EN DAG I PARADISET!

18 maj - 2010 | 19 kommentarer

Blir det idag!

Hela dagen ska jag nämligen ägna åt mitt blivande snittblomsland och att plantera vackra blommor i krukor,,,

P5180001

Och ännu härligare är det att Y är här och hjälper mig med ogräset!


Heléne! Åh, det är orättvist att ni ligger så långt före i skåne...! TKB! Bra tanke och bra vintips!...som vanligt! /Monika

monika | 2010-05-19 07:58:58

Lena N Rätt! Gör det du mår bra av;) o kram Monika bara om blomman mår bra av stå där år efter år...o ogräset skall ju bort för att det fina ska växa.. utan att jag nu vet nåt om blommor på riktigt men fösöker och lära mig i smyg...:) Alla fina bloggdamer och herrar Sommar och kallt vitt vin? Nyhet.. Concannon, Chardonnay 2007,USA Torrt,frisk och ändå fylligt med sin smör smak...89 kr, går att lagra till nästa sommar om det skulle vara aktuellt... RÖTT: Nyhet från Mazzei, Belgvardo Serrata 2007,Italien kring 100 kr:) kraftig, fyllig och perfekt till grill...lite nedkyld vid servering..16-18 grader Trevlig kväll!

TKB | 2010-05-18 20:28:47

Härligt.....själv har jag också varit ute i trädgården Jag plockade två stora buketter med olika blommar. Kram Heléne

Heléne Persson | 2010-05-18 20:28:46

Lena N! Ha, ha..du är inte ensam! Häromdagen berättade en kompis för mig att hon "upptäckt" att flera på hennes arbetsplats sysslade med samma sak som henne på dagarna, min blogg:)! TKB! Nej det är ju sant förstås....vissa är vackrast där de står,,,år efter år,,, Biggan! Härligt! Och det är ju inte klokt att min första bok, snart 16 år gammal ligger på topplistan! Men gammal är väl äldst?? /Monika

monika | 2010-05-18 19:58:18

Elin Maria det lät inget vidare alls det där med vattenfyllda källare... vi hoppas på sol och litet bättre väder nu framöver, visst då... Ganska mör i kroppen kom jag inomhus efter att ha pysslat i landen, målat pallkragar mm, gick igenom dagens @, hittar då en information från bok-Adlibris ...MONIKA- du ligger 6:a på Adlibris tio i topp-lista, mest sålda böcker med din bok: Rosendals trädgårdscafé...heja heja.

Biggan | 2010-05-18 18:53:03

BIGGAN HEJ ! JAG HAR EN SÖNDAGSFÄRSK RAPPORT FRÅN NORRA DALARNA. SOM LÅTER HÄLSA : ATT BJÖRKARNA HAR INTE TAGIT SIG SÅ SNABBT SOM I STOCKHOLM. EFTER ALLTFÖR MYCKET REGN RANN VATTEN & LERSLASK NER I KÄLLARVÅNINGARNA DÄR I NORR OCH DET ÄR JU MINDRE MUNTERT.

ELIN MARIA | 2010-05-18 18:27:28

Monika Men alla blommor skall väl inte plockas....och haha..allt är väl och ta i..

TKB | 2010-05-18 17:03:32

Godkväll kära Monika, TKB och alla andra vänner på bloggen. Monika, jag har botaniserat bland alla dina goa recept och hittat "ljummen sallad med fläskfilé och lingondressing". Det blir min ensamma middag ikväll, passar utmärkt en underbar kväll som denna. Måste erkänna att jag botaniserade på arbetstid. Jag borde väl skämmas, men det gör jag inte. Allt som kan skänka oss glädje och förgylla vår tillvaro är även till gagn i vårt dagliga jobb. Kram på er alla.

Lena N | 2010-05-18 17:01:22

Elin maria! Det var en härlig dag om än nu helt slut i kroppen.... Lena N! Oh ja! Tänk det har varit en underbar sommardag och nu kan jag lägga mig ikväll och börja min långa väntan på alla vackra blommor jag ska plocka i sommar.... Birgitta! Men charmen är just olikheterna! TKB! Nix! För mig "plockar man inte"! Lena Pe! Jag vet vad du menar, precis på pricken! Biggan! ja, som sagt! Olikheterna är skönheten med vårt land! Mary! Jag ser till att skaffa mig höjdare hela tiden;) Undersöker nyheter, ibland blir det nitlott förståss. Men en röd i samma klass som mc manis, zardoz, testa den! Annars har vi ju "TKB" här på bloggen som kan allt! Ställ bara frågan så svaras det! Maud! Tålamod har aldrig varit min starka sida....men jag fattar vad du menar! Anna! :)! /Monika

monika | 2010-05-18 16:49:44

Låter härligt!

Anna | 2010-05-18 16:31:28

Nu känner jag mig lite avundsjuk, inte så där otrevligt avundsjuk. Saknar bara att våren ännu inte hunnit så långt här som den gjort hos dig. Jag vill också plantera! Fast vi har ganska varmt i dag och det är skönt. Tålamod heter det! /Maud

Maud | 2010-05-18 16:16:04

Det låter helt underbart med en dag i trädgården! Vi röjde träd och grenar hela helgen och trädgårdsarbete gör verkligen gott för själen :) Till något annat, du nämnde igår vid den lilla pratstunden jag fick med dig att du är en riktig vin-älskare, och då måste jag bara fråga jag skulle kunna få lite vintips av dig. Hittar ingen mail till dig så jag frågar här istället.. Jag såg att du också gillade Mc Manis Petite Sirah som är en av mina absoluta favoritviner och undrar om du har några tips inför sommaren här om några liknande höjdare? Ordinarie som tillfälligt sortiment. Mvh Mary

Marys mat och vintips | 2010-05-18 14:08:13

En så´n underbar oas, så grönt och skönt vilsamt! Vårt avlånga land är ju fantastiskt med sina skillnader i klimat, läste Birgittas inlägg här ovanför, regn och musöron "hemma " i Jämtland=stugan... här på hemmaplan vid kusten i mellansverige har jag burit in och ut mina växter pga kalla nätter... Hur är det i Dalarna Elin Maria, tro? I eftermiddag SKALL fem lavendelplantor ner i landet och en amerikansk blåbärsbuske, så det så...nu får det bli "ordning på torpet" Våren är ljuvlig---attsccchiiiiiiiiiiiiii

Biggan | 2010-05-18 11:45:18

Nu fick jag än mer hemlängtan...Satt just och pratade trädgård med en patient, fick en ledig stund och kikade in här och möts av den vackra bilden... Varje dag efter jobb och middag springer jag ut för att få "jobba" så mkt som möjligt därute innan läggning av barn och andra kvällsbestyr tar över. Det här är en otroligt härlig tid - mina helger består i stort sett bara av "trädgårderande" just nu... Älskar grönskan! /Lena

Lena Pe | 2010-05-18 10:34:22

Monika Flera blommor...räcker det inte att du finns där och blomstrar?;) ha en härlig dag!

TKB | 2010-05-18 10:14:16

PS. Ursäkta felstavningen av ditt namn, min syster heter Monica med c så det gick av bara farten ;)

Birgitta Höglund's Mat | 2010-05-18 09:18:53

Vad grönt och fint du har det i ditt Paradis, Monica. Här i Östersund börjar musöronen komma. Men regnet vräker ner idag, så det blir inte så mycket gjort på min balkong..

Birgitta Höglund's Mat | 2010-05-18 09:17:21

Hej kära Monica, Njut av dagen och av att få vara ute. Ser ut att bli en underbar dag. Själv sitter jag på kontoret hela dagen, men har mitt skrivbord bredvid ett stort härligt fönster, så jag kan se solen. Din trädgård är underbar. Kram Lena N (ett av dina fans)

Lena | 2010-05-18 09:09:09

YLVA, YRSA, YRLA, YNGVE, X OCH MONIKA. SÅ TREVLIGT, ATT NI FÅR VARA I PARADISET. HOPPAS DET GÅR BRA FÖR ER. JAG VET, ATT I BORLÄNGE DÄR FINNS VERKLIGEN PARADISET, ETT BOSTADSOMRÅDE / STADSDEL /, SOM MAN KAN IRRA BORT SIG I. NU ÄR DET TOPPEN, ATT P. HAR KOMMIT LITE NÄRMARE.

ELIN MARIA | 2010-05-18 09:08:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *