EFTER EN HELG…

29 mars - 2010 | 24 kommentarer

på olika fotbollsplaner i ruggigt och kallt väder (men ”varmt” ändå tack vare våra otroligt härliga  tjejer) stundar nu en ny vecka!

Först blir det Italienska förstås, sedan blir det hem och skriva texter som ska levereras samt bestämma vad jag ska laga för mat i Sollentuna centrum på onsdag!

Och i dag är det vår i luften!

Titta här!

Det som göms i snö kommer upp i tö! Min fantastiska julros utanför köksdörren har nu äntligen blivit av med snötäcket!

IMG_7493


TKB! Det är därför jag åker! Vill inte missa något;)! /monika

monika | 2010-03-31 10:50:56

Biggan Påsk fullbokat....men det finns många dagar kvar av året;) Susanne Njaa...den stilige kråkan du har vid spisen (5% av tiden)? Han som förmodligen våldförde sig på vinstället när du "körde 50"?..om inte kanske en eller annan "kvastskata"? Monika Det gör du rätt i...du har ju inte tid med detta..Frankrike?? Här sliter man med franska viner i Sverige - återigen har jag missat poängen;)

TKB | 2010-03-30 21:13:36

Doris! Silltårtan låter härlig!

Maria | 2010-03-30 19:03:54

Biggan! Finemangs med lite efterrättstips också. Jag skrev ju faktiskt allt från förrättsplock till just påsk/vårefterrätter ;-) Ska absolut testa förrättstårtan nu och säkerligen det andra framöver... Glad påsk till er alla!!

Maria | 2010-03-30 19:01:01

Doris! Åh,,,Åkes hönökaka!! Problemet är att det är väl bara vi Göteborgare som förstår...hönökaka? Och det låter verkligen supergott! Biggan och TKB! Ni bara MÅSTE träffas! Susanne och TKB! Detta lägger jag mig inte i! /Monika

monika | 2010-03-30 18:45:58

TKB! What else did you have in mind?

Susanne | 2010-03-30 16:36:05

TKB, visst häng med upp till fjällen, ta ledigt några dagar... Där äter vi enkelt men gott. Ägga lugnt och trevlig påsk-helg Biggan Men hörrni alla Bloggare, i går fick jag nog härdsmälta , Maria bad om förrättsplocks tips och drinktilltugg....!!!!! Jag glad i hågen och impulsiv som jag är, rabblar ur mig ett essä av efterrättsrecept!!!!!!!!!!!!!!!!! F´låt, f´låt och jag skall kamma till mig och simma lugnt!!!!!!!! Hädanefter blir det rättning i ledet! Jag lovar, jag kan vara rumsren! Biggan

Biggan | 2010-03-30 12:39:31

Här kommer mitt påskbidrag till Maria och övriga i bloggfamiljen: SILLTÅRTA 2 pkt Åkes hönökaka smöra varje lager Lager 1 Gräddfil och riven god ost Lager 2 Sillbitar Lager 3 Mosa hårdkokta ägg blanda kaviar gräddfil och hackad lök Garnering: Senapssill gräslök hackad lök rädisor och löjrom Här kan man ha precis vad man vill det är bara fantasin som hindrar! Garanterat supergod och både gamla och unga gillar detta! Glad påsk!

Doris | 2010-03-30 08:19:18

och Biggan..jag kommer gärna och äter Påskmenyn!

TKB | 2010-03-30 07:35:48

Susanne Ingen skillnad med maten...bara väder och olika "figurer"/ tillfälle (tomten, påskharen och fulla grannen runt stången).. Förresten.. helsäker att det var koltrast? ..med tanken på rysningar....;)

TKB | 2010-03-30 07:35:07

Susanne! Det där har jag upptäckt för längesedan...inte minst förra året då jag blev fullständigt överlycklig över att hitta en "julskinka" i april! Det är vårt "smörgåsbord" som går igen...och kommer tillbaka till MIdsommar! Keep it up darling! Och grattis till Koltrasten:)! Anna! Det blir fler tillfällen ska du se! /Monika

monika | 2010-03-29 20:14:35

Hackspetten hackar både här och där just nu, också ett härligt vårtecken tycker jag! Här har vi "njutit" riktigt aprilväder idag med regn och sol samtidigt och regnet kom på tvären eftersom det behagade blåsa samtidigt! Vacker julros, Monika och tack Biggan för härliga recept, mest sugen blev jag på "tårtan"! Åh så synd att jag inte ska åka till Stockholm förrän på torsdag, jag är inte där så ofta numera precis men hade jag varit i stora staden på onsdag så hade det absolut blivit en tur till Sollentuna! Men så blir det alltså inte, snyft!

Anna | 2010-03-29 19:47:08

På tal om våren....jag har en koltrast som spelar utanför mitt fönster i detta nu! Jag får rysningar....

Susanne | 2010-03-29 19:17:05

Underbar julros!! Jag hittade ett par förskrämda snödroppar i mitt land idag som förgyllde min dag, som annars varit ganska dyster. Ingen särskild anledning - bara "one of those days". En fråga bara, så här bland matlagningsentusiaster: vi diskuterade på mitt jobb häromdagen vad skilnaden egentligen är mellan jul- och påskmat (och midommarmat till och med)??? Herregud, det är ju samma hela tiden!! Den "oumbärliga" sillen (jag kan gott vara utan den), julskinka (Helgskinka) julmust (påskmust) omelett, lax, småvarmt, nubbe.... Det skall vara lammsteken, då! Det är väl enda skillnaden...och röd duk på julen och gul till påsk.

Susanne | 2010-03-29 19:15:39

Biggan! Ha, ha..NU vet jag vem jag ska anlita vid en eventuell semester!;) Bigge! Det kommer tillbaka...NU är det på G! /Monika

monika | 2010-03-29 17:58:43

U N D E R B A R julros!! Njut. Här var det vår förra vecka, men nu grått och vått.

Bigge | 2010-03-29 17:16:53

Nu, när jag var och rotade bland mina recept hittade jag en sufflé, som min syster ofta bjuder på. Den är söt! kanske inte så påskig...men den HÖJER SIG ALLTID, jag garanterar. Enkel att göra. Storsyrrans Plommonsufflé 4 äggvitor vispas hårt 8 msk socker röres i 1 liten burk katrinplommonpuré/BABYMATSHYLLAN!!!!!/ vändes i. Häll i en smord ungsfast form med raka kanter. 35 minuter i 175 grades ugn. Lätt som en plätt. men som sagt något söt i smaken. ;-)

Biggan | 2010-03-29 16:20:55

Valet av dessert...ja det beror mycket på vilken varmrätt som serveras förstås.... I min receptdjungel har jag en del Påskfavoriter: När barnbarnen kommer brukar jag göra ett "efterrätts ägg", besående av flarn typ Monikas, låt kallna platt, spritsa grädde runt, lägga på en aprikos från burk och flaga pistagemandel på, vårlikt och mums tycker ungarna. En "Slö-variant "på Pannacotta i glas: 1 dl gelésocker multi 3-4 dl vispgrädde koka ihop och låt puttra ca 1/2 minut, hällupp ställ i kyl.Rivet citronskal, en klick lemoncurd, några havtornsbär på toppen kan bli påsk-likt ev..... 2 litet tyngre varianter av parfait; den ena Norrländsk kommer här: 3dl grädde 1 dl messmör 4 st äggulor 1 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1-2 kapsyler wiskey - gärna Mackmyra från GÄVLE!' Vispa grädden hårt, tillsätt äggulor, florsocker, vaniljsocker och messmör, Rör om det med wiskeyn. Häll i frysform och frys i ca 5 timmar. Garnera efter smak och tycke. Ett recept från min svärmor : Punchparfait/mäktig, men kanske påskig/ 3 st äggulor 2,5 dl strösocker(knappt) 1/2 dl punch 3 dl vispgrädde ev mörk blockchoklad som dekoration Vispa ägulor och socker tillsätt punchen Vispa grädde hårt för sig Blanda fyll i cup-glas in i frysen ca 5 timmar. That´s all. Så till det tunga artilleriet META WELANDERS "Klang och jubeldessert": 250 gram Mascarpone 12 Digestivekex(graham) krossade i mortel 4 st ägg 2dl socker 1 nypa salt 4 dl vispgrädde Vispa äggvitorna för sig till hårt skum. Vispa grädden för sig. Vispa gulor och socker poröst och blanda i osten. Tillsätt sedan grädden och vänd ner äggvitorna till sist. Täck botten med de krossade kexen i en form med löstagbar botten (ca 26 cm i diameter) Fyll sedan på med ostmassan och släta till den med en stekspade. Frys i 3 - 4 timmar. Kaloririkt, hoppas något blir till glädje för någon. Kram från Biggan som laddar inför fjällvistelse i påsk. Monika- glöm inte Diaplack till äggfärgningen, jag lovar det blir knall-rosa!!!!! ;-)

Biggan | 2010-03-29 15:49:50

Tack Biggan och Monika (o Meta Welander ;-)... Ja, VB-sillen är ju ljuvlig, men tänkte ta till citronsillen denna gång tror jag. Omelett är ju toppen, men går det att förbereda eller görs den a la minute? Ser fram emot kommande påsktips och Biggans dessert...

Maria | 2010-03-29 14:56:27

Millan! Det kommer fler tillfällen! Maria! Jag ska naturligtvis komma med goda påsktips men ett kul tips får du nu! Servera dina favoriter i tomma äggskal, kul och blir garanteraty ett samtalsämne och har du inga favoriter kan du ju ta Västerbottenssill, currysill eller annan sill, omelett med en sparris som sticker upp, räkor med en klick majonnäs och dill... Biggan! Tusen tack! Det låter gott:)! Och ser redan fram emot desserten! /monika

monika | 2010-03-29 14:40:01

Men hallå....META WELANDER skulle det stå ju..........stress????kanske, sorry Biggan

Biggan | 2010-03-29 12:08:41

TILL MARIA! Jag har en otroligt god och lättgjord förrätt, som jag själv tänker ha en av dagarna när det kommer gäster. Ursprungsreceptet är Meta Wealnders. Den är "Påskigt läcker även till utseendet", har blivit populär de gånger jag bjudit på den. GYLLENE FÖRRÄTTSTÅRTA 1 stort och 1 litet paket Philadelphiaost 1 liten burk creme fraiche 2 ägg 1 gul lök salt,peppar 150-200 gram löjrom 1 citron til garnering 1 paket salta kex Hårdkoka äggen Blanda osten med cremefraichen Mosa ägggen och den finhackade löken Salta och peppra efter smak. Blanda Platta till smeten så den liknar en tårta direkt på serveringsfatet. Lägg löjrom ovanpå och garnera med halva citronskivor runt om tårtans kant. /gärna en dutt dill som dekoration/ Serveras med de salta kexen, som man "tar" tårtan med. Efterrätt kommer, jag måste nu kila utanför hemmet några timmar. Lycka till och hoppas du/ni gillar den. Glad påsk-helg till alla bloggare

Biggan | 2010-03-29 12:07:07

Sååå ljuvligt vacker! Längtar till min julros tinar fram ur snötäcket... Monika och alla i bloggfamiljen: inför stundande påskhelg tänkte jag höra vad ni har för favoritrecept - gärna snabblagat o enkelt. Är hemma o vab:ar idag och tänkte planera påskmaten. Gärna tips om roliga drinktilltugg eller förrättsplock... Härliga påsk/vårefterrätter eller annat roligt... vad har ni på lager? ;-)

Maria | 2010-03-29 10:09:23

Åh, vilken vacker julros :-)! Lycka till på Onsdag , vá synd att jag måste arbeta! Jaaa!Våren är i intågande och det passar ju bra för påsk/vår Kram<3

millan | 2010-03-29 09:26:34

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *