NU KAN VINTERN FÅ KOMMA!

17 oktober - 2010 | 7 kommentarer

Lördagen blev en stor trädgårdsdag! Miljoner med löv skulle bort och gräset behövdes klippas en sista gång för i år!

Låter lite sorgligt men det kändes väldigt skönt när det var klart! Och vilken tur att jag gjorde allt detta igår….. För i morse var det frost överallt!

PA170001

Gårdagens middag blev en underbart god och lättlasgad fiskrätt i ugn. Jag hittade frysta bitar av torskrygg i frysdisken…..

PA160001

…som jag la ovanpå en bädd av ugnsbakade potatisar, morötter, röd- och vitlök, tomater, citroner…. Till sist klickade jag över persiljesmör, mums!

PA160003

Om ni blir nyfikna så är detta torsdagsrätten i Förkväll!

Nelly som hade varit borta i ett dygn kände väl doften av god fisk för plötsligt dök hon upp!

PA160002

Och nu blir det till att pälsa på sig för att uthärda en dag på fotbollsplanen!

Flickorna ska spela Stockholmsmästerskapen och måste försvara sin titel, de har vunnit två år i rad!

Ha en fin dag i det vackra (men kalla!) höstvädret!


Maud! Jag förstår precis din känsla! /Monika

Monika | 2010-10-18 05:24:06

I går(lördag) var det verkligen kallt och flera minusgrader här. Det blev inget gjort utomhus i alla fall. Ägnade dagen till matlagning och bak. Det var så härligt! Idag har vädret varit underbart med strålande sol och ett underbart "fixa i trädgården"-väder. Instämmer att det är skönt när man ställt undan och fixat med allt men lite sorgligt också. Har tänkt mycket på förra årets vinter som var den värsta sedan det omtalade snökaoset i Gävle 1998. Vill helt enkelt inte ha en sådan sträng vinter till. Ja det är inte mycket man kan göra, vädret kan man inte styra över hur gärna man än vill. Torskryggen ser underbar ut! /Maud

Maud | 2010-10-17 17:19:21

Martina och Gunilla! Ni måste haft en underbar dag! Anna! Det låter hur fint som helst! Men tyvärr så torskade tjejerna i finalen...på straffar dessutom! TKB! Som sagt...straffarna var inte på deras sida! Men kanske var det bra att de förlorade en gång? De vinner ju alltid....;) /Monika

monika | 2010-10-17 17:19:15

Det var ju en väldans fart på trädgårdsarbeten.....;) hoppas tjejerna vinner i år också - håller tummarna även här!

TKB | 2010-10-17 13:13:05

Håller tummarna för fotbollstjejerna idag!!! Vacker höstdag även idag! Igår var en alldeles bedövande vacker lördag, påminnande om den lördag för 25 år sedan då min man och jag gifte oss i Stockholms stadshus. Då var datumet den 19 oktober men vi passade på att festa till det lite igår eftersom det var lördag och samma väder! Det blev trerätters-mumsande, mycket trevligt och gott vin därtill!

Anna | 2010-10-17 10:14:17

Efter en kall natt och morgon blir det åter en solig och härlig höstdag med solsken :) Ska också ha en trädgårdsdag idag, skönt när allt blir klart för vintern. Lagade igår din lax med savoykål och ris, uppskattat! Idag blir det Osso bucco på kycklinglår, säkert uppskattat det också. Ha en bra söndag !

Gunilla | 2010-10-17 09:18:37

Jag hade också en trädgårdsdag igår (och jag ska fortsätta idag). Bubbelplasten åkte upp i växthuset och alla krukor fick komma in. Skönt att det är gjort! Idag ska alla dahliaknölar upp och så tänkte jag plocka äpplen för vinterförvaring. Ha en bra dag!

Martina | 2010-10-17 08:12:35

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *