GOD MÜSLI TILL SÖNDAGENS FRUKOST!

14 mars - 2010 | 16 kommentarer

Susanne J efterfrågade en god müsli och här kommer min bästa müsli! Kanske lite snävt att hinna fixa ihop till dagens frukost……

MIN MÛSLI

Ingen frukost utan müsli! Den här är min egen blandning, krispig och god. Jag gör en sats lite då och då och förvarar den i en lufttät burk med lock.

6 dl havregryn

4 dl rågflingor

2 dl solrosfrökärnor.

2 dl linfrö

2 dl sesamfrö

1-2 dl russin

3 dl solmogna strödadlar

1-2 dl torkade bananskivor

Rosta havregryn, rågflingor, solrosfrökärnor och sesamfrön i omgångar i en stekpanna eller i ugn på 175° i 10-15 minuter. Rör om då och då.

Blanda allt, klart!

Ät med vaniljyoghurt och färska bär…..


bk! Tack för tips! Alltid välkommet! /monika

monika | 2010-03-17 18:48:36

Saltå russin - sk ekorussin - är egentligen sultanrussin. Brukar göra en variant med 0,5 dl rörsocker, men även 2 dl vatten och 2 msk rapsolja som kramas i det torra innan rostning. Gör muslin lite "bitigare".

bk | 2010-03-17 06:52:30

Biggan Det handlar om som sagt stil och Monika har det;)

TKB | 2010-03-16 11:02:21

L8! Ingen fara med reklamen:) och strödadlar är även gott i bröd! Och Aktionsgruppen mot russinbröd! Ha, ha,,undrar om inte det är flest män i den!? Lena Pe! Ha, ha...;) /monika

monika | 2010-03-15 15:16:17

Maken kom väl helt enkelt på att det fanns gott bröd med russin i. Mitt till exempel:) Kanske var någon traumatisk barndomsupplevelse han hade med sig... Nu äter han i varje fall allt jag bakar - med eller utan russin - med förtjusning.

L8 | 2010-03-15 11:29:53

L8 - hur kom det sig att din man gick ur den där anti-russin-i-bröd-gruppen? Jag skulle gärna vilja veta eftersom min man också är med i den och dissar mitt supergoda surdegsbröd med russin, nötter och aprikoser... Tråkmåns! Ska f ö leta strödadlar idag, om de är finhackade kanske han inte märker att jag häller i sånt i brödet, haha! /Lena

Lena Pe | 2010-03-15 10:00:27

Strödadlar har jag missat. Måste vara gott även i bröd? Nu när maken gått ur föreningen "Aktionsgruppen MOT russinbröd", plockar jag i både det ena och det andra av torkade frukter när jag bakar, och det blir oftast väldigt gott! Har förresten en ny favoritbakbok: Bröd från Brunkebergs Bageri. Finns på rea på AdLibris. För visst kan jag väl göra reklam för den här, utan att det blir konkurrens för dig Monika? Du har väl ingen brödbok som går att köpa längre?

L8 | 2010-03-14 21:31:06

Veckomatsedel, Susanne J och Maud! Lycka till och hoppas det smakar! RuthBodil! Tack för tips om än något udda;)! Doris! Du är då en sann njutare i allt! Åh Biggan! Jag är lika sorgsen som du.... Lena Pe! Jag vet! Men min dotter Rakel tål inte nötter så därför finns de inte med och tilläggas bör att det går att lägga till de saker man saknar, stommen är bra! Strödadlar är dadlar som är finhackade och säljs i ett paket, supergoda! Maria! Ja visst är de goda! /Monika

monika | 2010-03-14 20:48:01

Åh, strödadlar hade jag glömt bort - det var länge sedan jag köpte (på hälsokostaffären). Torkade, hackade dadlar. Måste köpa hem lite, till både musli och bröd...

Maria | 2010-03-14 20:36:10

Brukar göra egen musli och i detta recept skulle jag nog sakna nötter... Rostade hasselnötter har jag i min variant och faktiskt lite råsocker också men nog är det en rätt överkomlig last om man jämför med andra... Men vad jag undrar över är strödadlar, vad är det egentligen? Dadlar vet jag ju men begreppet strödadlar...Är det smulade torkade el vad? Sedan kan jag också tipsa om kokos i muslin om man nu gillar det. Vaddå kaksmulor...? Sedan en sak apropå russin - är det fler än jag som upptäckt vilket otrolig smakskillnad det är på vanliga russin och eko-russin? Milsvida tycker jag. /Lena

LenaPe | 2010-03-14 20:22:31

...man tager vad man haver, sa redan Kajsa varg, huvudsaken kanske är, att det är bra råvaror och nyttigheter vi plockar i oss på morgonkvisten. Kan någon begripa hur en kille som Plura som verkar medveten och noga med vad han åtminstone lagar sitt käk av, kan tänka sig kokain som tilltugg, om än han hade en förklaring och ursäkt, så dalade han åtskilliga pinnhål i mina ögon. Synd... Har sett ETT matlagningsprogram med honom, störde mig över att han rökte vid matbordet oxå, satan vad jag gnäller..... ingen är felfri, men har man ett ansikte utåt kanske man måste tänka på att inte ge efter för FÖR många negativa grejor.... Jisses, vad jag tycker mycket...Någon mer på G? Tro..... Jag brukar ju kasta in en del "brandfacklor här på bloggen"..... Heders åt dig Monika!! Att vi lägger in en prilla under läppen mellan varven, tja åtminstone bättre än att röka, visst då. Min "prilla" består av en väl hoptuggad Nicorette, "diskret lagd i överkäken. Millan; mellan 11 och 21:an, mesialt. Kram Biggan. Tack för müslireceptet Monika, mums!!!!!

Biggan | 2010-03-14 18:33:55

Efter en underbart skön stavprommis och bastu fick det bli fläskkotlett med potatis tårta...mums! Nu är det vår i luften! Må så gott!

Doris | 2010-03-14 18:18:46

Min MÜSLI... Vardagsmüsli. Cornflakes efter behov. Knäckebröd efter smak, mortlas. Sötmandel -"- Kli om så önskas.. Russin ur storpacksburken... Gott till det mesta som man väljer själv; Fil, kefir, yoghurt el. kanske fullmjölk med skivad banan ? Passar till både barn & amerikaner. FÖR Utflykten: ta med burken och lägg till brutna Chokladbitar skaka om. God Tur ! SOL-häln. RuthBodil

RuthBodil S. | 2010-03-14 16:23:51

Jag älskar musli och äter det varje morgon (med vaniljyoghurt faktiskt). Brukar köpa men provar att göra "Min musli" som hos mig då blir "Monikas musli". Tack för receptet! /Maud

Maud | 2010-03-14 15:53:33

Tack för müsli receptet det ska jag prova:)

SusanneJ | 2010-03-14 14:37:57

Jag har länge tänkt att jag ska göra egen müsli någon gång, men nu ska jag göra slag i saken. Tack för inspirationen!

Veckomatsedel | 2010-03-14 12:34:39

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *