MAMMAS MIDDAG OCH KUNGLIG GLANS!

12 augusti - 2010 | 12 kommentarer

Jag bara älskar Marstrand! Kanske faktiskt särskilt så här i augusti när det trots pågående segeltävlingen Dragon gold cup känns lugnt, stillsamt och avspänt. Vattnet är ljummet och sammetslent, vindstilla (visserligen illa för segeltävlingen men otroligt vackert!) och man gör brakfynd i de exklusiva butikerna!

Mamma firades igår med en sallad beståendes av pilgrimsmusslor och kalventrecôte. Egentligen hade vi planerat pilgrimsmusslorna till förrätt och entrecôten till huvudrätt men efter att vi skålat i ett glas vitt vin, Zecci ”gick vi en kaj” och klockan rann iväg så vi beslutade oss för att äta allt på en gång!

P8110003

Marinera kalventrecôten i en marinad beståendes av lika delar olivolja, soja och balsamvinäger. Stek i smör några minuter på varje sida, salta och peppra.  Låt vila och skär upp i 1/2 cm breda skivor.

Stek pilgrimsmusslorna hastigt i smör på hög värme, de ska vara lite råa i mitten.

Arrangera jungfrusallad, körsbärstomater och färsk rödlök på ett stort fat. Lägg på musslor och kött och servera med min basilikasås, mums!

Och vi kunde inte klaga på utsikten heller!

P8110005

Och det stiliga kungliga skeppet Dannebrogen ligger vackert förtöjd vid Hedvigsholmen mitt emot Marstrand eftersom Kronprins Frederik av Danmark (som förresten ska bli tvillingpappa!) och hans pappa prins Henrik är här och deltar i Dragon gold cup.

Men idag får de danska kungligheterna konkurrens i form av annan kunglig glans då vårt svenska kungapar anländer!

P8120009


Ciao Monika! En underbar lunch med ett glas chablis intogs på Sturehof :-)! Sedan årsmöte på banken.....haha allvar med räntan ;-)! Vädret är undebart här hemma! Ha en härlig kväll! ps.Ska göra din förrätt m pilgrimmsmusslor och den fenomenala basilikasås imorgon :-) köpa Zecci till så kanske hälsporren försvinner?;-)!grr....Stor Kram<3

millan | 2010-08-13 16:01:25

Millan! Hoppas lunchen var god! Var var ni? Sofia! Snäll make;) och du kommer att älska Marstrand! /monika

monika | 2010-08-13 14:05:43

Marstrand, Marstrand och åter Marstrand. Läser ofta din blogg så det känns som man varit på denna ö redan men icke. Så köper man Året Runt och där fick man i gåva en deckare, "Fyrmästarens dotter" som handlar om... MARSTRAND! Faktiskt riktigt bra, med en smart och stark tjej som polis. Nu har maken lovat att vi ska resa dit nästa sommar på en mini-break.

Sofia | 2010-08-13 07:55:10

ps.Ska själv ut och äta en GOD lunch med maken imorgon....till en av dina favvo på öfvre.....men i gympaskor p ga troligtvis en hälsporre.....grr.....så är det med krämpor!

millan | 2010-08-12 21:15:31

Så gott och fräscht till Din kära mor! Jag älskar ox´å rödlök isallader, galet gott! Ha fortsatta härliga dagar, njut :-)! Kram!

millan | 2010-08-12 21:13:39

Maud! Härligt! Anna! Ja visst:)! Torprosen!Ja, jag har sedan länge förstått att du är "härifrån" och det känns bra! och visst är Dannebrogen ståtlig! Ida! Ha, ha,,,japp, kunde inte sagt det bättre själv! /Monika

monika | 2010-08-12 20:18:29

Västkusten är en sak men Marstrand är något helt annat - finns nog inget liknande någonstans:)

Ida | 2010-08-12 20:14:00

Vi var ute på Marstrand i söndags och såg också Dannebrogen, visst är det ett fint skepp? Hoppas du får en fin vistelse där ute...Kram Torprosen

Torprosen | 2010-08-12 20:05:20

Så otroligt vackert! Både naturen och maten ;-)

Anna | 2010-08-12 19:27:47

Då blir det filé för mig och entrecote för de andra. Jag förstår dig, älskar också västkusten. /Maud

Maud | 2010-08-12 18:57:41

Maud! Du blir inte besviken på maten kan jag lova och "måste" du byta ut entrecoten mot fläskkött så ta då filén! Och havet ja...det där är en lång historia...men havet för mig är här! /Monika

monika | 2010-08-12 18:00:29

Mums!! Det ser supergott ut. Det här blir fredagmiddag hos oss kan jag lova. Om man inte vill ha kalventrecote vilket fläskkött kan man välja? Förstår det där du menar med havet. Jag bor ju vid havet om än "bara på ostkusten" och vattnet är uppvärmt och ger så härligt väder nu och under de närmaste månaderna framöver. Utsikten är underbar! Förstår att du längtar till Marstrand. /Maud

Maud | 2010-08-12 17:02:10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *