OGGI DEVO PARLO ITALIANO!

15 februari - 2010 | 12 kommentarer

Heter det så?

I dag bör jag i alla fall tala italienska för nu ska min italienska fräschas upp! Det fanns en tid i mitt liv när jag kunde tala flytande italienska utan att ens tänka…

Och nu är det dags att ta tillbaka det! I dag börjar jag på en italiensk konversationskurs och jag är faktiskt lite nervös;)!


Marlene! I "Serrata dón ore" på Rai uno:) Och det låter underbart med san remofestivalen! Magnus! Jag vet, men beställa kan jag riktigt bra nu ska jag ha tillbaka alla andra ord som jag en gång kunnat;)! /Monika

monika | 2010-02-22 07:46:23

Arbetar till och från i Parma och det går inte att undvika att man sakta men säkert på att lär sig italienska menyer (det är ju ingen som kan förklara på engelska vad de serverar på resturangen). Däremot är de väldigt vänliga och senast sprang servitören ut i köket och kom tillbaka med en näve kam-musslor. Då kunde man inte låta bli att beställa det.

Magnus på Matlyckan | 2010-02-21 22:32:25

Har du varit dansare i italiensk tv? i vilket program då? Dessa veline är ju ett fenomen som man bara hittar i Italien och det är ju inte bara lite banalt benspratten det handlar om som många tror utan dansarna är superduktiga (och snygga!). Nu har vi Sanremofestivalen med underhållning som heter duga att se fram emot :) In bocca al lupo per l'italilano!!

Marlene | 2010-02-15 19:40:41

Ingrid! Åh, jag var jättenervös! Bara när vi skulle presentera oss (på italienska förstås!) vilka kurser vi gått och vad vi gjorde idag....och Jisses! Känn på den här! "Jag har varit dansare i ett program på Italiensk tv nu jobbar jag med mat!".... M! Ja! flera gånger idag! Tusen tack! Får lust att ändra rubriken nu...men jag får leva med det och nu kommer jag ALDRIG att säga fel efter hjälpverb! Maria! Underbart språk helt enkelt....och ingen fara med tappade bokstäver...jag böjde ju just ett verb som inte skulle böjas;)! TKB! Det vet man aldrig! Men såklart, någon baktanke har jag ju... Cecilia! Underbart! Låt grabben prata och njut av resorna;)! Doris! Du får jobbet! ...om du vill ha det! Anna! Även jag drogs med franska och spanska på gymnasiet och det är just detta som trasslar till det idag för mig. Jag blandar ihop framför allt franskan med italienskan...men NU ska jag bli italiensk i hela själen! /Monika

monika | 2010-02-15 17:49:11

Italienska, ett vackert språk som jag tyvärr inte behärskaar alls, det fanns inte att välja på när jag gick gymnasiet utan det fick bli franska och spanska. Och efter det har det liksom bara inte blivit av. Härligt med kurs, lycka till!

Anna | 2010-02-15 15:24:03

Lycka till och jag ser oxå fram emot italienska recept från dig! Idag blir det kokt lamm i dillsås! Dina världens godaste semlor till dessert! Själv har jag sökt ett nytt jobb idag...må så gott!

Doris | 2010-02-15 14:28:58

Lycka till Monika! Italienska ett språk som jag väntar på att få lära mig, nu är jag ingen språkbegåvning utan får helt förlita mig på min son som är en klippa på italienska så länge. Han över gav sin spanska... ;) för at läsa italienska vilket han gör med bravur;) vet inte var han fick sitt språköra ifrån. Men med en systeryster i Dublin och med förhoppning om att kastar sig ut i Europa så att hans mor och far måste putsa upp sina språkkunskaper vid besök Lycka till Monika ! Cissi

Cecilia | 2010-02-15 14:25:34

Lycka till och ser fram emot på sikt matprogram från Italien;)

TKB | 2010-02-15 13:40:06

ursäkta, tappade "k" i mailet ovan ;-)

Maria | 2010-02-15 12:31:32

Åh, vad roligt!! Jag har fragmentariska italiensakunskaper efter att maken och jag läste italiensa på kvällskurser under 6 terminer. Så roligt att göra tillsammans - och vilket vackert språk det är!

Maria | 2010-02-15 12:30:45

Oggi devo p a r l a r e italiano ... efter hjälpverb krävs infiitiv ... det minns du nog när du kommer igång ... Lycka till!

m | 2010-02-15 12:28:01

Precis så har det varit för mig och skulle också behöva fräscha upp med en konversationskurs men just nu finns inte tiden, måste prio bort något då och det blir inte bra just nu. Får vara "avis" på dig och önska Lycka Till:) Var inte nervös det kommer gå toppen för kunskaperna finns där någonstans ibland långt bak men de finns och när man väl kommer igång så kommer det flyta på. Ha en trevlig kväll!

Ingrid | 2010-02-15 10:56:25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *