ÄT MER VILT!

14 april - 2010 | 11 kommentarer

Just hemkommen från små smakbitar som Svenska viltakademien (info@viltakademin.se) bjöd på kan jag återigen konstatera att det vilda köttet smakar gott!

Kanske tyckte jag att kråkan! (det är sant!) och gräsanden just idag smakade väl mycket fågel men vildsvinet och bävern var en riktig delikatess!

Och nu är det inte bara datorn som krånglar, min tejpade kamera lyder inte alls! Så håll till godo med väl framkämpade bilder!

Gåsfärsbiffar, bäver och vildsvin..

IMG_7529

Kråka, gräsand och var det tjäder? (från höger till vänster)

IMG_7530

Och här kommer de ungefärliga tiderna för imorgon bitti!

6.18, 7.24 och 9,15

God natt höll jag på att säga!

Men först blir det stekt torsk till middag!


Tack Maria! Alltid bra med tips! /Monika

monika | 2010-05-04 09:12:04

Recept tips Vilt är gott men kan även användas mycket enkelt; Koberg Vilt Hjortsalami med hela enbär i hemmagjord pastasås till skruvpasta Salamin skuren i mindre bitar, färsk gul lök, körsbärstomater, timjan, basilika, parmesan ost Enkel super god vardagsmiddag :-) Maria

Maria Silfverschiöld | 2010-05-03 22:24:33

TKB! Tack för tips till både det ena och det andra! Och God morgon:)! /Monika

monika | 2010-04-16 08:23:43

Biggan Vild, viltmark och viltkött;) ..gott och i tiden! men visst kan björnkött vara ruskigt gott om det inte är den bakre delen...samtidigt som det skall gå rätt till med "framtagande"..inget tjuvskjutande! Bloggfamilia Vilt och en överraskning...GR-174 Casa Gran del Siurana 2008 , Spanien art.nr 122591 och tillfälligt i "folkapoteket"..tror jag och pris i Sverige 100 + men inte 200:) bäst temperatur kring 17 till maten. Funkar också till Monikas utsökta middagstips i Nyhetsmorgon idag;) Go kväll eller kanske god natt för de flesta....med tanken på klockan som styr vårt liv!

TKB | 2010-04-15 22:29:06

Biggan! Lyckliga du som har tillgång till vilt! Och hoppas du hann få en skymt av mig i morse! Doris! Vilt ÄR gott även om kråkan kanske inte blev min favorit! Maria! Bävern var riktigt god efter 7 timmar i ugn på låg temeratur fick den ett mycket mört och fint kött och tack för tipset men nu ska vi försöka se till att det kommer massor med nya "Bröd och marmelad" på marknaden! Anna! Recepten är nu länkade i nästa inlägg! Smaklig måltid och kul att du tittade! Elin Maria! Tack! Och roligt att du fick inspiration! /monika

monika | 2010-04-15 09:58:05

STRÅLANDE MONIKA ! BRA FRAMSTÄLLNING. LOVAR, ATT DET INSPIRERADE. VERKLIGEN ETT NYTT TÄNK FÖR MIG. TACK !! TVÄTTSTUGAN GICK SOM EN DANS. JA, & TILL DIG SOM DANSARE, ÄNNU HELLRE : SNYGGT JOBBAT !

ELIN MARIA | 2010-04-15 07:41:18

Kråka... Låter lite väl spännande kanske! Igår såg jag en bäver liggande i ett dike på min och sonens löprunda (eller ja, det var sonen som upptäckte den!) men jag vet inte. Lite feg kanske, rådjur, älg, vildsvin, mums!!! Hare tyckte jag smakade lite för vilt. Skogsfågel är ju gott också, gillar det vilda men kråka och bäver skulle kanske inte vara mitt förstahandsval ;-) Fast visst låter det spännande! Dagens middagstips kollat och klart, såg supergott ut! Finns recepten på recept.nu eller kan vi få dem på bloggen? Ha en bra torsdag, allesammans!

Anna | 2010-04-15 05:48:34

Tack Maria! jag skall genast kolla!!!!

Biggan | 2010-04-14 21:27:53

Vad häftigt, särskilt nyfiken blev jag på kråka och bäver - hur smakar det? Biggan: om du saknar Bröd o Marmelad - har du kollat in bokborsen.se (bokbörsen)? Det är en superbra sajt där massor av antikvariat är anslutna. Jag fick tag på Monikas härliga Örtamat (sprillans ny) och nu senast Lena Israelssons fantastiska bok om köksträdgården. Den är verkligen ett tips till de av er som är odlingsintresserade!

Maria | 2010-04-14 19:22:51

Käkat duva och hare...mums gott..gräsand hos min mans släktingar i Blekinge...mycket gott! Björnskinka på Värnamo Stadshotell för hundra år sen...oxå mycket gott! Ja jag vill nog påstå att vilt är gott helt enkelt eller är jag bara bra på att äta god mat?

Doris | 2010-04-14 18:04:52

Åh, vilt, min passion...missförstå mig rätt ;-).,, Men älg- kött är nog numero ono för min del, sedan är det rådjur, som jag blivit borskämd med att FÅ mellan varven, min yngsta dotters svåger jagar på svärföräldrarnas gård i Västmanland...inte illa. En gång i livet har jag smakat björnskinka, nej för sött i mitt tycke och det kändes litet kufiskt att bita nallen i rumpan. Monika, både dator och kamerkrångel, uj uj, nu håller vi tummarna, för utan din blogg får vi nog abstinensbesvär hela högen! Kanske vi borde göra en stödgala.. Jag saknar också boken Bröd och marmelad, de övriga, helt underbara böckerna, har jag tack och lov. Kram och hoppas jag kan se dig på TV i morgon.

Biggan | 2010-04-14 17:27:47

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *