NÄR RENSADE DU DITT SKAFFERI OCH DIN KYL SIST?

27 augusti - 2010 | 4 kommentarer

Hoppas det inte var lika längesedan som jag!

Jag har just fått en chock av insikten att jag har minst fem grejer av exakt samma sak i både kyl och skafferi! Och nu talar jag inte om dagliga varor som mjölk, fil, smör, mjöl etc..

Nej, nej, nej, här är det frågan om avorioris, råsocker strö, maizena! (som jag nästan aldrig använder!), ströbröd, sirap, kapris, sardeller, kastanjepuré…

Och nu måste jag bara komma ihåg att inte köpa en endaste burk kapris på mycket, mycket länge….i allafall inte före november 2012 för då går dessa ut;)!

P8270002

Nu känns det ännu bättre att jag ska till Himlen ikväll och tänk vad förvånade familjen ska bli när det är alldeles tomt överallt;)!


Maizena blir det som gäller när man är glutenintolerant och det är väldigt bra att många restauranger har insett av vi blir fler och fler och väljer att alltid reda sina såser med maizena. Är mycket tacksam för det! Det enda som är lite trist är att den såsen inte "gör sig" så bra värmd i micron när det blir matlåda. Men smaken är ju densamma tack och lov!

Anna | 2010-08-27 18:30:59

Lena A! Ha, ha! Min kom just hem med en kase på moppen:) (en viss ledning förstås) Och lycka till med nästa veckas måltider! Bigge! Åh, inte fel alls! Men jag reder sällan mina såser med maizena, glömmer bort helt enkelt! Jag reder med smör och mjöl....måste nästan testa maizena nu när jag har så många paket;)! /Monika

monika | 2010-08-27 16:16:19

Jag använder ofta Maizena Redning. Fel tycker alltså du. Vi gillar sås som inte "slaskar" runt. Hur gör du då?

Bigge | 2010-08-27 16:02:57

Monika! De kanske säger som min mellanson sa en gång när han kom hem från skolan och tittade i kylskåpet: " Detta fattiga hus" och nu tyckte nog yngste sonen samma sak när han tittade i kylskåpet för jag har precis som du haft storröjning i em. Nu ska jag storhandla. Tänkte testa några av dina rätter i Monikas Matkasse nästa vecka. Ha de gott. /lena

Lena A | 2010-08-27 15:09:45

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *