FULL AKTIVITET!

10 augusti - 2010 | 10 kommentarer

Eftersom jag stulit åt mig några dyrbara dagar för att åka till Marstrand i morgon hade jag full aktivitet i mitt kök idag!

En trippeldessert skulle tas fram till framtiden men det var bråttom ändå eftersom den ska  provätas och bedömas på måndag…. jag blev rätt nöjd!

P8100007

En mörk chokladcréme som toppas med vit len chokladmousse, en ”tutte” av chokladbotten och som ”pålägg” en flädermousse och överst en jordgubbsmoousse och som pricken på ”iet” allas vår ”U”!

Och när jag ändå höll på kastade jag ihop världens godaste sylt av svarta vinbär, (behövde plats i frysen;). Har ni bara en halvtimme över så tveka inte!

P8100008

Och eftersom jag ska fira Mamma på hennes födelsedag imorgon på Marstrand och tänkte bjuda på pilgrimsmusslor så passade jag på att svänga ihop basilikasåsen som behövs därtill!

P8100001


Maggan! Ja det ska jag äta innan jag åker hem! Anna! Ha, ha,,ja!!! /Monika

monika | 2010-08-12 15:07:20

Vilka härliga bilder, ser ju helt underbart ut! Basilikasåsen borde kanske få en egen bokstav, precis som "U" men de kan ju inte ha samma, hmmmm "H" kanske som i himlagod??? Måste göra ny till helgen!

Anna | 2010-08-11 18:41:39

Ha det nu riktigt skönt på din Marstrandstur. Har du tur kanske du kan få dig en fin sommarkrabba till livs.Kram Maggan .

Maggan | 2010-08-11 17:22:05

Malin! Åh, tack! Och nästan frisk iallafall.... Millan! Tack, det ska jag ha! TKB! Jag väntar med spänning;)! Bella! Åh, hela bloggen???!!! Och gör som jag, säg till dottern att hon får långt vackert hår av ärtor...;)! Lycka till med basilikasåsen och muggen köpte jag på Indiiska för flera år sedan....välkommen tillbaka! Heléne! Tack kära du! Eva! Välkommen hem igen och lycka till med vinbären och sylten, den är verkligen underbar precis som du säger i morgonfilen, jag har en burk med mig till Marstrand! /Monika

monika | 2010-08-11 11:55:57

Hej Monika. Skönt att du mår bättre nu. Har försökt följa din blogg från sydligare breddgrader. Åter i Svedala hoppas jag mina vinbär på landet fortfarande är "plockbara" så att jag kan koka Hirams underbara sylt. En klick av den i morgonfilen-finns inget bättre sätt att starta dagen på. Hoppas du får fina dagar på Marstrand. Eva

Eva | 2010-08-11 11:45:15

Ha det så bra i Marstrand och Mys med din mamma! Kram Heléne

Heléne Persson | 2010-08-11 10:43:47

Har precis lusläst din blogg från start och jag säger bara Monika, du verkar HELT FANTASTISK! Vilken energi jag fått och vilken inspirationskälla du är. Hur får du all ork och framförallt tiden att räcka till är ofattbart för mig som har 3 barn hemma som ständigt är kinkiga med maten. Idag har vi provat din Carbonara, tonårssonen och minstingen slukade den, tonårsdottern absolut inte det är ju BACON o ÄRTER o ÄGGULA i..ja, vad gör man :)). Basilikasåsen har jag införskaffat ingredienser till, den ska bli spännande att få testa. MÅSTE bara fråga dig kära Monika, du har en blå mugg med vita blommor som hänge i ditt kök på en krok som jag såg på din bild, snälla rara kan du kanske avslöja vart den kommer från?? Som jag har letat överallt och jag är dökär i den muggen..kan man vara det?! Jo, jag kan. Oj, vilket långt inlägg...återkommer säkerligen. För jag behöver inspiration till 1000. Stor kram och all lycka i fortsättningen.

Bella | 2010-08-11 01:20:24

Monika Har en riktig gott vitt vin på gång - skall bara säkra kvalitén på den först;) och "i väntans tid" har ju alla fullt upp nu (?) med syltande efter din "friska inspiration"

TKB | 2010-08-10 21:33:09

Åh, vilka härliga desserter.....smaskens ;-)! Ha en mysig Dag imorgon med Din kära Mor, åh den där basilikasåsen är grym!

millan | 2010-08-10 20:57:30

Du är då fantastisk....oj oj oj så goda desserterna såg ut! Och-det märks att du är frisk igen, vilken energi! Kram!

Malin | 2010-08-10 18:09:20

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *