FASANSFULL UPPTÄCKT!

12 juli - 2010 | 10 kommentarer

Denna ljuvliga morgon, direkt efter min sedvanliga morgonrunda runt ön med efterföljande morgonbad gjorde jag en ganska fasansfull upptäckt. Passerade sopbilen på kajen just vid tömning av helgens alla ölflaskor i glas och vad ser jag!? Jo att flaskorna töms rakt på påsarna fyllda med allehanda sopor som matrester och annat jox!

Jag kan inte låta bli att fråga killen som gör det  om han verkligen gör rätt?

Blandar ni alla sopor på det här viset? Vi som står och sorterar våra sopor in i minsta detalj här på Marstrand, minsta lilla plastförpackning skiljs från matrester och ve den som lägger en tidning i soporna!

Han ler och svarar:

-Ja,,inte åker vi runt med sorteringsbilar.

-Men, svarar jag,,,,tycker du inte själv att det är konstigt?

-Jo, det kan man ju tycka säger han och tömmer nästa!

En riktig känga till Kungälvs Transporttjänst AB (som det stod på bilen!). Och kanske det värsta! Just denna firma lyfter fram sitt miljötänk på sin hemsida, FY!

Annars har vi det fortsatt bra!


Hej Monika! Jag "läser Dig" dagligen, härligt! Väntade mig en kommentar ang den vackra vänerlaxen och hur den tog sig till västkusten från Värmland och Vänern, (litet skämtsamt)? Instämmer i alla inlägg ang sophanteringen. Vi är väldigt noga med att källsortera och blir väldigt ledsen om liknande skulle ske på andra ställen, men förmodligen gör det det. Ha en fortsatt skön sommar och tack för Dina bloggar. Tack! Pia i Kristinehamn, Värmland.

Pia Clausen | 2010-07-14 18:34:54

Gunilla! Grundlurade! /Monika

monika | 2010-07-13 09:50:17

Det är ju förskräckligt, men detta har vi misstänkt !! Här står man och sopsorterar och så blandas allt ihop sedan, vadå lurade ?

Gunilla | 2010-07-13 09:48:36

Maud! Ja, jag vet, sådana bilar har vi på Djurgården också men detta var något helt annat! Och idag regnar det på Marstrand efter en dramatisk natt med blixtar och dunder! TKB! Vilken liknelse! Och jodå Engelsmannen står kvar! Martina! Nej och varför gör de inte det? /Monika

monika | 2010-07-13 09:43:28

Bra att du säger ifrån, inte alla som gör det tyvärr......

Martina | 2010-07-13 08:18:54

Monika Det var tråkigt att läsa...som att köpa oxfilé, allt gott till och köra allt i en mixer inkl. väldigt gott vin...uhh! Trots det står Engelsmannen kvar med sin tilldragningskraft, vacker natur och många historiska hopp;)

TKB | 2010-07-12 18:14:24

Instämmer! Fy tänk om vi har det så här också?! Fast när jag tänker efter så har sopbilen två olika "hål" beroende på om han tömmer den bruna tunnan eller den gröna. Man tappar sugen på sophantering/sortering när det inte funkar i alla led. Skönt att allt annat är bra. Här har vi drygt trettio grader i dag. Puh och skönt på samma gång. /Maud

Maud | 2010-07-12 17:33:55

Malin och Anna! Inte klokt! Och värre,,,,är det bara jag/ni som reagerar??? Lycka till med baket och vi hade ytterligare en härlig hoppdag på Engelsamannen. Nu blir det middag på värdshuset:)! /Monika

monika | 2010-07-12 16:31:19

Ja det är ju sånt man hör talas om men inte riktigt kan tro på när det hela tiden poängteras vikten av att sopsortera. Konstigt "miljötänk"! Hoppas du får en fin dag i övrigt!!!

Anna | 2010-07-12 09:23:20

Ja, det var ju märkligt måste jag säga. Visst blir man ledsen över sånt beteende, särskilt när vederbörande påstår sig värna om miljön. Man får väl bara hoppas att de bättrar sig och under tiden fortsätta att själv göra så gott man kan. Ha annars en fortsatt bra dag i värmen! Ska själv strax börja grädda veckans brödbak, bonusbarnen kommer så nu blir vi storfamilj-oj vad bröd det går åt! Kram!

Malin | 2010-07-12 09:02:25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *