DAGS ATT KLIVA UPP!

4 augusti - 2010 | 12 kommentarer

Inte minst för att saker och ting börjar ”hopa sig” på mitt skrivbord men också för att jag inte står ut mer!

Åker äntligen (har fått typ 3 påminnelser!) till ”Posten” för att hämta min nya router till vårt trådlösa internet men det skulle jag aldrig gjort!

Väl hemma skapade denna nya lilla apparat inget annat än problem i allas datorer! Ut med sladdarna och in med de gamla och efter två timmars knappande på telefonen och inspelade meddelanden till en mekanisk röst lyckas jag äntligen, tack vare att jag ”ljög” (ville bli ny kund!) få tala med en levande människa på telia! Inte klokt! Var har alla levande människor tagit vägen?

För att skingra tankarna kokar jag hallonsylt på två liter hallon!

P8040002

Min underbara Y har ju skördat på här i trädgården så frysen är proppfull med hallon, smultron, krusbär, vinbär i alla färger och eftersom jag vet att hon är på ingång imorgon vill jag äntligen ge henne en förädlad burk!

Hallonsylt även om detta faktiskt idag blev mer marmelad!

2 liter hallon

1 liter strösocker

1 dl vatten

Hemligheten med sylt- och marmeladkok är att ta en stor gryta så vattnet ångar bort. Jag tog idag mina bär direkt från frysen eftersom andan föll på så plötsligt och det går bra.

Blanda bär, socker och vatten i en stor gryta. Koka upp och rör i botten då och då så den inte bränner fast. Låt koka kraftigt i ca 15-20 minuter, rör då och då.

Sänk värmen och skumma väl.

Gör marmeladprovet: häll upp lite sylt på en tallrik och ställ i kylen. Prova när den kallnat att dra ett streck igenom, stannar kanterna är den klar att hällas upp.

Häll upp sylten på väl rengjorda burkar och förslut.

Nu tillbaka till Paganinikontraktet!


Ingrid! Åh, gelé ska du göra! Jag lägger ut ett recept snart för även jag måste göra gelé på mina röda vinbär. Ett annat tips är att blanda röda vinbär och hallon till sylt, det blir supergott! Monica S! Jag köper dem imorgon! Tack för tipset! /Monika

monika | 2010-08-06 19:00:10

Hej Monika, skönt att se att du mår bättre igen. Vill bara hoppa in med ett boktips - har du läst böckerna från Sandhamn av Viveca Sten? Jag håller på med den tredje just nu och de fångar mig iallafall. http://www.vivecasten.se/

MonicaS | 2010-08-06 10:31:38

Har skördat hallon, röda söta krusbär samt sur/söta stora röda vinbär. Nu skall här syltas och saftas..... Nej jag ska njuta av dessa färska bär mmmmmm Det finns en dag imorgon också. Det värsta med att plocka dessa bär var att det finns så många små ettriga flygfän som vill ha bären för sig själva. Monika har du något bra tips för alla mina röda vinbär. Ps Härligt att du är på benen igen nu när solen och värmen har kommit tillbaka till oss.

Ingrid Johansson | 2010-08-05 21:15:48

Karina! 'Lyckost dig som har både syltkok och böcker kvar;)! Annsophie! Åh, ja, jag vet! Jag har massor med sådana där vackra formar! Kolla bara här! http://blogg.alltommat.se/monikasmat/2008/10/22/ibland-ar-det-roligt-att-vara-jag/ Gunilla! Ha, ha,,,ja det lustiga med barnen är att de faktiskt ser när det gått för långt! När allt rullar märker de ingenting! Och böckerna ja, de måste du läsa! /monika

monika | 2010-08-05 20:26:44

Det ser härligt gott ut och skönt att du nu mår bättre ! Min yngste son sa till mig en gång när jag var sjuk och inte hade varit i tvättstugan på en vecka att "nu måste du nog gå ner, för annars blir det kaos, a house of cards" Kul att få lite bok tips här också ! // Gunilla

Gunilla | 2010-08-05 19:04:52

Kanske denna kan pigga upp dig efter allt sjukdom och elände :-) http://www.heartstore.se/webshop/produkt/Kakform-i-hjarta Hittade denna i en tidskrift här på jobbet ha ha! Lite dyr, annars så läcker!! Men kanske kan passa dig i all din kreativitet?? Kramis

annsophie Öhrn | 2010-08-05 17:53:30

Å dessa apparater som inte fungerar och man ska ringa och ringa och inte få prata med någon levande människa, det känner jag igen. Nej, tacka vet jag att få koka hallonsylt. Jag älskar hallon men i år har vi tyvärr fått så lite hallon i vår trädgård. Hoppas att jag kan få ihop så mycket att jag kan prova Ditt recept. Det ser så gôtt ut. Dessa böcker har jag inte läst ännu - låter spännande. De ska jag införskaffa framöver.

Karina | 2010-08-05 10:37:27

Maria! Jag har "bara" 100 sidor kvar.... TKB! Måste hitta en ny spännande bok, Paganinikontraktet är snart slut.... Anna! Du blir inte besviken! Heléne! den var god:)! /Monika

monika | 2010-08-05 10:05:12

Härligt att du mår bättre och hallonsylten/ marmeladen ser ju bara så god ut! Kram

Heléne Persson | 2010-08-05 08:41:50

Åh så gott det ser ut med hemkokt hallonsylt! Vi har inte så mycket hallon så vi har ätit dem färska, mums det också ;-) Har precis börjat på Paganinikontraktet, verkar mycket lovande!

Anna | 2010-08-05 05:27:34

Monika Det ser ut som att "krafterna" är på väg tillbaka och det tackar vi för;) och andra sidan..passa på att ta det lite långsamt nu när det finns orsak till det = Paganinikontraktet...

TKB | 2010-08-04 23:35:19

åH så ljuvligt med hallonsylt. Och Paganinikontraktet är ju bara sååå spännande. Jag följer följetongen i DN och får vänta på slutet i 11 dagar till ;-)

Maria | 2010-08-04 19:47:07

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *