HUR GLAD BLEV JAG INTE!

28 april - 2010 | 20 kommentarer

Igår när jag kom till mataffären och såg min barndoms tjocka koljafiléer ligga där och bara ropa på mig!

700 g vägde två filéer, precis som det var när jag var barn! Hem och laga till!

P4270004

Jag skär filéerna i stora portionsbitar, det gillar barnen och då tar de två! Vänder dem i mjöl och steker med dillstjälkar och massor med smör.

Mitt julsalt (som jag förresten använder året om!) kommer väl till pass!

Och sedan begick jag ett helgerån!

Kunde inte motstå de små, små svenskliknande första färskpotatisarna från annat land…Jag som egentligen vill vänta tills de bästa finns här!

Men ack så goda de var, de små pärlorna….med en klick smör, koljan, dillen och citronklyftan, ja jisses så gott och enkelt det kan vara att äta riktigt gott!


Monika! That ain't ever gonna happen!

Susanne | 2010-05-02 11:55:21

Maud! Åh... jag är ALDRIG ensam hemma;)! /Monika

monika | 2010-04-29 17:13:59

Det är ganska gott med ugnspannkaka men framför allt lättlagat. Jag brukar göra en sådan när jag är ensam hemma och inte behöver ta hänsyn till andra än mig själv (maten alltså). /Maud

Maud | 2010-04-29 14:20:24

Susanne! Då ser jag framemot fisk vid nästa besökstillfälle! Cant wait... Maud! Ugnspannkaka har jag inte ätit sedan jag var barn, det kanske skulle vara något en dag! TKB! Ja, måste tillstå att jag blev nyfiken, vilken syn! /Monika

monika | 2010-04-29 07:46:26

Susanne Vinstället på nattbordet, surströmming i köket och du är vattuman... snackar om desperat utgångspunkt..som bonus..träd har grenar och fisk har ben;)..jaja..Sveriges Jerusalem fortsätter och överraska .nu med "fisklikar" Monika Du må ta en sväng till S...nu steker hon jo skiten..;)

TKB | 2010-04-28 21:13:08

Så gott det låter med stekt fisk och färskpotatis. Riktigt svenskt och somrigt! Jag fick äta ugnspannkaka, inte lika gott men fullt ätbart. /Maud

Maud | 2010-04-28 21:02:24

Monika! Vad det gäller makens fisk/fångst, delar vi lika. Han benar ur och rensar (eftersom jag inte gillar att ta i kräket) och jag steker skiten!

Susanne | 2010-04-28 20:10:12

TKB! Jag har flyttat vinstället till mitt nattduksbord för att kunna ha total koll på flödet! Inte en droppe försvinner utan min vetskap, möjligen om jag är så redlös att jag inte märker vad jag själv dricker, men det händer ganska sällan.... Jag är Vattuman, you know, har inga barn ihop med någon/några fiskar, whatsoever. Sågar gärna av hela grenen!

Susanne | 2010-04-28 20:08:42

Mums! Kolja är en fisk man bara ska äta ofta och mycket :-) Brukar tillaga en omelett m kräftstjärtar, dill o lite parmesan gärna ett glas vin till ;-) Må gott alla <3 Biggan , var är DU!?

millan | 2010-04-28 19:05:41

Som man ropar till skogen så svarar den...;) jag gillar ljudet från...jaa-a..gissa vad? Susanne Var inte du fisk i stjärntecken? det är klart att man inte vill såga grenen man sitter på...och du älskar jo fiskaren, det räcker väl långt? Monika Det är väl fisken som gör dig så glad och pigg som du är... Mer fisk på matbordet och livet blir både friskare och längre..och om det nu var någon som trodde att jag var en gädda (du vet; "hälften skäft och hälften kropp")..så tog ni fel.. och Susanne står väl vid vinstället och vaktar?

TKB | 2010-04-28 18:55:14

Catrin! Ha, ha..det låter underbart! Men förköp er inte bara...den ska lagas också;)! Susanne! Så poetiskt! Och jag är alldeles säker på att när maken kommer hem med fångsten/fisken är det DU som står i köket....inte sant?;) /Monika

monika | 2010-04-28 18:34:28

Fisk är inte min starka sida - det måste erkännas!! Jag tycker inte om att ta i fisk. Ironiskt nog, eftersom jag har en man som är galen i att fiska och lyckligt bär hem sin fångst och drämmer dem i bordet med stolt min. Man vill ju inte såra sin älskade, så ibland måste jag ju ta mig samman och laga till hans skatter, men älska det kommer jag nog aldrig att göra....

Susanne | 2010-04-28 17:30:02

Vi har börjat köpa fisk från fiskbilen.se som kom och ringde på en kväll. Ok, det är fryst fisk, men jösses Amalia vilken fin fisk man får, samt gigantiska räkor som smakar himmelskt. Jag förstår inte hur de får tag på dem. Vi har nu frysen full med olika sorters fisk som finns tillhand när andan faller på...

Catrin | 2010-04-28 17:08:08

Anneli Z! Vilken underbar make du tycks ha;)! Elin maria! Ha, ha! Visserligen är det inte bara koljan som ropar på mig i affären...även jag faller dit titt som tätt på allt möjligt som tycks ropa! Och visst var det Gerbera! Lena Pe! Det kommer att bli gott, mycket smör bara!:) Carina1 Åh, tänk att kunna fiska på sin tomt i sin egen flod, vilken lyx! /monika

monika | 2010-04-28 16:08:41

Salut! Det var precis vad jag ât som liten sâ himmla gott! Tyvârr sâ bor jag lângt ifrân havet sâ det blir inte sâ mycket fisk annat ân forell som jag ibland fiskar frân min tomt vid floden. A bientot Carina

Carina | 2010-04-28 12:54:18

Vilken tur jag har! Mamma ringde från affären och undrade om hon skulle köpa färska sejfileer till mig också, den såg tydligen jättefin ut. Ska stekas med SMÖR i dag...Tycker faktiskt att sej är en underskattad fisk. Det är ju ingen kolja men idag duger det perfekt åt mig... Elin Maria! Jag har samma problem som du, choklad skriker på mig i affären också! Högt och ljudligt. Ibland ignorerar jag deras rop men ibland förbarmar jag mig. Man vill ju inte vara en omöjlig typ... /Lena

Lena Pe | 2010-04-28 12:50:22

MONIKA, LITE AVIS BLIR JAG, DÅ KOLJAFILÉER ROPAR PÅ DIG. PÅ MIG ROPAR PÅ SISTONE NÅGRA FÖRBJUDNA CHOKLADKAKOR. JAG VET, ATT DE RIKTAR SIG TILL MIG.......FATTAR INTE.........MEN FÖRSTÅS DET VAR ÄVEN LITE LAX, SOM VILLE HEM TILL MIG FÖR ATT ABSOLUT BLI GRAVAD. STUDENTMÖSSAN FRAM, SJUNGA UPP SIG &" GÅ PÅ DET HÄR" MED VÅREN. FRYSA VID ELDEN HAR JAG GJORT TIDIGARE. GOTT SLUT PÅ DEN HÄR VECKAN ! VILL JAGA DINA VACKRA FAT, GERBERA VAR DET VÄL ?

ELIN MARIA | 2010-04-28 12:39:44

Maken har flyttat mitt trädgårdsland, så istället för en snigelinvaderad plätt i skuggan ( som var omöjlig att rensa) har jag nu 2 fina kragförsedda land på vardera 90 x320 cm. Sådde sallad, morötter, rädisor, dill, persilja och gul lök samt flyttade rabarberplantorna i helgen. Tvekade länge om jag skulle ha någon potatis men bestämde mej för att låta bli. Det ångrar jag nu när jag såg dina fina matbilder, men men det kommer nog svenska färskpotatisar till butiken snart :)

Anneli Z | 2010-04-28 10:49:13

Lena Pe! Jag håller tummarna så att du hittar din fisk idag! Och mina potatisar var supergoda! /monika

monika | 2010-04-28 10:12:14

Men så fisksugen jag blir! Måste ha stekt fisk idag känner jag även om min affär knappast lär ha sån fin kolja. Och färskpotatisarna från utomlands ja...Har hållit påsar i handen vid två tillfällen men lagt tillbaka...Men till helgen måste jag nog ändå prova...Det känns inte helt rätt men jag längtar. /Lena

Lena Pe | 2010-04-28 08:49:13

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *