SUPERSNABBT OCH LÄTT!

19 maj - 2010 | 5 kommentarer

Det mest komplicerade under en intensiv arbetsdag i trädgården är att man måste bryta för lunch!

Och det faktum att lunchen ofta infaller just när man kommit igång ordentligt gör att jag flera gånger bara struntar i att äta. Men det gick ju inte igår när Y var här och hjälpte till så det fick bli något snabbt och lätt!

P5180001_1

En riktig ”Cowboyomelett” med potatis och kött från ”gårdagen” görs på 5 minuter och mättar! Vacker blir den av nyskördad fint klippt gräslök.

2 personer

4 ägg

4 msk vatten

Flingsalt och nymalen svartpeppar

Några kokta kalla potatisar

1 köttbit från ”igår” Smör till stekning

TILL GARNERING OCH SERVERING:

Gräslök

2 tomater i klyftor

Skär kött och potatis i bitar och stek i smör.

Vispa ihop äggen och vattnet, smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar. Häll det i en medelvarm panna.

Låt steka och peta lite här och var så äggsmeten rinner ner. Omeletten är klar när den nästan stannat helt.

Klipp till sist över rikligt av gräslök och servera omeletten med tomatklyftor och en kall lättöl!


Anna! Ja visst! En omelett kan göras på vad som helst! Fast äggen är ju nödvändiga.... /Monika

monika | 2010-05-21 07:02:44

Omelett är perfekt, snabbt och gott samt väldigt lätt att variera!

Anna | 2010-05-21 06:05:08

Maria! Åh, mitt kryddland är riktigt på g redan nu! Lena Pe! Jag håller med, en sillbit är alltid gott i värmen! Jag har också ringblommor och luktärtor bredvid mina favoriter Dahlior, solrosor, malva, anemoner och rosenskära! /monika

monika | 2010-05-19 13:03:09

Vid en första snabb anblick på bilden fick jag för mig att det var potatis, matjesill, gräddfil och gräslök och blev så otroligt sugen på just detta... Omelett är också gott men inte mycket slår sill och potatis av bra kvalité... Nu vet jag iallafall vad jag ska äta ikväll. Monika - nyfiken! - förslag på bra snittblommor? Jag kör alltid med mina älskade ringblommor och luktärtor men det vore kul att pröva något nytt också. /Lena

Lena Pe | 2010-05-19 08:28:54

Vilken perfekt "rest-mat". Jag gjorde precis samma sak igår, men med potatis, grönsaker och svamp istället. Och massor av persilja... nu längtar jag till kryddlandet "kommer igång".

Maria | 2010-05-19 08:10:03

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *