MORGONSTUND HAR GULD I MUND!

21 februari - 2010 | 12 kommentarer

Kan säkert översättas med ”den som är tidigt uppe får mycket gjort”!

Bara projektet att öppna ytterdörren i morse klockan 7 var i stort sett omöjligt! Fick ”kratta mig” ut genom ca 2 meter snö som blåst upp mot just vår ytterdörr!

Och sedan var det bara att börja skotta fram gången där den en gång var….

IMG_7367

Shit! vad snö är tungt, kunde inte låta bli att undra vad det är som väger så mycket även om jag naturligtvis förstår att det är vattenmängden….

Sedan kunde  William trippa till den framkörda bilen i sina fotbollsskor….;)!

Och nu undrar jag om jag måste ut och skotta taket också? …innan det ramlar in….

IMG_7366

Får nog bli efter söndagsmiddagen då…här ska lagas Fläskfilé Bombay och drickas ett glas rött! Och receptet finner ni här!


Håller med Annica! Och Ve och Fasa...ska med ungarna till Åre nästa vecka...ännu mera snö! /Monika

monika | 2010-02-23 19:53:18

Jag är dödstrött på snön. Skottning varje dag. Vi har platt tak på en del av huset och där får maken traska upp och skotta. Väntar bara på att han ska fara rakt igenom och hamna i vardagsrummet. usch, nä mer vår vill vi ha nu! :)

Helena Ljunggren | 2010-02-23 09:41:30

TKB! Bäst att kolla runt då! Anna! Lycka till:)! Susanne! Åh, vi var ett sällskap om 12 hemma hos en välkänd människa...men jag sa inte att ALLA orkade till tre och vinet var mycket gott! Erica! Åh, rester kan vara hur gott som helst ibland! Och det är en väldans viktig vecka för mig så jag hoppas såklart på det bästa och önskar dig detsamma! /Monika

monika | 2010-02-22 07:51:56

mums vad gott det lät, här hemma åt vi rester från igårm helstekt rosa oxfile, med klyftpotatis (av bakpotatis) men egna rödvinssås med mörk choklad, chilibearnaise och en lyxig sallad. Mums!!! Hoppas du får en toppenvecka! Kram Erica

Erica ung fru och tvåbarnsmamma | 2010-02-22 02:54:11

Jag undrar vad/hur kul du hade igår, Monika.....och med vem? Tupp i vin kräver ju viss vinkunskap och till kl. tre festar ju inte vem som helst? ;-)

Susanne | 2010-02-21 21:33:52

Kul idé, mörkerkurragömma! Tack för tipset, Monika!

Anna | 2010-02-21 20:59:34

Från guldmorgon via middagen till höga höjder (?) ......taket mår nog rätt bra att bli av med några kilon...men ser till att någon annan gör det..resurser med skottning av snön på taket bör finnas tillgängliga i dessa tider;)

TKB | 2010-02-21 19:43:12

Anneli Z! Ha, ha,,,jag ska försöka låta bli! Och hälsa din man och tacka för rådet... Maud! Kanske har du rätt! Har liksom inte råd att bli liggandes på taket eller ens nedanför;) Anna! Mörkerkurragömma;)? Bigge! Ûbermodern tror jag;)......och tack för omtanken! /monika

monika | 2010-02-21 19:15:22

Ni verkar vara en modern famij för det är DU som gör allt sånt som i min värld verkar vara gubbjobb, så hyr en skottare säger även jag, om du inte kan jaga ut de unga kockarna/barnvakterna/Tommy. Var rädd om dig!!

Bigge | 2010-02-21 18:37:52

Skotta av taket verkar vara en god idé, det har maken "roat" sig med här idag. Jag gick förbi mitt jobb ikväll och där har vi fönster uppe vid taket men de syntes inte längre pga att snön har drivit upp mot dem. Så det blir nog en mörk måndag på fritids!

Anna | 2010-02-21 18:30:18

Vi har också fått så mycket snö häruppe och skottat flera timmar idag. Jag tycker inte att du ska skotta taken själv. Hyr en snöskottare som gör det. Tänk på din rygg! Det är dessutom ganska lätt att tappa balansen däruppe. /Maud

Maud | 2010-02-21 18:17:32

Min Man låter hälsa till dej: JA DU SKA SKOTTA AV TAKET. Det har varit hans eftermiddagprojekt denna söndag, och själv var jag så nyfiken på snömängden att jag brände pajskalet som skulle blitt belöningen efteråt. Så ett tips från mej är att baka inte paj samtidigt som någon skottar taket. :)

Anneli Z | 2010-02-21 18:04:01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *