HÄRLIGT DAGSVERKE MED GOD BELÖNING!

15 juli - 2010 | 8 kommentarer

Det finns ju såväl fördelar som nackdelar med att ha en egen och rätt stor trädgård. Den märker direkt när inte just du är hemma och kräver sin kärlek och skötsel.

Nu vill jag nog påstå att vår trädgård fått bra skötsel när vi varit borta men det är det där lilla extra, kärleken, det där som ingen annan gör om det inte är den egna trädgården!

Idag har jag klippt av tusentals vissna rosor  för att jag vill ha nya i augusti och det kan jag ju knappast begära av någon annan som inte ska inte ska njuta av de nya?!

Heller inte begära att man ska vattna på de kritiska ställena, de där som ständigt är bortglömda även för mig som är beredd att ge allt!

Men nu har jag jobbat som en galning för att förhållandet ska bli som vanligt igen innan jag åker tillbaka till Marstrand!

Klippt mängder med gräs, vattnat, vattnat och vattnat!

P7150008

Pyntat lite!

P7150009

Och nu kom belöningen!

En bortglömd lammfilé i frysen som jag stekte med smör, åt bara sallad till och en klick basilikasås! Mums! (Nu fick jag ju bestämma alldeles själv;)

Och sällskapet var det allra bästa, Nelly! (Längst upp till vänster i bild)

P7140002


TKB! Mera vintips, tack! /Monika

monika | 2010-07-16 19:50:04

Monika Variation må jag säga...från sopsortering till rossortering;) Snyggt o personligt...i trädgården alltså. Sommar är fullt med aktiviteter o upplevelser...rörligt och smakrikt;)..snart kommer jag med "vintips"..skall bara prova några till. Önskar en fortsatt skön sommar både till dig Monika och till er alla på bloggen:)

TKB | 2010-07-16 17:38:29

Catrin! Åh, tack! Med trädgård är det så att om grunden är bra lagd så kan den "förfalla" i ett par veckor och sedan när handen läggs där igen så svarar den direkt! Malin! Åh, ,,ni har en fantastisk tid framför er! Av både besvikelser och glädjeämnen innan ni kommit fram till vad som funkar! Lycka till! Bigge! Ha, ha...nej tillgång och efterfrågan vad det gäller basilika är ett ständigt problem! Men tack och lov är den lättodlad så här års! Anna! :)! Gunilla! Ja det ska jag göra och tänk att de läser matbloggar på Kungälvsposten;)! Och nu får vi bara hoppas på att det leder till bättring! /Monika

monika | 2010-07-16 17:37:35

Monika, läs dagens Kungälvs-Posten när du kommer tillbaka till Marstrand!! Där finns artikeln om sophanteringen med. Tänk vad en ilsken tanken på bloggen kan resultera i....!! - som ringar på vattnet! Ha en skön fortsatt sommar och välkommen tillbaka till västkusten! /Gunilla

Gunilla | 2010-07-16 14:39:46

Åh vilken vacker trädgård du har och din måltid ihop med Nelly är ju som en tavla!

Anna | 2010-07-16 13:54:51

Jättefint! Odlar du egen basilika, för du måste ju göra av med massor. Vi odlar för det blir dyrt att köpa små krukor hela tiden tycker jag. Är ändå sparsam för tillgång och "efterfrågan" går inte ihop. Fortsatt skön sommar!!

Bigge | 2010-07-16 09:55:21

Vad fint det blev! Ja, mycket jobb är det med trädgård. Flyttade själv till nytt hus förra året, och detta blir första sommaren när maken och jag ligger med ändorna i vädret och rensar ogräs för att det ska bli sådär fint som man tänkte sig det i höstas. Nu fick jag lite inspiration, tack för det=)!

Malin | 2010-07-16 09:04:25

Åh,Monika så vackert och välskött du har det i din trädgård.Ja,att det krävs både hårt arbete och mycket av det "lilla" extra det märks.Just det där "lilla"extra tycker Jag du har väldigt mycket av.Det är ju därför bloggen är så fantastisk,vi läsare får ju ta del av hela din kreativa sida.Vilket är så kul!Ha det fortsatt bra i Stockholm innan du återväder till Västkusten./Catrin

Catrin | 2010-07-15 21:44:04

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *