EN GAMMAL KLASSIKER!

13 september - 2010 | 5 kommentarer

I går kväll fick det bli en paus från nyheterna på middagsbordet.  Jag gjorde en gammal klassiker till söndagsmiddagen. Ett säkert kort, Boeuf Bourguignon, det går alltid hem!

P9120003

Jag har min egen variant och det receptet finner ni här.

Som variation lagar jag dock ibland Julia Childs ”Burgundiska gryta” som jag upptäckte när jag skulle laga mat ur hennes kokbok (Det Goda Franska köket) åt Malou i ”Efter tio”. Julias recept hittar ni här.

Måndagen blir för övrigt ”tung”!

Jag kommer att få ägna mig åt klaga hela dagen!

Williams nya fina moppe har gått sönder, den vill bara inte starta! Flickornas dator som är knappt ett år har gått sönder! Inte klokt, vad är det med grejer nuförtiden?


Karin! Tänk! Jag har aldrig gjort tjälknöl! Måste bara testa! Och ja, tänk att det blivit så att vår värld "rasar samman" när tekniken strular! Å andra sidan är det mycket som går sönder nu för tiden. Jag kan inte minnas att min mamma köpte en ny dammsugare under hela min uppväxt och jag har köpt minst 5, helt sjukt! Lena Pe! Ha, ha...jo det ska den såklart! Och kanske ännu värre, många recept på smördeg innehåller margarin! Visserligen blir den något mer lättarbetad men margarin är faktiskt det värsta jag vet! Hemligheten med smördeg är flera, alla ingredienser ska ha samma temperatur, svala och smöret ska kavlas in efter hand. Det är lite meckigt men när man lyckas blir det riktigt gott! Martina! Ja visst är det och massor med levande ljus;)! Anna! Japp, var tid har sin charm! /Monika

monika | 2010-09-13 15:47:01

Gjorde en egen variant på denna gryta i lördags, den fick heta "Höstgryta" ;-) Grytor är så mustigt och gott, håller med Martina om att det är härligt med "gryttiden"!

Anna | 2010-09-13 15:17:14

Det är härligt nu när "gryttiden" har kommit igen. Gjorde mig en medelhavsgryta häromdagen, smaskens!

Martina | 2010-09-13 10:59:43

Exakt vad jag också lagade till söndagsmiddag igår - bouef bourguignon - såå gott! Efterrätten blev Tarte Tartin - hu vad smaskigt det är...Skulle gärna äta en bit idag också känner jag. En sak jag tänkte på - hur gör man egen smördeg egentligen? Jublar inte direkt när jag läser ingredienslistan på den köpta. Ska inte SMÖRdeg innehålla ...typ SMÖR? /Lena

Lena Pe | 2010-09-13 10:22:15

åhhh det är riktigt gott , passar ju härligt som söndagmiddag på hösten:-) jag gjorde en "klassiker " jag med , jag hade en stor älgstek kvar i frysen så det fick bli Tjälknöl och potatisgratäng , till efterätt äppelsmulpaj och vanliljsås...riktigt retro ;-) Håller med ...jag är så enormt oteknisk ..Tekniska prylar ska bara funka.

Karin | 2010-09-13 09:14:53

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *