BASILIKASÅS X TRE ELLER FYRA?

16 juli - 2010 | 13 kommentarer

Jag är antagligen inte klok!

Älskar min basilikasås så till den milda grad att när jag ikväll skulle bjuda en väninna på middag blev det basilikasås x tre! (Men så ÄR den ju god till allt också….)

P7160005

Lax med en skvätt basilikasås och swich in i ugnen på 250° i ca 12 minuter, kokta färska rödbetor med klickar av den gudomliga osten St Agur och några droppar basilikasås och en sallad med dressing…ja, basilikasås!

Mmmmm!

Som toppen på isberget gjorde jag mitt i alltihop en telefonintervju med Expressens matbilaga och på frågan om vad som var helt oumbärligt…ja, gissa vad?

Min basilikasås såklart!

Och nu blir det hallon och smultron från trädgården till desset men utan basilikasås;)!

För övrigt är det lite kul tycker jag att alla som kan läsa Kungälvsposten idag kan läsa en artikel om mitt inlägg om sophanteringen på Marstrand. (Vet nu inte om artikeln finns på nätbilagan men är alldeles säker på att den finns i papperstidningen för det har både barnen och Gunilla berättat!)

Hoppas nu bara att det leder till något bra!


Anna! Tusen tack! Den ska provas såklart! /Monika

monika | 2010-07-21 09:25:11

Här kommer grillsåsen som vi har i kylen bredvid basilikasåsen: 2 msk sirap ½ tsk timjan 2 klyftor vitlök 2 msk balsamvinäger 1 msk tomatpuré lite salt 1 tsk soja 1 dl matolja Se till att alla ingredienser har rumstemperatur! Blanda ingredienserna och tillsätt matoljan lite i taget. Det är mycket godare än det kanske låter!

Anna | 2010-07-19 20:43:59

Anna! Gärna, tack! /Monika

monika | 2010-07-19 13:12:26

Om du ska testa "min" grillsås kanske du rentav vill veta alla sakerna som ingår? Säg till i så fall så fixar vi det! Kram

Anna | 2010-07-19 06:59:34

Katarina! Åh, tack! Och vad kul att basilikasåsen gick hem! Anna! Ska testa din grillsås! TKB! Njut av ledighet och vänner! Men glöm inte bort oss här på bloggen;)! /Monika

monika | 2010-07-18 12:33:39

Monika Såsen har blivit ett måste även här och nu får jag semester några veckor:) Skall verkligen fokusera mig på att tillbringa tid med kompisar och bara ta dagen som den kommer. Ha en fortsatt härlig sommar!

TKB | 2010-07-17 22:57:39

Kan lova att grillsåsen är god, jag var mycket tvelsam först men efter test så mumsar alla! Och alla som inte har testat bailikasåsen: Gör det!!!

Anna | 2010-07-17 20:24:53

Hej! Tack för din fina blogg som jag ofta besöker för inspiration. Den ger mig alltid tips och jag blir så glad av den. Du är inte bara duktig att laga mat och baka utan är verkligen duktig att skriva. Inte konstigt att du skriver så bra böcker! Nu har jag gjort din basilikasås till vår lördagsmiddag. Eftersom jag redan provsmakat vet jag att den är så god som du skriver. Tack ännu en gång och på återseende, trevlig helg, Katarina "amospersson"

Katarina "amospersson" | 2010-07-17 15:15:27

Anna! Du verkar lika "galen" som jag;)! Och din grillsås verkar god! Anna! Nej jag hittade den inte heller i nätupplagan men den kanske kommer......jag vet att den är där iallafall och tycker också att det vore bra om den resulterade i en förändring. Torprosen! Bra! Och såklart du måste testa basilikasåsen! Martina! Du måste! /Monika

monika | 2010-07-17 15:11:03

Mycket snack om den där basilikasåsen, jag får nog testa den snart ;-)

Martina | 2010-07-17 10:52:25

Hej där! Din artikel om sophanteringen är just läst, bor i Kungälvsområdet..jättebra Monica...Hoppas det ger resultat med! Har inte smakat din basilikasås..men det låter gott, får nog testa..Ha det så bra önskar Torprosen

Torprosen | 2010-07-17 07:47:21

Hittade tyvärr inte artikeln men jag läste ju nu på morgonen så den kan ju vara borttagen till förmån för nyare nyheter. Men jag hoppas verkligen att den ger resultat!

Anna | 2010-07-17 07:30:51

Klart du är klok, basilikasåsen är ju oumbärlig och den allra enklaste godaste! När någon frågar mig om sås så får de alltid det receptet... Och så smyger jag med en lika enkel grillsås att ha redo i kylen, med lite sirap, balsamvinäger, tomatpuré, timjan mm, mustig och god. En grön och en brun flaska står oftast på bordet när vi grillar så kan man välja, eller ta båda ;-) Mer basilikasås åt folket!!!!!!!!!!!!

Anna | 2010-07-17 07:28:37

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *