VÄRSTA RÖJET I GARDEROBER OCH POTATISBULLAR!

11 april - 2010 | 16 kommentarer

Idag gjorde jag slag i saken och röjde i barnens garderober. Inte klokt vad alla växer, hälften av kläderna får nu skänkas bort. Och plötsligt blev det väldigt tomt i de förut så överfulla garderoberna vilket var väldigt skönt!

Sedan blev det sen lunch på trappan i solen, Potatisbullar med bacon och min röda sylt från förr, förra veckan!

IMG_7528

POTATISBULLAR

Antingen gör man potatisbullarna på ”överblivet” potatismos vilket faktiskt blir bästa resultat, de håller ihop bättre och jag som inte tillsätter ägg, eftersom Rakel är allergisk, behöver ju alltid överblivet mos…

Forma platta bullar av moset, doppa i ströbröd och stek gyllene på båda sidor i smör på inte allt för hög värme. Servera med bacon och sylt.

Eller så gör man sitt mos:

1 kg potatis av mjölig sort

2-2 1/2 dl mjölk

1-2 msk smör

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. pressa eller mosa den med potatisstöt. Späd med mjölk, gör den inte så lös om det ska bli potatisbullar! Tillsätt till sist en klick smör.

Forma bullar som ovan och stek gyllene i smör.


Riktigt gott och precis lagom husmanskost över rätten. Blir riktigt sugen på detta nu :)

katja | 2010-04-12 15:33:07

Anna! Ja hon kunde bakat hur mycket som helst! Maria! "Gammalt" mos! Doris! Låter härligt, skönt och gott! L8! Det gör han säkert om du säger att den kom från mig;)! Anna! :) Bra kille du har! /monika

monika | 2010-04-12 12:51:38

Du är så underbar Monika, blir bara glad av att läsa dina inlägg! Visst är det härligt med ungar som är uppfinningsrika. Här fick jag plocka fram mjölpåsarna i lördags för grabbarna skulle ha café för morfar "för det har man faktiskt när solen skiner mamma" Hoppas på en regnig dag då jag kan rensa i skåpen, det behövs med tre växande barn.

Anna | 2010-04-12 06:12:02

Älskar potatisbullar och bacon!! Har nu lagt in en beställning på det. Hoppas maken tar den. Och så tycker jag det ska bli jättekul att jag fick vara med och bestämma, så att du kommer hit i november!

L8 | 2010-04-11 21:49:19

Oxå suttit på trappan med ett glas rosé eftersom altanen grovstädades och oljades...passade på att baka världens godaste bullar och en enkel liten sockerkaka...bjöd in grannar på fika...premiär grillade filé med världens godaste klyftpotatis och tzatziki...mums...

Doris | 2010-04-11 20:15:03

Hemgjorda pot-bullar är ju supergott! Men de där var ju så runda och snygga så jag trodde att det var köptans ;-) Vad har du för hemliga trix Monika? ;-)

Maria | 2010-04-11 19:44:20

Härligt initiativ av Beata! Förmodar att det var många som promenerade idag i det vackra vårvädret ;-) Det har vi gjort här i Östergötland också. Potatisbullar, det är inte dumt och självklart är de hemgjorda godast!

Anna | 2010-04-11 19:35:42

Monika Tack, gott att jag kan få något till här i livet och självklart menar vi samma...tror jag;)

TKB | 2010-04-11 19:31:24

Biggan! Faktiskt har den varit värre,,,gluggen alltså....fick operera bort en sträng i överläppen men det "hjälpte inte" vilket jag faktiskt är glad för idag,,,,,jag är ju obotligt förtjust i allt som 'är "fel"! Maud! Det låter förfärligt med snö och is men härligt att du tänker göra extra mycket mos! TKB! Du får då alltid till det! Lite bättre än jag men vi menar säkert samma.... Biggan! Ja, jag håller med! Hurra! Gunilla! Jag borde haft en egen loppis idag! Beata bakade en kladdkaka och sålde till den och kaffe till fikatörstiga promenerare på udden idag och har nu börjat samla pengar till drömgrejen på Lucca (http://www.lucca.se/) Och Tack! Heléne! Det är orättvist att ni ligger så långt före! Och igår när jag rensade mejlen såg jag det där med "Monika halsbandet" Det måste vi göra! /Monika

monika | 2010-04-11 19:00:25

Hej! Så gott med potatisbullar, blir nog till kvällsmat i morgon! Själv har jag njutit ute i vår trädgård. Har plockat den första kirskålen i diket och gjort en god sallad+ använt till pesto!! Kram Heléne

Heléne Persson | 2010-04-11 18:37:07

Åh, vad gott det ser ut med potatisbullar med bacon ! Måste göra det någon dag. Har också röjt i garderoberna och har stått på loppis hela helgen, trots det fina vårvädret idag ;) Men det är ju så roligt! Välkommen hem igen! Men såg ljuvligt ut med Frankrike ! // Gunilla

Gunilla | 2010-04-11 18:08:44

Biggan Ha en toppen söndagskväll..och alla andra också för all del, när ni nu äntligen tar er från vårsolen till bloggen;)

TKB | 2010-04-11 18:06:44

TKB! Tack för dagens bästa kåseri!! ;-) du är toppen!

Biggan | 2010-04-11 17:45:48

Monika Härligt,härligt....rensning, "potbullar", rumpan på trappan och vårsolen i ansiktet..bara gott vitt vin o sällskap som ska till;) Biggan Visste väl att du var en "trappfilosof" och självklart skall vi alla ha våra personliga signaturer oförändrade ....jag har sparat mina horn på pannan, groparna där de skall vara och innerligt skratt som förhoppningsvis lyser upp även min "tandrad" utan att vinkorkarna sticker ut alldeles för mycket mellan tänderna;)

TKB | 2010-04-11 16:37:05

Jag brukar också bli på röjarhumör då jag varit bortrest och kommit tillbaka hem. Behöver den där lilla mentala kicken för att orka ta itu med sådant som hänger över. Jag har hackat is och snö i dag. Vill ha bort allt så att buskar och barrväxter reser sig igen. Snön har gått hårt åt dem och jag vill "hjälpa" till lite. Soligt och härlig här också! Det ser väldigt gott ut med potatisbullar. Nästa gång gör jag extra mycket mos. /Maud

Maud | 2010-04-11 16:31:50

Att sitta på en TRAPPA---det är för mig höjden av lycka. Bara vara, vippa på tårna och njuta. Det goda livet i ett nötskal. ...så till den lilla tandgluggen Monika, den är alldeles förtjusande charmig, tur du inte har låtit dig övertalas att "göra något år det"!!!!! Så har du "begåvats med" grop i kinden, jag har en djup likadan på min högra sida, förr tyckte jag det var en deffekt, alla var där och nöp och kommenterade "skrattgropen" ---jag har nu accepterat den och insett att det är så´na här saker som gör vårt YTTRE pesonligt, det inre får vi själva jobba med./i viss mån/ Oj oj oj vad det är underbart att äntligen vårsolen hittat hit! Livsandarna återvänder så sakteliga!

Biggan | 2010-04-11 15:40:57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *