S:Det är för vikten jag har testat LCHF:( Provat ett par gånger men mår jättedålig(skakig,matt,arg,illamående,mm)Så de funkar inte för mej.Så jag har börjat tänka som den stora insperationen Monika att äta lite av allt och sen röra på sig:)Med andra ord dax för en jogging tur nu!!!:):) Ha det gott

SusanneJ | 2010-02-09 10:29:38

Darling Monika! Jajemän - jag har haft sådana möten och jag konstaterar ofta att jag inte hade uppskattat de här människorna för 10-15 år sedan! Visst är det lustigt? Det är som om man tack vare att man utvecklas kan"upptäcka" de här personligheterna när man stöter på dem. Jag älskar det.... Kram från Blondie

Fluffbabe Blondie | 2010-02-09 10:06:06

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *