KIM CHI, BULGOGI, SANGYUPSAL, OJINGO MOCHIM, YUK HOE….

2 oktober - 2010 | 8 kommentarer

….är alla namn på olika Koreanska läckerheter som jag hade förmånen att få avnjuta vid gårdagens middag!

Det koreanska köket är rätt så okänt för mig, (visserligen har jag ätit en hel del Kim chi i mina dagar…) men efter gårdagen kan jag sammanfatta smakupplevelsen ungefär så här:

”lent, krispigt, syrligt, sött och starkt”

Kvaliteten på råvarorna är viktiga, inte minst när det ska ätas Yuk Hoe som är en underbar koreansk råbiff med smak av ingefära och sesamolja. I går serverades denna utsökta Yuk Hoe på en bädd av päron och toppades med äggula och pinjenötter…mmm så gott!

Och här är människorna bakom maten igår!

PA010002

Och tänk, nu kan jag laga min egen koreanska mat!

Eftersom jag fick en signerad kokbok av dottern i Familjen Lim!

PA010005


Javisst är det gott med koreanskt, vilket vi käka over there i NYC i augusti! Annorlunda med alla dessa smaker...idag blir det stekt långa med vitvinssås och stekta kantisar!

Doris | 2010-10-03 15:29:21

Anna! Tack för tipset:)! Underbart Susanne! Att både höra från dig och det går bra med alla degarna;)! TKB! Det trodde jag oxå;)! /Monika

monika | 2010-10-03 09:26:09

Susanne Mycket deg var det...;) Gott och höra att du finns i kulisserna...trodde dock att du var mer av framsidan....?

TKB | 2010-10-03 08:52:17

Jag är rörd över saknaden!!! Har bara haft en tillfäälig bloggsvacka (=mycket att göra på annat håll) men självklart finns jag "around"! Men lite är jag allt fast i degen, Biggan. Vi har baxat hem en affär av det större slaget och den innebär rätt mycket mer arbete för mig, men förhoppningsvis också lite mer "deg" i slutänden ....haha! Jag skall skärpa mig på bloggen!

Susanne | 2010-10-03 05:33:54

Spännande!!! Vi har en lokal producent av kimchi i Boxholm så det har jag smakat, det är gott! http://www.tistelvind.se/v2index.html

Anna | 2010-10-02 20:20:15

Matpolisen! Tack för tips! Biggan! Ja prova! Och jag håller med! Susanne! Var är du? /Monika

monika | 2010-10-02 20:04:33

Jisses Monika vad du skräms! Trodde jag råkat ut för ett gravt synfel, när jag såg RUBRIKEN! ...men det rätade upp sig på upploppet sas... Koreansk mat... kanske värt att prova någon gång när andan faller på. Hallå hallå JÖNKÖPING! Var är du Susanne! Oj vad jag saknar DIG på bloggen, du var en riktigt frisk fläkt och vilken humor du har, hoppas alt är bra med dig och att du inte fastnat i "degen". Trevlig fortsatt helg till er alla.

Biggan | 2010-10-02 17:28:03

Jag samlar mina koreanska recept här - http://matpolisen.wordpress.com/category/mat/recept-mat/omraden/koreanska-recept/

Matpolisen | 2010-10-02 13:05:26

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *