DET ÄR I DAG NI SKA….

16 februari - 2010 | 8 kommentarer

…äta era semlor och vill ni baka dem själva så har ni receptet här.

I går var det rena julafton här när våra matkassar anlände. Och som svar på barnens fråga:

-Vad blir det för mat?

Kunde jag bara svara:

-Det vet jag inte, vi får titta vad vi fått i kassarna!

Vilket de tyckte lät så otroligt och spännande att de började gapskratta!

Och på ett sätt förstår jag dem eftersom jag handlar i stort sett varje dag och får min inspiration till middagen i butiken beroende på vad som ser godast ut för dagen. Nu ska jag pröva dessa hemkörda kassar i en vecka, inte för att slippa handla utan för att se om vi eventuellt ska göra ett framtida samarbete!

Och jag måste tillstå att känslan när kassarna bars in i mitt kök var rätt skön;)!

I dag blir det, efter en lång och ljuvlig springrunda, en lunch med M och ett möte med A och B!


L8! Jag är urdålig på längdskidor. ..men snart bär det utför, åker till Åre på sportlovet! Och vi har massor med snö! Lena Pe! Det hoppas jag verkligen inte;)! /Monika

monika | 2010-02-17 09:33:48

Åh nu blev det jobbigt... Både boken och rean är för långt bort just nu. Men plötsligt slås jag av tanken att det KAN ju vara någon annans recept... /Lena

Lena Pe | 2010-02-17 09:30:55

Har missat att baka dina semlor. Är egentligen inte SÅ mycket för dessa bakverk, men eftersom dina tydligen är så goda så kanske det får bli en omgång i helgen ändå. Åker du inte skidor? För ni måste väl ha tillräckligt med snö? Jag har nu åkt fyra dagar i rad. Plus x antal gånger innan:-)

L8 | 2010-02-16 21:32:05

Lena Pe! det stämmer på marängsnitt såväl som på sylten...där finns ingen sylt men den finns i syltgrottan...osv...och tyvärr är det nog så att du får gräva fram Rosendalsboken eller köpa den billigt på rea;)....för jag har inte dessa recept digitalt, den boken skrev jag med en penna och för en gång skull är tiden för knapp för att hjälpa till med att printa ner recepten....sorry! Men lycka till! /monika

monika | 2010-02-16 20:25:36

Ja, alltså det är en småkaka - jag tror det är en mördeg som man snabbt jobbar ihop och gör längder av. Dessa breder man ut lite hallonsylt på och sedan vispar man maräng och toppar med. Bakar av och skär sedan i snittar. Kan de heta marängsnittar tro??? Undrar om det var i Rosendalboken jag hittade dem...Den ligger längst ner i skåpet som är instängd bakom gamla frysen... Åh vad det är jobbigt att inte ha tillgång till det vanliga i köket. Kanske biblioteket kan hjälpa mig om du inte kommer på vad jag menar...El finns receptet här tro? /Lena

LenaPe | 2010-02-16 17:39:47

Lena Pe! vet inte riktigt vilken kaka det är jag har flera "i den stilen" kan du beskriva den lite mer? Doris! Hoppas sonen hade en toppendag idag;)! /monika

monika | 2010-02-16 17:25:08

Dina världens godaste semlor är kanon...bakade dessa igår som sonen tog med till sin praktikplats sista dag idag! Det låter ju hur bra som helst med en matkasse! Måste jag prova..gud vad spännande jag gör ju precis som du får inspiration i mataffären! Må så gott!

Doris | 2010-02-16 11:22:35

Låter härligt med en lång springrunda... Själv sitter jag inne och längtar ut (inne på jobbet alltså, inte i fängelse eller så). Monika, jag söker ett recept på någon slags småkaka som jag tror jag hittat i någon av dina böcker el så. Sonen fyller år nästa vecka och vill att jag bakar dem. Problemet är att jag inte hittar igen receptet - har det lite rörigt hemma för tillfället pga att vi gör om köket. Det är iallafall en mördeg som man gör längder av och breder ut sylt och sedan är det maräng över... Vet du vad jag menar och var jag hittar receptet? Undrar också hur långt innan kalaset jag kan baka utan att marängen "säckar ihop" (har för mig att den gör det efter ett tag)?. Tänkte låna min mammas kök i helgen för kakbak, kalset går av stapeln nästa tisdag. /Lena

Lena Pe | 2010-02-16 10:49:41

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *