CHILI CON CARNE!

8 september - 2010 | 10 kommentarer

Blir det ikväll!

Om jag överlever denna kontorsdag! (Jag är inte gjord för kontorsarbete!)

Visserligen smiter jag ut lite då och då i trädgården och klipper av årets grenar på hallonbuskarna…..

P9080001

På tal om hallon förresten!

Ska ni köpa en hallonbuske så var noga med vilken sort! Det är en enorm skillnad på sötman på olika hallon men en sort som nästan alltid är god är alla typer av Hösthallon!


Maud! det beror på hur stor plats du har och de "förökar sig" ganska bra så sätt dem inte för nära. Jag har två och de är jättestora och ger enormt mycket bär fastän de bara är några år! /Monika

monika | 2010-09-10 07:35:24

Hösthallonbuskar verkar vara fantastiskt bra. Det måste nog grävas lite härute snart och planteras några sådana. Hur många bör man ha? /Maud

Maud | 2010-09-09 19:35:28

TKB! Du hade för bråttom helt enkelt! /Monika

monika | 2010-09-09 08:15:43

F Blondie Låter som "wonderful life with survival love´s week";) Monika Recept för chili con carne??Om jag nu kan lite av matlagning och trädgården.. så växer väl inte chili con eller sin carne i hallonbuskarna? ..eller har missat nåt igen? Ellers gillar jag buskar i trädgården, det är vackert och visst det finns bär/frukt i dessa så är det ännu bättre:)

TKB | 2010-09-08 21:43:57

Blondie! Ha, ha! Ni kommer att hitta alla möjliga läckerheter i frysen! Ni har säkert som jag, köpt hem godsaker som ni tänkt att ha "imorgon" och sedan har de glömts bort....och vilket bra namn! Survival week! Det borde vi ha allesammans lite då och då! Anneli! Prova mitt recept;)! Maud! Hösthallonen smakar om möjligt ännu sötare och är absolut dubbelt så stora som skogshallonen.... Gunilla! Han kommer att älska det! Anna! Jpdå jag klarade den även om jag fick överraskande sysslor bredvid..... /Monika

monika | 2010-09-08 21:17:51

Här gillas både chili con carne och chili sin carne, starkt och hett ska det vara ;-) Hoppas du klarade kontorsdagen, Monika! Och Blondie, vilken härlig idé med "Survival week"!!!

Anna | 2010-09-08 20:52:06

Chili con carne är yngste sonens favorit rätt. Kanske ska man överraska honom med det någon dag ? Då blir han nog glad:) Men just nu är han väldigt tacksam att bjuda på middag, han tycker allt är jättegott och är alltid hungrig, men det är man ju när man är 14 år och tränar nästan varje dag ! P.S Han gillar hallon också och har egna buskar.

Gunilla | 2010-09-08 20:21:43

Jag har faktiskt funderat på att köpa hallonbuskar till trädgården. Det brukar bli så stora och fina hallon på dem. Gillar i och för sig smaken på skogshallon bättre. Bra att du tipsar om vilken sort som är bäst. Det vill man ju veta innan man köper dem. Chili con carne är gott. Det var länge sedan jag gjorde det. Vissa maträtter glömmer man bort att laga. /Maud

Maud | 2010-09-08 20:14:29

Måste erkänna att i vår familj är vi lite allergiska mot just chili con carne.... Kan bero på att när jag fyllde 25 ( för allt för många år sen) skulle bjuda på något billigt, men varmt och gott till ca 50 pers. Valet föll på just chili con carne. Min syster, sambo och jag stekte köttfärs och öppnade tomat- och bönburkar i en halvdag. På själva festdagen slog årets snöstorm till med rejält vägkaos och där stod vi med 25 liter chili och 10 gäster. Det blev till att fylla halva släktens frysar med matburkar för ett år framöver. :) Så jag har inte vågat föreslå chili con carne till middag.... är lite rädd att maken slänger ut mej då!

Anneli Z | 2010-09-08 17:20:10

Darling Monika! Spännande - jag åt precis en Chili till lunch (på ett ställe där det enda man faktiskt KAN äta är just deras Chili...). Till middag blir det spännande eftersom Pojkvännen i söndags flaggade upp för att vi skulle ha "Survival Week" den här veckan. Det innebär att vi bara får äta sådant som vi har i frysen, kylen eller skafferiet! Ikväll är det hans tur att vara kreativ i köket. Vi har jättekul! Kram från Blondie

Fluffbabe Blondie | 2010-09-08 13:33:31

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *