DET FINNS EN SAK…

24 februari - 2010 | 17 kommentarer

…med semestrar! Ätandet!

Var ska vi äta och när sällskapet vissa kvällar uppnår det fantastiska antalet 25 så gäller det att förboka!

Nu har jag inte bokat alla kvällar och började ”slöringa” runt….

Och är inte det värsta man kan höra vid en glad och förväntansfull beställning:

-Ni kan inte komma halv åtta, våra sittningar är mellan sex och nio och från nio tills vi stänger!

Ja, jisses! Jag förstår att restaurangerna i Åre måste ”suga ut” vad de kan av ditresta sportlovsfirande men tänk om vi inte har ätit färdigt?

Jag tänker minsann basta efter en hel dag i skidbacken, ta ett glas champagne när jag byter om och sedan komma till restaurangen och äta förrätt, varmrätt och dessert,,och därefter ska jag ha kaffe, så det så! Jag är ju på semester!

Hit ringde jag!

Dahlbom på torget, (De ska ringa mig imorgon…)

Wersén´s, i källaren här serveras det täljstensbiff och det är både trevligt och gott! De ska ringa senare ikväll….

Grappa, lite svårt här, bad om förståelse, vilket jag också gav…men här är jag säker på att det löser sig ändå på något vis!

Karolinen, en underbar täljstenskrog! Har varit där en gång förut och när jag ringer för att boka bord sitter killen som svarar i bilen före att hämta gäster….härligt! Här kommer det gå bra och han ska få hämta mig med;)!

Och låååångt mycket tidigare har jag bokat vår middag på Fjällpuben och den vet jag att den kommer att vara bra! Så jag har något att hålla mig i;)!

Resten får bli spontant! Eller i värsta fall sätta på en panna på spisen….;)!


ja, hahah skulle knappt märkas;-)

Marie Lithén | 2010-02-26 09:00:44

Marie! Såklart vecka 9 är extremt men nu är allt löst! Och du får väl "knö dig ner" hos mig;)! /monika

monika | 2010-02-26 08:21:23

hahaha, ja då kan man glömma att gå ut och äta nästa vecka, någon har bokat alla favokrogarna,-) Till Åres försvar måste jag ju säga att vecka 9 är extremt, slår nästan nyårsveckan. Så får man bord får man njuta! Ha en riktigt trevlig vistelse

Marie Lithén | 2010-02-26 08:17:01

Bigge! Den från bloggen ska du ta, lite enklare men minst lika god! Cecilia! Absolut;) och tack! Doris! Åh, idag är det ju nästan vår här! Underbart väder men mycket snö förstås! TKB! Tror det är gjort nu....de flesta har ringt idag och Naturligtvis har de plats för oss när vi vill....;)! Bigge! Bra inställning! Och ja, från alla utom en och tonen var extremt vänlig;)! /Monika

monika | 2010-02-25 17:39:19

Jag brukar säga att man ska se ett recept som en idéskiss, om det inte gäller dina för de smakar utsökt pecis som de är. Idag blev det dock en mix av dina "böffar" . Verkar vara helt OK. Har det kommi samtal från Åre?

Bigge | 2010-02-25 17:02:10

Jeg syntes at ferie har gjort deg gott,Susanne:) Monika haha...kan någon i huvudtaget bestämma över dig...;) Du kommer nog att "styra upp" hela Åre...

TKB | 2010-02-25 16:00:40

Åk skidor och drick mycket skumpa och basta för mig oxå...ha det så himla gott i Åre! Ät nu mycket god mat...verkar lovade...och nya pengar ramlar in hela tiden...fiffigt...nu hem i snöstorm och laga nåt gott med kyckling...må så gott!

Doris | 2010-02-25 15:09:49

Åk lite skidor för mig också - pratade med dotter på vift i går. I Dublin var det 10 grader varmt i tisdags ;) Njut av att bli serverad Monika du serverar ju oss ständigt med dina härliga recept och inispiretaion Kram Cissi

Cecilia | 2010-02-25 12:26:13

Tänker att det ska bli gryta i MORGON, dvs lagas idag. Hittar då denna http://www.recept.nu/1.302304/monika_ahlberg/huvudratter/kott/monika_ahlbergs_beouf_bourguignon och även denna http://blogg.alltommat.se/monikasmat/2008/03/16/skona-sondag/ Skiljer sig lite. Vilken är bäst? Ha det bra i Åre, även om det kan bli hemmamat (sätt någon annan i köket, du har ju semester). PS Inte alltid lätt att hitta dina recept via goole eller bloggen.

Bigge | 2010-02-25 11:31:13

Susanne! Jag väntar med spänning! Har inte riktigt reparerat kassan efter New York;)! Anna! Tack och det kommer vi alldeles säkert att få, jag gillar bara inte känslan av att någon ska bestämma när jag ska sätta mig och sedan ännu värre när jag ska resa mig! Elin Maria! Visst ändras det hela tiden..men vi ska klara av det;)! /Monika

monika | 2010-02-25 08:48:52

IST ES " UNSER " IN DER LUFT ? MÅNNE ?? HUR SOM HELST, SÅ FÖRSTÅR JAG NU, ATT DET VAR LÄNGE SEDAN, JAG VAR I ÅRE........TÄNK ATT BEHÖVA PLANERA MATINTAGEN SÅ I DETALJ. ATT DET BLIVIT SÅNA REGLER NU ? MEN TIDERNA FÖRÄNDRAS JU & VI MED DEM. HOPPAS NI FÅR LITE SPONTANT OCKSÅ. DU ÄR JU MÄSTARINNA PÅ IMPROVISATION ÄVEN. ÖNSKAR ER DET BÄSTA. DET KÄNNS I LUFTEN, ATT DET BLIR BRA. NI KOMMER NOG HEM MED JUST " UNSER " VÄLKOMMEN ÅTER DÅ & NJUT NU ALLT VAD, SOM GÅR.

ELIN MARIA SUNDBERG | 2010-02-25 07:45:02

Hoppas verkligen att det ordnar sig med restaurangerna så att ni får äta gott i lugn och ro! Och att det blir en vilsam och sportig fjällvecka (motsägelsefullt men visst förstår du hur jag menar!). Här kvittrar talgoxarna sin fågelpumpsvårsång för fullt och igår värmde solen. Det var VÅR i luften trots allt vitt runtomkring!

Anna | 2010-02-25 07:21:46

Det ena behöver inte förta det andra...men det kommer BÅDE ny tid och nya pengar. Hela tiden. Det är det som är det fiffiga! :-)

Susanne | 2010-02-25 04:07:49

Tiden eller pengar?? Jag som enkel människa prioriterar faktiskt tiden med kvalité före pengar...men men..börjar ana att jag har återigen missat något...

TKB | 2010-02-24 22:49:54

Det kommer ny tid och nya pengar! Visst är det härligt?

Susanne | 2010-02-24 20:00:41

Susanne! Detoxen får absolut vänta tills efter sportlovet...sedan har ju du din 50-års fest, ännu mera väntan..sedan är det White guidegala på Grand Hotel, vänta igen...och sedan...är det dags för en nytt besök på en krog att skriva om ...och sedan, sedan.... /Monika

monika | 2010-02-24 19:46:43

Det finns en sak med ätandet på semestern också....vikten! Vid hemkomsten är den sällan var den var när man åkte - och ALDRIG till det bättre! Nya detoxveckor stundar!!!

Susanne | 2010-02-24 19:40:30

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *