DET SÄGS JU ATT FÖRÄNDRINGAR SKA VARA TILL DET BÄTTRE!

25 juli - 2010 | 10 kommentarer

Men då undrar jag om det gäller vädret också?

Här är gårdagskvällen med en fantastisk solnedgång från vår balkong!

P7240001

Idag ser vi knappt ut! Det regnar och blåser som värsta höstkvällen.

Men oss gör det inte så mycket, vi städar och packar inför en annan förändring, att resa hem imorgon!

Lite vemodigt förstås men skönt också…Det kommer att bli slagsmål om vem som ska gosa med Nelly först!

Och jag planerar ju att åka ner snart igen, en helg i augusti på Marstrand är aldrig fel! Och jag har fått en ny favoritfisk, Kummel!


Tack Monika o Bigge för svar! Charlotte

Charlotte | 2010-07-26 16:44:22

Cath! Ja, havet är storartat! Och idag när vi lämnade Marstrand var himlen helt blå, det var vindstilla och det skar i mitt hjärta! Men jag tror jag åker ner några dagar i augusti...själv! TKB! Jodå,,till städning passar regn och blåst bra! Men idag som sagt...visade sig Marstrand från sin absolut bästa sida och det känns ju inte bra att lämna då...längtar redan tillbaka! Åh Maud! Tack! Och vad kul! Och det fina vädret ÄR tillbaka! Än är det inte höst! Karina! Åh, det har jag! Men inte just nu för nu sitter jag på tåget till Stockholm...tyvärr! Och det där "no egg" har jag aldrig provat... Anna! Jo, så är det såklart! Men om man är som jag och inte vill ha skillnad på vardag och fest så blir det ibland problem...men inte så ofta faktiskt! Elin Maria! Åh, tack! Men nej! Inte mycket tvätt det är redan gjort och kvarlämnat. William hade visserligen en tung väska för han ska styra kosan till Riviäran den lyckosaten! Och Nelly ja,,,henne längtar vi efter alliihop! Nästa år får hon faktiskt komma med! Charlotte! Absolut bokmässan!:) Och jag brukar torka "kraftiga" kryddväxter i buketter upp och ner som timjan, oregano men som Bigge säger att frysa är bra, aromen bevaras men de blir lite "ledsna" i färgen när de tinar....Och har du mycket basilika skulle jag göra basilikasås och pesto för allt vad jag hade! Bigge! Jag bara älskar när ni hjälper till att svara då jag inte hinner med! Tusen miljoner tack för det! /Monika

monika | 2010-07-26 14:25:50

Om du har plats i frysen så blir det bäst, tycker jag som fryst massor långt innan Findus kom på.

Bigge | 2010-07-26 10:40:18

Åh! Vilken fin bild!!! Marstrand är fantastiskt, men vi ses väl kanske på Bokmässan istället?Liten fråga. har så mycket fina kryddväxter som jag nu tänkte torka/frysa. En del av dem har ju redan gått i blom, gör det något? Jag har basilika (bäst att frysa?) oregano,timjan,citronmeliss (torka utbredda på tidningar?) Hur lång torktid ungefär? Bäst att göra nu eller vänta? Mvh Charlotte Blev visst många frågor, hoppas det är ok. Mvh Charlotte

Charlotte | 2010-07-26 08:49:06

VÄLKOMMEN HEM !....... TILL STOCKHOLM MED OMNEJD. HOPPAS DET BLIR GOTT ATT KOMMA HEM OCKSÅ. VEM VET, DET KAN VÄNTA EN TVÄTTMASKIN, EN LITEN NELLY & LITE POST........ALL KRAFT TILL ATT " LANDA. "

ELIN MARIA | 2010-07-26 06:06:57

Vilken vacker solnedgång, den får ni bära med er nu i ruskvädret och under hemresan! Men som Elin Maria så klokt skriver: Borta bra men hemma bäst! Det är allt så sant det, vardagen finns där för att vi ska veta när helg och semester kommer ;-)

Anna | 2010-07-25 19:53:59

Vilken vacker solnedgång! Här (i Värmland) har vi samma väder som Er - regn och blåst så man helst håller sig inomhus. Bakar en tårtbotten till min dotter som fyller år i morgon. Hon är vegetarian, äter inte ägg och där uppstår problem för mig. Jag bakar med en ersättning som heter "no egg" men botten blir allt annat är lätt och luftig. Läser i Din trevliga bok "Bergs konditori på Marstrand" att Michael gör goda tårtor av nästan "ingenting". Har Du något tips att ge mig hur man ska göra för att få en bra botten? Ha en fortsatt skön sommar Karina

Karina | 2010-07-25 19:12:23

Underbar solnedgång! Du bidrog starkt till gårdagkvällens lyckade middag. Basilikasåsen gjorde succé och även din kladdkaka. Läste att det vackra vädret kommer tillbaka. Skönt, för i dag har jag fått höstkänningar och det känns alltför tidigt. /Maud

Maud | 2010-07-25 17:54:59

Vacker solnedgång och det är väl perfekt med regn o blås till städning;)

TKB | 2010-07-25 17:05:44

Härlig bild! Havet är VACKERT!!!!!!! BORTA BRA MEN HEMMA BÄST, SÅ KÄNNER JAG NÄR JAG ÄR HEMMA OCH VÄNDER, SÄRSKILT NÄR MAN HAR NGT ANNAT ATT SE FRAM EMOT!! Ha en fortsatt skön sommar!

Cath | 2010-07-25 15:23:15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *