FINASTE BEA OCH VACKRASTE TJOLÖHOLM!

9 oktober - 2010 | 12 kommentarer

Ja, jag har sagt det förut men jag säger det igen!

Jag bara älskar driftiga människor, de kan jämföras med äkta eldsjälar!

Människor som ”jobbar som djur” för det dem tror på, är helt flexibla när det gäller ”nya hastigt påkomna förslag”, ingenting är omöjligt, har koll på allt och framförallt är riktigt duktiga på det dem gör!

Bea Lindell på region Halland är en sådan person och här har ni henne!

PA090004

Och ”Det goda livet” på Tjolöholm måste ha varit mer än gott, riktigt ljuvligt för dagens besökare!

Högsommarvärme, god mat, vackra grödor, hippa pälsar, hästekipage, fårklippning och mycket mycket mer….

Jag försökte på bästa sätt konkurrera med allt med min julbok……..

PA090003

Får ni någonsin en chans så måste ni bara åka hit!

Tjolöholm är nog ett av de vackraste ställena på jorden, som ett alldeles äkta sagoslott!

Tjoloholm_vy3

Och tänk,,, snart blir det Jul på slottet!

Och vem vet,,,,, jag kanske dyker upp bakom tomten;)!


Karin! och Åh, Blondie! Tusen tack! Och kram tillbaks;)! /Monika

monika | 2010-10-12 08:05:11

Darling Monika! EXAKT!!! Hela din beskrivning passar ju alldeles perfekt på dig själv också! HURRA - du är suverän.... KRAM från Blondie

Fluffbabe Blondie | 2010-10-11 12:42:47

Håller med , Tjolöholm är fantasktist vackert , har bara varit där 1 gång men minnet består , men jag hoppas jag får tillfälle att åka dit fler gånger. Ja Monika du är verkligen en eldsjäl :-)

Karin | 2010-10-11 09:15:32

Martina! Jag vet,,,han var inte det enda lilla barnet som inte ville eller orkade gå den långa vägen till kyrkan...! Maud! Åh tack för både komplimang och tips på utställning! TKB! Det är väl kanske det jag känner ibland;)! Helena! Ingen fara! Ska försöka tänka på det i fortsättningen...och jag vill alltid lära mig mer! "Problemet" är väl att det går ruskigt fort när jag bloggar, (skulle jag rätta och redigera texterna skulle det inte bli mycket annat gjort!)..... /monika

monika | 2010-10-11 07:43:03

Hej! Jag hoppas du inte tar illa upp, men jag såg att du kanske, i likhet med många andra, har svårt att veta ifall det skall vara de eller dem? Jag har ingenting emot att man använder dom istället, men väljer man de/dem så skall det helst vara rätt! Fick lära mig en väldigt bra regel för ett par år sedan, mycket enklare än att tänka efter ifall det är subjekt ( de) eller objekt.( dem) Pröva att sätta in vi eller oss! Om det funkar med vi så blir det de ( två bokstäver ), om det funkar med oss så blir det dem. ( tre bokstäver ) Jag är en stor beundrare av dina kokböcker och läser ofta din blogg, så jag hoppas du inte tar illa upp av min kommentar! Hälsningar Helena

Helena | 2010-10-10 19:35:14

Kan bara och hålla med Maud...så klart "eldsjäl Monika"...elden finns ju inte bara vid spisen;)

TKB | 2010-10-10 18:22:09

Du ser själv rätt så hipp ut tycker jag i turkos kappa med rött till. Snyggt! Instämmer att det är härligt med eldsjälar och att de bör lyftas fram. Ofta får man ju aldrig höra vad som är bra utan det som man gjort fel etc. Du är ju själv en eldsjäl Monika! Slottet ser alldeles underbart ut och visst är vädret härligt denna höst. Det känns inte som oktober minsann. Jag var i Stockholm förra helgen och satt utomhus i "Kungsan" och åt lunch i gassande solsken. Den vita Julboken är super. /Maud Ps. Såg Terracottaarmén och det är en fantastisk utställning. Ds.

Maud | 2010-10-10 11:29:22

Ja, hur gick det till??;-) Jag var helt enkelt inte uppe vid kyrkan, antar att du var där? Vi var vid slottet och nere vid marknaden, när jag sedan ville gå upp till kyrkan så fick jag protester från min 4-åring ;-) som inte orkade gå mer.

Martina | 2010-10-10 08:19:39

Martina! Hur kunde du missa mig;)?/Monika.

Monika | 2010-10-09 20:07:25

Jag var där idag men missade tyvärr dig ;-) Första gången jag var på Tjolöholm faktiskt och det var precis som du säger riktigt vackert, vi gick ner bakom slottet, till havet och satt nere vid stranden, härligt väder och slottet i bakgrunden. Köpte massa go mat också såklart!

Martina | 2010-10-09 19:57:03

Åh Gunilla! Det var så roligt att du kom och dessutom tog med dig maken (nödvändigt idag;)!) Och jaa, den långa versionen är bättre, då blir det lite dippar också....Och Tjolöholm är som en saga, jag kommer tillbaka och lyckost dig som bor så nära! Och sonen kommer att bli nöjd, sanna mina ord! /monika

monika | 2010-10-09 19:19:43

Hej Monika och tack för dagens föreläsning, den var toppen bra, tycker både jag och maken! Nästa gång vill vi höra den långa versionen ;) Visst är det fint på Tjolöholm och är du tomte där i år så kommer jag dit igen, jag lovar. Fast jag åker förbi där dagligen, Bor ju och jobbar i området. P.S Äldste sonen får boken i julklapp, det blir nog bra! // Gunilla

Gunilla | 2010-10-09 19:15:01

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *