BLAND LAGER OCH CITRONTRÄD OCH BÄSTA REVBENSSPJÄLLEN!

22 november - 2010 | 4 kommentarer

Medan ni fortsätter att tävla om ”Monikas jul” , tävlar gör ni här, är jag på väg mot nya äventyr, Entreprenörsdagen i Borås….

Men jag har ju alldeles glömt bort att berätta om min lördagskväll! Här kommer således en liten rapport från en magisk kväll med mina kära ”gamla Rosendalskumpaner”.

Den började här på Millesgården i Stora ateljen med champagne och kanapéer bland vackra skulpturer i sann grekisk mytologisk anda!

IMG_0187

Det var som en dröm! Titta bara hur det vackra rummet ”talar” när vi just lämnat….

IMG_0189

…för att gå en promenad bland citronträd och lager!

IMG_0182

Därefter bar det iväg till lika vackra Operakällaren för en utsökt middag som pågick i timmar! Och roligast var nog sorbén som serverades i form av ett läppstift någonstans mitt i för att neutralisera smaklökarna!

IMG_0195

Och vackrast var nog den här desserten! Ser ni ”snön”?

IMG_0200

Och till sist vill jag ge er ett riktigt gott, saftigt och praktiskt recept på revbensspjäll!  Jag lagar allt i en långpanna!

IMG_0202

REVBENSSPJÄLL MED UGNSRÅSTEKT POTATIS

Kryddiga och saftiga revbensspjäll är det bästa jag vet på julafton. Nej förresten jämt!  Marinera dem gärna över natten. Jag lagar potatisen i samma långpanna.

1,6 kg tjocka revbensspjäll, styckade

MARINAD

1 dl tamari eller annan soja

1 dl flytande honung

1 dl sweet chilisås

1 bit riven färsk ingefära, ca 8 cm

UGNSRÅSTEKT POTATIS

8-10 potatisar, ca 800 g

1/2 dl oliv- eller rapsolja

Flingsalt

Vispa ihop marinaden och häll den över köttet. Lägg in köttet tillsammans med marinaden i en eller två plastpåsar. Låt marinera i minst tre timmar eller gärna över natten.

Skär potatisen i tunna skivor och lägg dem på halva delen av en långpanna. Ringla över lite olivolja och salta. Lägg spjällen i andra delen av långpannan.  Sätt in i ugn och stek på 225° i ca 45 minuter tills köttet släpper lätt från benen.  Servera!


Anna! Ja, det måste du! Hur goda som helst! /monika

monika | 2010-11-23 09:45:56

Alltså, desserten på Operakällaren såg ju hur läcker ut som helst men revbensspjällen fick det att vattnas i munnen!!! Jag som inte tycker att spjällen brukar vara någon höjdare måste nog testa ditt recept!!!

Anna | 2010-11-23 06:46:53

L8! Jag kände mig mer än välkommen och fram kom jag ju och konstigt nog var jag så fruktansvärt nervös, kanske mest för att jag ville vara bra för din skull, det var väl du som tog dit mig! Men håll i hatten nu kommer ett inlägg! /Monika

monika | 2010-11-22 20:08:47

Du ÄR så välkommen!! Hoppas nu också att SJ fixar resan trots snön... Trevlig chaufför kommer ni att ha mellan Alingsås och Borås:) Vi ses! Böcker ska du få signera till några av mina arbetskamrater. Min egen får hålla några år till, även om den börjar bli väl använd:)

L8 | 2010-11-22 12:09:33

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *