SMASKIG VÄRRE!

15 mars - 2010 | 11 kommentarer

Blev söndagens kalvstek! Inte minst på grund av Mammas lilla tillfixande av såsen.

Hann inte ens ta en bild på maten innan alla ätit upp!

IMG_7440

Receptet finner ni här förutom ett litet tillägg kring såsen då.

Gör på samma vis men tillsätt en redning av rumsvarmt smör och vetemjöl, vispa ner och koka upp. Smaksätt sedan med en rejäl sked Svart vinbärsgelé och det var den som gjorde det!

Och nu blir det till att laga två middagar per dag eftersom jag måste ”öva upp mig” inför onsdagens inspelning av Middagstips.

Men först blir det Italienska förstås!


Millan! Det blir gott..det lovar jag! Catrin! Ha, ha...Basilikasåsen räddar allt! Annsophie! Åh ett fynd från Indiska för flera år sedan. De reade ut dessa tallrikar och jag köpte 50 stycken! /Monika

monika | 2010-03-17 21:54:05

..måste bara flika in och fråga vart sjuttom man får tag på tallriken?? jisses så vacker!!..på den kan vilken mat som hellst framstå som en nobellmiddag :-)

annsophie | 2010-03-17 21:40:35

Kalvsteken slut, men det var ju en otroligt vacker tallrik den låg på tidigare... Hackade lite vitkål igår. Kom på att jag hade rester av din basilikasås i kylen och hällde på lite av den. Rackars vilken god kålsallad det blev. Jag åt den till korv med bröd. Det var dock inte så upphetsande direkt. Hade hellre doppat hummerstjärtar i resterande sås när jag tänker efter.

Catrin | 2010-03-15 18:52:07

Ha ha....ja så "rätt "med rester ibland ;-) Har så svårt att slänga mat :-) Vá kul med att se Dig med nya mat-middagstips på 4.AN :-) Härligt att man kan se reprisen"på webben :-) Tjing!

millan | 2010-03-15 18:00:59

Lena Pe! Ja, det är nog en mammagrej....och jodå, det är Middagstipset som går i Nyhetsmorgon må-to. Millan! Rester är aldrig fy skam,! Annika! Åh, tusen tack Annika och kul att du gillade "min historia" och inte minst, så var det roligt att träffa dig! Petra! Jodå, någonstans i gömmorna...Får återkomma! Maria! Det är snabba ryck så nästa vecka eller veckan därpå tror jag... Anna! Så roligt! Och kalaskokerska, vilken underbar titel! /monika

monika | 2010-03-15 15:23:04

Kalvstek låter MUMS, MUMS! Gelé i såsen, det lärde jag mig av mormor och mamma, det är verkligen en perfekt smakförhöjare! Min mormor, salig i åminnelse, var faktiskt en berömd matkvinna i Piteå när det begav sig i runt 40-50-talet. Hon var kalaskokerska och det fanns fina fruar som inte kunde ha kalas om inte mormor kom och lagade till maten. Mormor levde till början av 80-talet så jag hann njuta av många goda middagar tillagade av henne.

Anna | 2010-03-15 13:42:37

Så du ska spela in middagstips, kul! När kommer dessa att visas?

Maria | 2010-03-15 12:04:40

Hej Monika! Har du något bra recepet på våffelsmet?

Petra | 2010-03-15 11:50:08

Hej Monica! Vill bara tacka för Ditt fantastiska föredrag i Varberg i torsdags. Till alla Er andra som läser det här, säger jag bara: Om ni får den minsta lilla möjligheten att lyssna på Monica så missa inte det. Jag rekommenderar det varmt!!!! Tack också för böckerna jag fick köpa av Dig. Carl, 6-åringen hemma, visar sin fina bok för alla som kommer och förklarar stolt att "det som står här har Monica skrivit till mig". I veckan blir det bullbak och säkert lite annat från boken. Ha en skön arbetsvecka och njut av solen som även lyser på västkusten idag. Kramisar Annika

Annika | 2010-03-15 11:39:06

Hej Rara Monika! Här hemma blev det "rester"igår m bl a oxfiilé och hemlagade barnhamburgare från lördagsmiddán m våra goda vänner..... Tänk en sallad med avocado och sugersnaps/fetaost/röda tomater(små!) m.m är supergott! Ha ha jag bakade kanelbul i går, men visst pratade jag härhemma om att ha en kalvstek på söndagsbordet framöver :-) Lycka till med inspelningen på onsdag, vá kul för Dig ;-) Njut lite av solen ox´å om Du hinner! Jag ska hinna gå en långpromenad och njuta av solen ... Solkramar till Dig och Ni andra på bloggen ;-)

millan | 2010-03-15 10:42:51

Åh så gott det låter med kalvstek... Måste upp på menyn inom snar framtid. Min mamma brukar också pytsa i gele i sin gräddsås så det är säkert en "mamma-grej" tror jag... Vad är det för spännande Middagstips, ngt med TV antar jag??? /Lena

Lena Pe | 2010-03-15 10:07:22

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *