Ö-LIV!

13 juli - 2010 | 5 kommentarer

Det är ju rätt intressant att foga sig efter vad det finns för råvaror att tillgå på en ö när det kommer till matlagningen…. men ibland blir jag inte klok på Coop på koön (den  enda affären i närheten av mitt liv just nu om man bortser från den lilla handlaren på själva Marstrand!)

Här finns aldrig tillräckligt av något men jag antar att jag får vara glad över att den finns….

Grönsaker, bär och frukter av bästa kvalitet kan vi få genom Georg och Sigvard på kajen, (förresten inte bara det! De har en finurlig affär bredvid tobaksaffären, som förresten också är deras, som har allt!°) En och annan fisk kan vi skaffa oss från både Arvidsons fisk och fiskståndet på koön om vi inte har turen att träffa fiskaren direkt eller ringa i rätt tid!

Nu står ju dessvärre inte fisk så högt i kurs hos tonåringarna så min lycka var stor när jag lyckades grabba tag i den sista fläskfilén på Coop!

Den stektes i skivor och serverades med min goda potatis och ett vitlökssmör som  jag rörde ihop. (5 rejäla vitlöksklyftor, flingsalt rörs ihop med ca 150 g rumsvarmt smör)

Men det händer annat om dagarna!

Idag stötte jag på den här mannen!

P7130014

Men Jisses!

Han går och bär på en Vänernlax här på Västkusten!

Och annat man kan roa sig med här på Marstrand!

Direkt efter gårdagens morgondopp kom Rakel och jag gåendes utanför Bergs konditiori för att köpa frukostbrödet och vad får vi se?!

Joo, en tavla som föreställer oss i samma ögonblick!

Jag i vit morgonrock och Rakel i röd. just utanför Bergs..

P7130015

Jag köpte den såklart!

Har flera tavlor hemma i Stockholm som Karin målat men denna ska vara här! För som Rakel sa:

-Nu kommer vi aldrig att glömma just den här morgonen Mamma!

Och när jag såg hur fina ramar Per-Olof satte på tavlorna sprang jag hem för att hämta affischen jag köpt dagen före…..kunde han möjligen tänka sig att rama in den?

Och det kunde han! Så fint gjort och jag är helnöjd!

P7130016

Och dagens shopping avslutades med en välbehövlig grytlapp!

P7130017

Med andra ord:

Allt är egentligen som vanligt på semestern…man behöver något extra och något nödvändigt!

Och imorgon åker jag till hem till Djurgården några dagar för att klippa gräs och klara av några jobb som släpar efter!


Underbart läcker tavla, den förstår jag att du köpte!

Anna | 2010-07-16 13:53:27

Åsa! Ja, de är verkligen helgoa Karin och Per-Olof! Malin! Jag känner igen det där med jordgubbarna! Har tyvärr flera gånger i år köpt Prima bär där jag fått kasta halva asken, trist! och jag är snart tillbaka, tack! Maud! Åh, tack! Och vad lustigt att du var på väg att köpa den! /Monika

monika | 2010-07-14 13:48:42

Ja man blir ju hungrig trots att det är så varmt och badande barn brukar blir alldeles hemskt hungriga. Vilken underbar tavla och vilken underbar kommentar från din dotter och det är ju alldeles på pricken: Ni kommer aldrig att glömma den dagen. Fick en flashback eftersom affischen du ramade in var den jag flera gånger försökte få köpa när jag var på Marstrand i september. Den hängde utanför butiken men butiken var stängd med skylten "kommer strax" hängande på dörren, hela tiden jag var där. Tråkigt! Jag tycker den är fantastisk och gratulerar dig naturligtvis till din goda smak. Ja välkommen till ostkusten då. /Maud

Maud | 2010-07-14 13:35:11

Vilken fin tavla, och vad vackra färger! Förstår att du måste vara glad och stolt över den! Ja, det där med råvaror.....ska ha släktkalas idag och har stått och småsvurit över 1) att jag är så dum att jag bjuder på gräddtårta i värmen, grädden uppför sig ju inte direkt som man vill i den rådande temperaturen.. 2) att jordgubbsförsäljaren lurat på mig dåliga bär trots försäkran om toppkvalitet! Ja ja, med mycket strössel kan man väl dölja det mesta=) Ha en bra resa hem och välkommen åter till västkusten!

Malin | 2010-07-14 08:09:20

Tänk va kul det kan vara att läsa en blogg mitt i natten... Att helt plötsligt upptäcka en tavla från "vår egen Ateljé". Det är bästa kompisen Lottas föräldrars Ateljé som jag & min far renoverade förra året. Per-Olof & Karin är de ljuvligaste av vänliga människor. Så roligt med Karins tavla på Er, ska visa henne & P-O detta fina inlägg. Kram Åsa Ps:Har levt där ute länge under höstens renovering & vet hur "nöjd" man får vara för dett lilla i affärerna när man vill laga lite mat ;D Ds.

Åsa Johansson | 2010-07-14 01:42:10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *