JAG ÄR HEMMA IGEN!

9 april - 2010 | 24 kommentarer

Och jag kommer aldrig mer att ge mig iväg utan att ha ordnat med ”det tekniska” för jisses vad jag har saknat er och vad ni har missat mycket!

Och nu när jag äntligen ska berätta blir det ju lite  ”allt på en gång” och var sak får inte sin rätta uppmärksamhet men nu kör vi!

Redan på planet, just när vi flög över alperna och snart skulle landa tyckte både William och jag att det var spännande med sommar till ”höger” och vinter till ”vänster”!

Sett från luften!

IMG_7525

Väl framme, solen skiner och det är strandväder! Och då upptäcker jag förstås att jag glömt att packa ner ett par sommarskor!

Ingen fara!

Var i världen köper du de bästa ostarna, lite gåslever, sardiner, rosévin och en flaska champagne samtidigt som du köper ett par espadrillos, sytråd och mjölk till morgonkaffet?

Sardinerna!

IMG_7528

Rosévinet!

IMG_7527

Och bara detta lilla enkla, att handla sin mat för dagen är ju såklart mycket trevligare när allt är ”speciellt” som det är varje morgon på ”marche de Provencale” i Antibes!

IMG_7532

Ja, det blir lätt att leva och nog är det så, att jag ser mig själv i framtiden som en gammal gumma i mitt stenhus i Italien eller Frankrike…

…..men jag får väl åka hem ibland och gå till doktorn och tandläkaren för tänder har inte gummorna i Frankrike och det vill jag ha tills jag dör!

Men även William och Jacob blev ”stora och franska”!

IMG_7531

Och såklart jag har ätit!

Jag har ju som en ”sport” att alltid äta det jag inte lagar själv så nog har här åkt ner allt från konstiga små fiskar, typ friterade guppys till välanrättad kanin (säg inget till flickorna!) till komage och flera ljuvliga mousse au chocolat!

Och det roliga är väl ändå att packa upp!

IMG_7534

Vi har just börjat och flickorna rusar omkring i sina Provencalska klänningar, härligt!


Anette! Åh, kul att du känner igen dig och tack! /monika

monika | 2010-04-12 12:53:14

Visst är Antibe fantastiskt - Var där två veckor i somras med min älskade pojkvän. Känner igen Sardinerna och den fantastiska grönsaksmarknaden - längtar dit igen. Härligt att du är hemma så man kan läsa din härliga blogg igen. Kram Anette

Anette | 2010-04-12 09:16:04

Monika Då lovar jag ett leende! Susanne Precis som Monika skriver..tillsammans med tänderna? I ett glas på nattbordet eller kanske på kudden bredvid? Eller helt enkelt där de skall vara...i kylskåpet och tugga i sig allt gott:-)

TKB | 2010-04-11 16:42:35

TKB! Kan knappt bärga mig.... Susie! Tack:) Och jag förstår din avundsjuka..... Lena Pe! Solen kom hit till slut också....även om det var en ruskig förmiddag! Millan! Jag vill ALLTID resa, jag älskar att resa! Som jag brukar säga till barnen.: Titta! nya pengar, nya upplevelser och en herrans massa god mat! /Monika

monika | 2010-04-11 15:19:48

Monika, låter som Du vill resa i maj också ;-)!!!? Jag har en dröm som bara ska uppfyllas någon dag och det är att laga pasta från grunden i Italien :-) Solsken mat och italienska viner ngt mer?!Jo, Monika får hålla i kursen :-)!!!!Kram till Monika med den "lilla"charmiga mellanrummet i överkäken/1:orna mesialt :-) Me like!

millan | 2010-04-11 10:29:45

Jag är inte alls avundsjuk....(fingarna i kors) tralla-la! Idag skiner iaf solen här hemma också men shit vad härligt det ser ut på alla resebilder... /Lena

LenaPe | 2010-04-11 08:27:20

Välkommen hem! Blir avundsjuk när jag hör om besök på franska matmarknader. Att besöka matbutiker utomlands är något av det bästa jag vet!=)

Susie i köket | 2010-04-10 22:59:04

Bra och bländande, inga "repor i skivan"..säger dom som har sett mig och le..och det är få..:-)

TKB | 2010-04-10 21:27:35

Susanne! Tillsammans? Millan! Du åker i bästa tiden... Biggan! Ha, ha,,du måste ha sett min "glugg" mellan tänderna som alla velat ta bort i alla tider....hur som helst så håller jag med...men tänder vill jag ju ha;)! TKB! Ha, ha,,din tandrad vågar jag inte ens tänka på! Så många goda viner som sköljts ner...är det bra eller dåligt? ÅH, Eva och Stefan! Känns tryggt att just Ni är min trygghet vad det gäller tänderna! Vet ju att ni gillar god mat och varmare land, så låt oss hålla ihop! /Monika

monika | 2010-04-10 20:56:10

Monika-vi får synka våra Sverigebesök då :-) Millan och Biggan, vi håller med om det där med tänderna! Kram Eva& Stefan

Eva & Stefan | 2010-04-10 18:05:13

Ler..med hela tandraden, tänker på franska viner, tiden o livet...att bli äldre med leende på läpparna, tänderna i käften, god mat och viner, upplevelser, glädje o bloggen.. det blev ju en fin lördag;) Ha en trevlig kväll ladies o Monika:)

TKB | 2010-04-10 14:52:59

Välkommen hem igen, allas vår egen Monika! Oj vad du och barnen verkar haft det underbart! Tack för dina vackra bilder du lade ut till oss bloggare. Du har skämt bort oss en aning, Monika. Men... Nu är det "rättning i ledet igen", ... Millan, vi två är nog yrkesskadade, men faktum är, jag ser alltid människors tänder, färgen, tandstatus, fastnar för de där charmigt sneda otandreglerade leendena! Och så har jag sysslat med ortodonti och sjukhustandvård hela mitt tandteknikerkiv! Va!!!!Rättat till sneda tänder när det är just det där personliga, småsneda, oblekkta leendena som fastnar på näthinnan. Ha det så skönt i sydEuropa i maj.

Biggan | 2010-04-10 14:03:08

Monika! Du är varmt välkommen till lite kyliga kalla Sverige! Nu kommer i alla fall Du "värma"upp tillvaron för mig och Dina trogna bloggvänner;-), Hurra You are back! Intressant det där att man reagerar när man ser "tandlösa"damer/herrar i etT land som Frankrike/Italien m.m Jag säger så här:Äta bör man ofta och gott, och tänder det bör man ha att tugga och le :-) ingen bra rimm men "Biggan" du håller väl mé!? Ha en mysig dag ALLA! Kram från Millan, som tar en sen flygtur m påskkvasten till södra Europa i maj! <3

millan | 2010-04-10 11:20:20

Skönt att du är hemma! Missed you! Och som jag sa tidigare...så länge vi sover tillsammans med våra tänder (till skillnad från gummorna i Antibes) så får vi vara glada!

Susanne | 2010-04-10 10:10:45

Åh, vilket varmt välkomnande! Det är som jag säger! Jag har världens bästa bloggläsare! Och Anna! Neej de där små fiskarna ska du undvika.... Ingrid! Ha, ha,,,nej! Min italienska rörde snarare till min förr rätt så goda franska;) TKB! Nej, du har rätt, varför vänta? /Monika

monika | 2010-04-10 10:09:04

Åh, så ljuvligt ni verkar haft det och Välkommen hem !! /lena

Lena A | 2010-04-10 09:23:24

Puh...härligt att du är hemma igen och inspirerar oss till både det ena och det andra:) vin är gott för alldel men nu börjar jag sakna matideer... PS ser grymt läckert o nice ut i Antibes o varför vänta till att bli gammal för att hade skönt här i livet..

TKB | 2010-04-10 09:22:11

Har saknat dig! Vad underbart det låter att kunna gå i espandrillos. Ja du får verkligen inte resa igen utan att skicka hem bilder och annat. Jag skulle verkligen kunna tänka mig att leva i Italien, redan nu, men senare också. Älskar Italien! Frankrike ska jag undersöka i sommar. Undviker friterade guppies tror jag. Välkommen hem! /Maud

Maud | 2010-04-10 09:18:58

Välkommen hem! Kram Heléne

Heléne | 2010-04-10 09:07:18

vilka ljuvliga bilder! Som du märker har vi saknat dig ;-) Härligt att ni haft det bra och ätit gott...

Maria | 2010-04-10 07:47:59

Välkommen hem igen! Att döma av läckra bilder och det du skrivit så har ni haft det underbart! Friterade guppys... Smakade det något???

Anna | 2010-04-10 07:12:20

Välkommen hem till Svedala. Bloggfamiljen har saknat dig och dina härliga nedskrivna ord. Ser fram emot reseberättelser från Antibes. Fick du någon nytta av din italienska? :)

Ingrid Johansson | 2010-04-10 02:52:24

VÄLKOMMEM HEM ! DET KÄNNS, ATT NU BLIR " ORDNINGEN " ÅTERSTÄLLD & ALLA BLIR LUGNA. HIMLA HÄRLIGT ATT GÅ OMKRING DÄR OCH KUNNA HANDLA ETT & ANNAT. TA PÅ SOMMARKLÄNNING, MMMMMM.PÅ DET HÄR VISET FÅR DU JU 2 VÅRAR. TOPPEN TOPPEN ! JA, DET ÄR SOM MAN SÄGER MYCKET " MED DET TEKNISKA. " MEN ÄVEN VÄNTAN PÅ NÅT GOTT, ÄR EN BRA KÄNSLA OCKSÅ.

ELIN MARIA | 2010-04-09 21:25:38

Välkommen hem! Ser verkligen helt fantastiskt ut. Längtar söderut och till fantastiska franska matmarknader.

Anna | 2010-04-09 20:26:14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *