SYLT PÅ RÖDA BÄR!

30 mars - 2010 | 4 kommentarer

I går gjorde jag slag i saken och tog alla ”Bärslattar” som stod kvar i kylen efter en plåtning och kokade årets första sylt!

IMG_7495

Underbara dofter spred sig i mitt kök när drygt 1 liter jordgubbar, hallon och vinbär åkte ner i en gryta tillsammans med 6 dl strösocker.

Låt det koka upp och sedan koka kraftigt i ca 5 minuter. Skumma väl och häll upp på väl rengjord burk och förslut.

Behöver jag tillägga att min morgonfil smakade ljuvligt i dag?!


Annica! Men! Sylt i fil har jag alltid! Men inte så här god förstås...;)Och aldrig annat än strösocker! Bigge! Såklart jag försöker ta hand om mina rester...problemet här är att det så ofta är delikata rester efter inspelningar, fotograferingar och annat....så familjen har fått nog...men när de väl börjar äta känner de ju hur gott allting är "dagen efter"! Och tusen tack själv! Heléne! ÅÄh, tack! Och jag kommer säkert snart nära dig! Eller rent av "hem till dig"! /Monika

monika | 2010-03-30 18:51:09

Doftar ända ner till Skåne.... Måste ner och se vad jag har kvar i frysen och göra en god kräm i alla fall. Håller tummarna för dig i morgon önskar att jag hade kunnat vara där! Kram Heléne

Heléne Persson | 2010-03-30 14:14:51

Härligt att du slår ett slag för rester. Verkar som om alleles för många kastar allt som inte går åt med det samma. Att arbeta med rester, råvaror såväl som tillagat, genom många år har absolut utvecklat min egen matkreativitet. Numera får jag påspädning av din och vågar en massa. TACK, du är en FANTASTISK inspirationskälla.

Bigge | 2010-03-30 11:25:54

Det lät otroligt gott, har aldrig tänkt att man kan ha sylt i fil, men naturligtvis. Jag har lättyoghurt hemma skall prova direkt, har ett gäng slattar av frysta bär i frysen så det blir det idag SYLT. Använder du syltsocker eller vanligt strö...Kan man använda Canderel sötningsmedel. ???

Annica Lundgren | 2010-03-30 07:55:26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *