BORTGLÖMT!

14 april - 2010 | 5 kommentarer

Ibland finns det fördelar med att titta längre in i frysen…..I går fick jag nämligen jackpot! Jag hittade några lammfiléer och en riktigt fin skiva biff! Och tur var väl det eftersom jag faktiskt glömt att handla middagsmat! Dessutom hade Beata en kompis, Valeria som skulle  vara vår middagsgäst!

IMG_7528

Vad gäller lammfiléerna så bryner jag dem hastigt runt om i smör, saltar och pepprar. Tar upp dem och låter de vila något. Skär sedan filéerna i 2 cm tjocka skivor och just innan serveringen vänder jag runt skivorna i pannan!  Och se där! En härlig lyxmiddag på 10 minuter!

Dagen fortsätter med bortglömda saker!

Ska upp till mitt ”gamla” förlag och diskutera vad vi ska göra med rariteter som Rosendals trädgårdskafé, Bröd och marmelad, Min mat och Klassiska tårtor på mitt sätt…Alla dessa är slut i original sedan länge….alltför länge!

På eftermiddagen ska jag hinna med en lunch i det vilda köttets tecken!


Anna! :) det var gott! /Monika

monika | 2010-04-15 09:53:01

Åh, jösses så gott det där såg ut...

Anna | 2010-04-15 05:43:51

Malin T! Hoppas, hoppas....;)! Annars får du skaffa en fläskfilé till imorgon;)! Anna! Just vad jag sa till den publicistiska chefen på Norstedts idag! Du borde varit med! Men jag tror vi blev bönhörda....det var ett bra möte! /monika

monika | 2010-04-14 16:12:16

Jag är väldigt intresserad av Bröd och marmelad, för den saknar jag. Har letat överallt efter den, är och rotar i varenda antikvariat jag hittar, men ingen verkar vilja göra sig av med den;)

Anna | 2010-04-14 16:05:04

Och vilken jackpot sen, lammfilé är det godaste som finns, helst lammytterfilé! Måste gå och se om jag har samma tur i min frys, tror faktiskt det :-)!

Malin.T | 2010-04-14 10:53:16

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *