2.6 MILJONER OCH UGNSBAKAD FISK!

11 september - 2010 | 8 kommentarer

Först får jag börja med att rätta mig själv!

Jag är nybliven ambassadör för 2.6 miljonersklubben (för kvinnor under 50 år även om jag snart är på gränsen till för gammal;)!) som är en systerklubb till 1.6 miljonersklubben (för kvinnor över 50 år) och ingenting annat!

Syftet är förstås detsamma, att verka för kvinnors hälsa i både kropp och själ.

Medlem blir du här!

Och det kan det vara värt! Båda klubbarna arrangerar många både roliga och intressanta händelser som seminarier, salonger, resor, spa-besök, sportaktiviteter, modevisningar, kulturella arrangemang, filmvisningar med mera, med mera, med mera….

Och nu till den supergoda och vackra fisken som jag lagade igår. Den gick till och med hem hos tonåringarna!

P9100004

UGNSBAKAD FISK PROVENCALE

Ca 700 g torsk eller kolja

8 medelstora potatisar

3 stora morötter

1 röd lök

3-4 vitlöksklyftor

1/2 – 1 dl olivolja

3 tomater

3 dl hönsbuljong

50 g smör, rumsvarmt

1 dl hackad persilja

1 citron

200 g frysta sockerärtor

Flingsalt och nymalen svartpeppar

TILL SERVERING:

1 påse rucolasallad + vinägrette

Skala morötterna och skiva dem i ca 1/2 cm breda skivor. Skiva potatisen något tunnare (jag tycker inte den behöver skalas). Skala och skiva löken och vitlöken. Blanda allt i en stor ugnsfast form och ringla över olivolja. Salta och peppra. Blanda runt. Stek på 225° i ca 20 minuter. Sänk sedan värmen till 200°.

Blanda samman smör, hackad persilja och skalet från 1/2 citron (spar ”köttet”). Smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.

Skär citronen i klyftor, både halvan med skal och halvan utan skal. Halvera tomaterna och koka upp buljongen.

Lägg fisken i mitten av formen med grönsakerna och potatisen, häll på buljongen och placera tomatklyftorna runtom, stek ytterligare 10 minuter.

Lägg till sist på persiljesmöret och de frysta sockerärtorna. Stek ytterligare 3 minuter. Servera med rucolasalladen!


Åse Jag smörar maten,.. inte kvinnor!Kvinnan är väl det bästa som finns både i personlighet, egendomlighet och funktion? Hur skulle världen utvecklas utan dessa balanserade delar...klokhet, flexibilitet och kraftfullhet...som finns i både kvinnor och män! Monika Din omtänksamma väninna...blir nyfiken...

TKB | 2010-09-18 17:10:17

Doris! Lycka till! Det kommer att gå bra;)! /Monika

monika | 2010-09-12 13:36:44

Tack snälla Monika det undrar jag oxå? Nu hemma efter en god middag hos mina snälla grannar...och imorgon blir det god torsk som din söta son ser ut att gilla och jag hoppas att mina killar oxå gillar?

Doris | 2010-09-11 21:08:12

Åse! Vi ÄR bra som vi är!" Jag har en väninna som hela tiden hävdar att vårt stora problem är att vi inte älskar oss själva....hon älskar sig själv och är den mest omtänksamma person jag känner. Omtänksamheten förklarar hon just med: -Jag älskar mig själv! Doris! Hur kan han välja golf framför dig? Och såklart jag ska göra mitt bästa på alla plan med mitt ambassadörskap! Snälla grannar.... /Monika

monika | 2010-09-11 15:51:57

Huvudsaken är att du är engagerad för hälsans och den goda sakens skull!! Nu in till grannar på Lasagne middag e ju lite synd om mig som är gräsänka...min nyblivne gubbe e och spelar golf...

Doris | 2010-09-11 15:46:07

sak ,... den där TKB ,... men det väsentligaste för oss kvinnor är nog inte "smörandet" ,... utan de fakto att vi är nog så bra som vi är ( Tyckte nog vid första "anblicken" att du var för ung för 1.6,..(men där har du ju förklarat dig ). Nu skall jag emellertid fortsätta ägna mig åt recept ( Monikas vita ,är ju redan i handel'n,.. har jag sett ) Åse

Visst kan han/hon ....? sin | 2010-09-11 13:55:21

sak ,... den där TKB ,... men det väsentligaste för oss kvinnor är nog inte "smörandet" ,... utan de fakto att vi är nog så bra som vi är ( Tyckte nog vid första "anblicken" att du var för ung för 1.6,..(men där har du ju förklarat dig ). Nu skall jag emellertid fortsätta ägna mig åt recept ( Monikas vita ,är ju redan i handel'n,.. har jag sett ) Åse

Visst kan han/hon ....? sin | 2010-09-11 13:55:21

sak ,... den där TKB ,... men det väsentligaste för oss kvinnor är nog inte "smörandet" ,... utan de fakto att vi är nog så bra som vi är ( Tyckte nog vid första "anblicken" att du var för ung för 1.6,..(men där har du ju förklarat dig ). Nu skall jag emellertid fortsätta ägna mig åt recept ( Monikas vita ,är ju redan i handel'n,.. har jag sett ) Åse

Visst kan han/hon ....? sin | 2010-09-11 13:55:21

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *