SÄG SEJ!

30 juni - 2010 | 10 kommentarer

Sej är en sådan där fisk som jag aldrig tänker på innan jag kommer till affären, jag tänker egentligen aldrig:

Idag ska jag köpa sej!

Nej, nej… men igår när jag stod där vid fiskdisken så var det faktiskt just sejen som såg allra godast ut! Tjocka stora filéer från Nordostatlanten låg och glittrade bland isen trots sin ”tråkiga” färg.

Och ack så gott det blev!

Jag delade två stora filéer i sex bitar, vände i mjöl och stekte i rikligt med smör tillsammans med dillkvistar tills fisken var gyllene….det var så gott att jag glömde ta bilden när de låg och stekte i pannan! Men denna lilla ynkliga bit låg kvar när vi ätit klart och gjorde sedan Nelly överlycklig!

P6290003

Dessförinnan hade vi tuggat i oss en härlig Caprese!

Mozzarella med solmogna tomater, massor med basilika, olivolja, balsamvinäger och flingsalt!

P6290001


Monika Inget!! Nelly kommer att klara av det..hon måste bara få tid att komma på själv hur det skall gå till! Tålamod:)

TKB | 2010-07-01 20:39:30

TKB! Hon tar inte luckan!!!! Vad ska jag göra? Namn! Jag åt också pilgrimsmusslor i min ensamhet...;)! Biggan! Åh, härligt att ni finner varandra här. det tycker jag om! Och du är tillbaka, ännu bättre! Elin Maria! Vi avvaktar Biggans svar... /Monika /monika

monika | 2010-07-01 18:38:30

Sötaste, rara ELIN-MARIA! Jag skriver direkt till dig för att berätta, att jag beundrar dig och ditt sätt, att vara tillsammans med din bror. Det du gör tillsammans med honom och FÖR honom... Din dukning av midsomarbordet med hjärtan och gamla bokmärken mm, mm. Rörande med omtanke och så kärleksfullt. Tänkte på dig när jag i måndags lyssnade på Pär Johanssons "Sommar" i p1... ... att hitta DIG på just den här bloggen bland Webergrillar, vintips och flingsalt...tyder väl på, att Monikas beundrare, liksom hon själv, även har andra kvaliteér än ett stort matintresse. PS om du missade Pärs Sommar-program gå gärna in på sverigesradio.se, klicka fram sommarvärdar 2010, där hittar du isf sändningen. Lev väl! Ha en underbar sommar/till er alla/ Peace Love and Understanding.

Biggan | 2010-07-01 15:47:57

Hej Mpnica och alla bloggare För mig så blir det pilgrimmsmusslor ikväll med pasta mmmm. Härlig 1:a semesterdagsmiddag. Fiskaffären på Östgötagatan stänger imorgon inför sommarsemestern. Alla varor säljes för -40%, då är det roligt att handla.

Namn | 2010-07-01 15:35:55

Så klart.. varför går på linan om det finns motorväg.....och luckan tar hon när hon vill vara självständig och bestämma lite mer själv:) Jaha du..sejen...och dillen..skulle föreslå 3 olika beroende på vad man gillar.. 1. Zecci , Marche vin Italien nr 2478, 109 kr (kan vara lite mycket mer sin smörsmak till smörstek) 2. Sancerre nr 5338 129 kr Frankrike (lite syrligare och kan matcha smörstek) 3. Chaplis nr 5765 149 kr , Frankrike (torr, fruktsyra som matchar kanske dillen bäst) men som sagt...alla har sin egen smak och att hitta "rätt" gäller det att prova, testa, låta sin egen erfarenhet och smak ta ett beslut;)

TKB | 2010-06-30 19:36:54

Saralito! Åh, alla tror att de är dåliga på fisk! Men fisk är lätt att laga! Och till sejen hade jag färskpotatatis med en smörklick och sallad! Hur gott som helst! Lena Pe! Ja, den ser för tråkig ut! Men faktum är att de tjocka filéerna igår såg både vackra och goda ut! Så det gäller att passa på;)! Heléne! Kram själv:)! TKB! Ha, ha...Nelly ska lära sig gå i kattluckan hela kvällen...ingen lyx idag iallafall...hon fattar inte varför alla dörrar är öppna som vanligt! Och Jaha... vad ska vi dricka till sejen?? /Monika

monika | 2010-06-30 18:29:01

Monika Den biten skulle nog gjort en och annan lycklig...Nelly lever i lyx helt enkelt..jaja...får väl titta på vinutbudet och trösta mig med att "gott dricka till" är hälften av smakupplevelsen:) ..

TKB | 2010-06-30 17:42:01

Så gott! Kram

Heléne Persson | 2010-06-30 16:20:42

Åh jag gillar verkligen sej, tycker det är en rejält underskattad fisk. Ser kanske trist ut som rå men blir supergod stekt i - naturligtvis - mycket smör och med härligt flingsalt och grovmalen svartpeppar på. Godast så tycker jag. Bra pris brukar det vara på sej också. Härlig capresebild! /Lena

Lena Pe | 2010-06-30 13:53:48

Jag är dålig på fisk. Jag älskar att äta det, men jag vet aldrig vad jag ska laga själv. Vad serverar du till när du steker sej exempelvis?

Saralito | 2010-06-30 12:24:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *