NY DAG, NYA IDÉER, NYA GÄSTER OCH NYA BAD!

22 juli - 2010 | 10 kommentarer

Jaha så vaknade vi efter en natt med skönt sommarregn och trodde att dagen skulle gå i grått! Men så blev det inte!

Igår hade vi besök av bästa vännerna hemifrån Djurgården och idag kom nya Djurgårdare!

En promenad runt ön och se då sprack himlen upp! Väl framme vid trampolinen var det dags för bad!

Och jag var först i!

P7220007

Därefter en välförtjänt lunch på Värdshuset, färska räkor och en öl!

P7220009

Och även om räkorna var goda och ölen iskall så var största intresset att Henke Larsson satt vid ett bord bredvid…. åtminstone för Beata som en gång hållt honom i handen när hon var ”knatte” på Råsunda!

Båtfärd och flanerande följt av enkel middag för många hemma, spagetti och köttfärssås. Men vi kom på en ny idé!

Vi kan servera maten genom fönstret!

P7220012


Monika haha...nej du..mer höjd nästa gång och allt blir perfekt;)

TKB | 2010-07-24 11:56:42

Eskil! Tack själv för att du tittade in! Och kanske för ett ögonblick trodde jag att du tog kontakt i annat ärende...men jag kontaktar dig senare, nu känner vi ju varandra! Och här finns massor med kärleksfulla och genuint intresserade människor av både vårt Svenska matarv och geografiska talanger så nog hittade du rätt ändå! /Monika

monika | 2010-07-23 18:42:33

Hej Monika! Tack för en trevlig och inspirerande blogg. Jag skulle vilja tipsa dig om den tävling som vi utlyst om årets Matlandethuvudstad. Kanske har du en självklar stad eller kommun som du tycker ska bli årets Matlandethuvudstad. http://www.regeringen.se/sb/d/12806/a/149297 Jag hoppas du får en fortsatt trevlig sommar! Med vänlig hälsning Eskil Erlandsson Jordbruksminister

Eskil Erlandsson | 2010-07-23 15:43:44

Gunilla! Ja, kvällsdoppen är ljuvliga och lycka till på nästa cup! Martina! Ha, ha,,nej det glömde jag! TKB! Det kan inte bero på honom som tog bilden;)? Bigge! Underbart! Malin! Gott:)! Och kul att du var här! Anna! det är kul med besök men visst är det rätt skönt när alla åker hem också? /Monika

Monika | 2010-07-23 11:35:06

Det ser så mysigt ut! Här har vi myst med bror och svägerska i tre dagar. Ljuvliga utflykter till östgötska pärlor bl.a. Vadstena med fika på Rådhuskonditoriet där te och kaffe serveras i liten kanna till var och en! Sånt är det hög mysfaktor på tycker jag! Ljumma, långa grillkvällar och katten var överlycklig att ha sällskap ute hela kvällarna! Nu har släkten åkt hem så idag får vi klara oss själva men det ska väl också gå bra!

Anna | 2010-07-23 08:20:39

Åh, vad härligt det såg ut! Var faktiskt ute en tur på Marstrand i förrgår, och med barnvaktshjälp från mor och far fick även jag kastat mig i böljan den blå. Testade även Bergs vaniljbullar, de gick inte av för hackor! Väl hemma blev det din rekommendation med kokta rödbetor, grönmögelost och basilikasås. Kombinerat med lammfärsbiffar smaksatta med vitlök och färska örter fick det änglarna att sjunga i munnen!

Malin | 2010-07-23 07:14:42

Impat på släkten idag med sillar och kamben. Allt från dig!! TACK!

Bigge | 2010-07-22 22:36:53

Monika Du är väl alltid först i och ut?...poäng på dykningen..lite mer höjd så nära "tio poäng";)

TKB | 2010-07-22 21:54:05

Testade du basilikasåsen till köttfärssåsen nu då??? ;-)

Martina | 2010-07-22 21:43:43

Ser underbart skönt ut. Vi har samma väder, regn på natten och morgonen och sedan uppsprickande med sol och hetta. Jag jobbar så jag kan inte unna mig något dopp på dagen men på kvällen går det bra. Jätteskönt med kvällsdopp! Har ägnat några dagar med sonen på Gothia cup men nu är det äventyret slut för deras del, nu väntas ny fotbollscup i Halmstad. Ska tillbringa helgen i Båstad hos släktingar, ska bli trevligt. Ha en fortsatt trevlig sommar :)

Gunilla | 2010-07-22 21:38:57

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *