EGENTLIGEN ÄR DET INTE KLOKT!

19 juli - 2010 | 9 kommentarer

Att vi inte är hemma nu när vår trädgård visar sig från sin bästa sida!

Det är ju inte bara det att den var Gudomligt vacker när jag lämnade den idag efter att den fått några dagars kärlek av mig, (nu är häckarna klippta, gräset vattnat och klippt, snittblomslandet upplyft och vattnat, grönsakslandet rensat och provsmakat och framför allt och det mest tidskrävande, varenda vissen rosenknopp är bortklippt, (jag vill ju ha nya rosor när jag kommer hem!) utan också  att det nu är det skördedags av både blommor, bär, rotfrukter och tredje omgången sallad!

Och det var väl just detta som fick mig att packa ner fem potatisar i väskan som ska med mig till Marstrand, en till oss var, för Jisses vilken bra sort jag satt i år! Röd och vacker i skalet, fast och vit i köttet…men vad hette den?

P7180002

Och ni ser ju att både smultronen och hallonen är på G!

Som tur är har jag Yvonne till hjälp som just nu skördar bär och fyller min frys för allt vad hon förmår!

När potatisen är så god som denna behövs nästan inget tillbehör alls förutom en rejäl klick smör och lite flingsalt.

Trots detta fick jag ner både lammkotletter, (marinerade i min bästa marinad) och sparris (med, med risk för att bli tjatig! men basilikasås!) som tillbehör till guldklimparna till middagen igår!

P7180007

Nu blir det en tillvaro utan trädgård, istället får jag klippor och hav och det är nästan lika vackert, om inte ännu vackrare….

Jag kan bara hoppas på bra bad- och båtväder!


Maud! Ha, ha! Lycka till! Anna! Visst är det ljuvligt med det egna! Maria! Vet inte exakt vad du menar men vattna ur squashen, skär den i långa skivor och strö salt över låt ligga så vätskan dras ut. Skölj och torka. Grilla sedan och lägg därefter in den på väl rengjord burk i olivolja med kryddor! Bigge! Tack för god reklam och kul att det blev så bra! TKB! Absolut! Och de åts med andakt! Lasse! Åh, kärlekspotatis! Kunde tänka mig det så god som den var.....Tack! Heléne! Lycka till på Gothia! Ingrid! Jag håller mig till SJ när jag far upp och ner på detta vis, bekvämt och bra! Och så underbart med hallon! /Monika

monika | 2010-07-21 09:24:18

Håll i ratten & på med hatten. Kör försiktigt. Idag så har jag plockat 4 liter solmogna hallon. De var söta och sååå goda men ganska små pga värmen. Röda vinbären däremot var nästan stora som små vindruvor. Härligt att skörda trädgården nu.

Ingrid Johansson | 2010-07-20 22:50:54

Ha en skön semester och vad härligt att se ett smakprov på allt som växer i trädgården. Här skördar jag också för fullt, men nu några dagar på Gothia cup. Kram Heléne

Heléne Persson | 2010-07-20 19:02:10

Hejhej Monika. Tror Din potatis heter Cherie, även kallad "Kärlekens potatis". Det är en s.k. salladspotatis. mycket god är den i alla fall.

Lasse | 2010-07-20 16:29:23

Monika Självklart får du sol och bad! och blev familjen glada av var sitt potatis?;)

TKB | 2010-07-20 08:17:58

Till alla er som ska grilla: Förarbetet med Monikas revben eller kamben är värt allt arbete för resultatet är UNDERBART gott. Så tyckte även alla våra gäster i går. Vi gjorde flera olika glaze och de med mer smak var populärast. Mest uppskattade blev de vi glazat med Sweet Baby Ray´s Hickory & Brown Sugar, så pröva gärna den färdiga flaskan.

Bigge | 2010-07-20 07:16:15

Vår potatis blev också lyckad i år (Minerva). Och sommarsquashen skördas för fullt - kan den ha hetat defender? Men roligast av allt är att den italienska squashen " Tromboncino" växer så det knakar... Har för mig att jag sett en inlagd variant i Ligurien som hette typ Trombetto. Har du Monika, eller någon därute, något bra tips för tillagning av tromboncinon? Sedan har jag lite chili med hetta av varierande grad. Har också en "sötpeppar" som jag fått en planta av en bekant - tillagningstips någon? tack på förhand.

Maria | 2010-07-19 21:30:25

Åh så underbart, egen potatis är något alldeles extra, vi har också haft förmånen att njuta av egen potatis några dagar! Och alldeles nyss fick jag en handfull hallon av maken som han just plockat i trädgården, mmmmmmmmmm!

Anna | 2010-07-19 20:37:36

Allt ser fantastiskt fint ut. Hos oss blir det grillfest till helgen och då ska jag absolut servera din Basilikasås. Efter alla superlativ om den går det inte att hålla emot längre. /Maud

Maud | 2010-07-19 16:59:58

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *